Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Onion napsal:
Protože to bylo v původním návrhu (v tom dobovém) :) A abych si zavtipkoval, k čemu to asi mohlo být než k určování úhlů? :)

Je to popisováno jako Hour Angle Indication. Ty hodinky byly pro navigátory bombardérů nebo dálkových průzkumných letadel. Sloužilo to zřejmě k navigaci při dálkovém létání (poledníky). Onione, podívej se do návodu ke svým Longínům...

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  Hugo14 napsal:
Je to popisováno jako Hour Angle Indication. Ty hodinky byly pro navigátory bombardérů nebo dálkových průzkumných letadel. Sloužilo to zřejmě k navigaci při dálkovém létání (poledníky). Onione, podívej se do návodu ke svým Longínům...

Já už jsem přemýšlel, že bych to okopčil, ale je to plachta jako prase.. budu to muset vzít do práce aby mi to tam dokázali nascanovat :)

Odesláno
  Onion napsal:
cigi je totiž takový šáša :) Ne, cigi, tvoje humberto návrhy byly moc i na fanoušky prim a ty už máš zpracované až hamba a Prim taky snese všechno, protože prostě nemá tvář... tohle si kupovat nebudeš tak toho prosím nech... je to akorát offtopic...

Jaký je nebo není Cigi je mi v tomto ohledu jedno. Já jsem psal pouze to, že ten návrh mi připomíná cirkus. Zmatený cirkus. To není nic osobního. Pouze jsem se to snažil dát trochu na veselou notu poznámkou o Humbertu. No, nepochodil jsem. Znovu opakuji, nic osobního, pouze IMHO šílenost návrhu.

Onion napsal:
Já už jsem přemýšlel, že bych to okopčil, ale je to plachta jako prase.. budu to muset vzít do práce aby mi to tam dokázali nascanovat :)

Já bych o to zájem měl. Docela by mě zajímalo, jak navigovali. Nicméně tady to bude malinko jinak - Na Longínech máš stupnici do 180, tady do 360.

Odesláno

Podle návrhu BFG jsem přidal ještě variantu s minutovou ručkou do půlky výšky indexů.

Edit: Nicméně ač se to zdá divné, byly používány obě varianty minutové ručky (ke kružnici i do indexů). Volba teby bude jen na nás.

post-2426-1230411970.jpg

Odesláno

člověče, to už jsou minimální rozdíly :) v podstatě bych těď hlasoval pro F.. . :) protože to má větší ručku než D :) i když to co napsal spiderer má také logiku :D

Odesláno
  cigi napsal:
Kubsone, tak to zopakuju. Jsme v sekci německé hodinky a hodláme si pořídit hodinky inspirované hodinkami německých válečných pilotů. KDE SE VYRÁBĚJÍ ? Safi, ty jako nezávislý novinář a fanda německých hodinek, co je ten steinhart zač ? Vyrábí něco jiného, než reklamní letáčky a faktury?

cigi já jsem Ti na to již, jednou odpověděl zde, pokud máš potřebu něco prověřovat, obrať se prosím na výrobce

Odesláno

Jinak když se pořádně podíváte na fotku originálu, zjistíte, že na vteřinovce u špičky, na úrovni vnitřní kružnice indexů, je malá "bambule". Aje nejen na téhle fotce. Nevím jak vy, ale já se bez ní dovedu obejít. Pokud by byla bílá, tak by mne vyloženě rušila.

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Jinak když se pořádně podíváte na fotku originálu, zjistíte, že na vteřinovce u špičky, na úrovni vnitřní kružnice indexů, je malá "bambule". Aje nejen na téhle fotce. Nevím jak vy, ale já se bez ní dovedu obejít. Pokud by byla bílá, tak by mne vyloženě rušila.

Bez bambule! ;)

Odesláno
  Hugo14 napsal:
Co vteřinovka:

a) celonerezová

b ) bílá "funkční" část

Když b ), co se zbytkem (nerez, černá,...)?

V tom offtopicu nějak zapadla otázka kterou tady položil Hugo14, tak se pánové kolegové, soukmenovci, k tomu prosím vyjádřete.. :)

Odesláno

Jak mám hlasovat, když se mi nelíbí ani jeden návrh? V počátku se mluvilo o jednoduchém čistém designu a teď tu máme absolutně nečitelný ciferník, kde jsou čísla nahuštěna jedno na druhém. Návrh je podporovaný hlavně Onionem a Hugem. Nechci tu zašlapat Hugovu práci, ale v hlasování by měla být i varianta "Jiný zatím nespecifikovaný ciferník".

Tohle bych třeba mohl já http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=14752 s centrální vteřinovkou by to mohlo vypadat podobně jako Stowa Partitio jen větší a v klasickém pilotním pouzdru http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...;gesamt_zeilen=

Odesláno
  spiderer napsal:
Co jeste zkusit na vnitrni cast ciferniku misto uhlu dat hodiny? ;)

Spidy, myslím, žes to trefil do černého. Gratuluju.

Ten cifr je beztak s těmi 15, 45, nastojato, natolik jinej a plnej napětí, že s hodinama na malé stupnici bude pořád dost odlišný od běžných béček na limitku a hodiny na vnitřní stupnici zase dost odlišný od toho origoše a navíc opravdu funkční. Takovej mix dvou béček a mě by se to moc líbilo, protože si to bere z obou to nejlepší, má to logiku i tah na bránu.

Za mě hotovo, štve mě jen to lacině broušené pouzdro. Nejčko se ale onion a hugo zdá se zakoukali do úhlové navigace a hodiny se podle nich měřej v cirkuse. Já ty vtipy nechápu, ale YPO se asi dobře baví.

Ale jestli ty hodinky nejsou německý, tak to stejně od začátku nechápu, jsem fakt tolik mimo mísu? Proč si je pak rovnou nenecháme dělat od poljotu nebo seagullu, abychom ušetřili nemalý peníz ?

YPO, ať mi ten frajer moderátor řekne, jak jsem v tom svém příspěvku porušil pravidla, že si dovolil ho odstranit. Očekávám vysvětlení, protože jsem si s ním dal dost práce.

Jinak kubsone, šlo by objednat si tu parádu s tím vylepšeným unitasem za 200 euro navíc?

Odesláno
  Well napsal:
Nechci tu zašlapat Hugovu práci, ale v hlasování by měla být i varianta "Jiný zatím nespecifikovaný ciferník".

S tímhle problém já nemám. Je mi jasné, že to jsou čistě pracovní verze a klidně to celé dost možná skončí v archivu. Jen mne baví to dělat a posouvat... pohoda.

Odesláno

Za sebe mohu říct, že Lukův nápad nejpůvodnějších B-uhren je mi velmi sympatický svoji neotřelostí a malou profláknutostí (teď se Cigi nadme pýchou se slovy Já vám to říkal :D :D :D )

Odesláno
  here napsal:
Takže tahle verze číselníku je už mimo hru?

no já myslím, že ne... te´dspíš ladíme optimální podobu toho Lange číselníku který není moc obvyklý.. až doladíme tenhle, můžeme se dál dohadovat který další... stále to vnímám tak, že máme 4, nebo snad 5 variant ... nebo ne?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...