Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  gas napsal:
tak 47 mm pro mě nepřipadá v úvahu, nechci na ruku kastrol, ale hodinky, rád bych to taky nosil ;)

na t 47 bych trval ze všeho nejméně... Právě, že ta 44 by s těmi ocelovýmí, lesklými okraji ruček byla dostatečně čitělná...a nahradila by ak tu velikost kontrastem :) Dával jsem to jenom na zvážení...

Odesláno

No, mě se ty "stopky" po původním odmítnutí začínají čím dál víc líbit. Každopádně 44 - na 47 někteří nepřistuoupí. Nevím, jestli ta korunka z 47 není velikostně v nepoměru k hodinkám.

Přitom tmavě modrý (velmi tmavě modrý - noční modř) ciferník by nemusel být marný.

Uvidíme, co zítra Kubson

Odesláno

pokud by to byla tak tmavě modrá, že je její modrost vlastně vidět jen pod určitým úhlem na slunci :) Tak proč ne... :) a tuhle supertmavěmodrou bych přidal k té původní specifikci :) Leštěné ocelové pouzdro, diamantová korunka, ručky mají namísto modré okraje z vysoce leštěné oceli (efekt lestlých kovových okrajů ruček je vyzkoušený z limitky a je to super!!!), plné dýnko bez nějakých nápisů, prost prázdné, jen na boku původní vojenská specifikace Fl 23883 , kalibr umožňující centrální vteřinovku (optimálně unitas, ale tam může skočit cena, tak kdyžtak zde zmiňovaná ETA). Klidně bych ještě zvážil zda nezvolit diemeter 47 (při množství lidí co si tady tyhle hodinky, v této velikosti pořídilo .... ) Ohledně velikosti mohu doporučit následující vlákno... tam zjistíte, že 47 je tak akorát pro chlapy... ale když se většina z vás shodně na 44 tak to budu respektovat... nějaké klučičí hodinky si do sbírky klidně pořídit mohu :)

Odesláno

IMHO když limitku od Steinhartu, tak bez ETY... Jinak ta hodně tmavě modrá se mi taky zpětně líbí a to sem to nahodil víceméně do vzduchu. Ještě poznámečka: když už je to ta limitka, co do pouzdra nechat napsat jméno/číslo? Nechci vyvolat číslicovo-kšeftovací flame (šeptem: bral bych poslední číslo :lamo:) , ale když už nebude nic zepředu, tak taková milá personifikace by se u limitky hodila, nemyslíte?

Odesláno

to gas: Konečně je šance udělat něco co nebude jako cirkus... Nevím, čím to, ale asi za to může cigi :) který zde na foru rozšířil povědomí, že limitka musí vypadat jako plakát od cirkusáků:) (asi ty jeho žluťásky) ...

btw: pro velikost doporučuji navštívit http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...4249&st=100 nebo http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=14249

Odesláno
  Onion napsal:
bez ETA? projeď si nabídku strojků od Steinhart a najdi stroj umožňující centrální vteřinovku a cenu do 15 000 Kč....

Však já vím...uvidíme co zítra Kubson, ale varianty asi budou dvě: buď ne centrální vteřinovka nebo ne Unitas (a tedy asi ETA, protože do experimentů s racky bych se nepouštěl).

Odesláno

S plným dýnkem proboha přece ETA nemůže vadit!!! Já jsem sice magor a fanatický fanda manuálního nátahu, ale všechno má své meze :) Na co se budeš každý den po většinu času koukat? Na ciferník... s centrální vteřinovkou (původní design, více pohybu na číselníku , větší symetrie :)

Odesláno
  Onion napsal:
S plným dýnkem proboha přece ETA nemůže vadit!!! Já jsem sice magor a fanatický fanda manuálního nátahu, ale všechno má své meze :) Na co se budeš každý den po většinu času koukat? Na ciferník... s centrální vteřinovkou (původní design, více pohybu na číselníku , větší symetrie :)

...když...ono (unitas) to tak krásně tiká... :crying_anim02:

Odesláno

Jasně, ale vypadá to hůž... :( Jestli chceš slyšet tikání, tak si kup něco s čínskou kopií UNITASU... to je panečku rachot :) a nebo Esqueleto od Steinhart :) .. hele, nechci si hrát na odborníka, ale B-Uhr nejsou o tikání, ale o přehledném a rychlém oděčtu času a jeho měření za zhoršených podmínek... proto tam je velká a výrazná vteřinovka ....

btw: jestli chceš krásně tikající unitas s krásně vymazleným průhledem tak ti můžu prodat svoje MeisterSinger Scrypto Unitas :)

Odesláno

kdyz to tady procitam napada me nekolik veci:

1) Urcite bych sel do pouzdra 44 mm i pro me je 47 moc.

2) Zatim se mi nelibi jit cestou chronografu.

3) Barva ciferniku nemusi byt cerna, nebranil bych se zadne rozumne tmavsi barve, muze byt treba leskla tmave seda, tmave modra...

4) Cislice bych nejradeji klasicke 1-11 s trojuhelnikem na 12, ale nebranim se rozumne zmene za ucelem vytvoreni vlastniho vzhledu.

Nektere navrhy co tady jsou si nedokazu predstavit, takze zatim ne :-)))

Odesláno
  Onion napsal:
B-Uhr nejsou o tikání, ale o přehledném a rychlém oděčtu času a jeho měření za zhoršených podmínek... proto tam je velká a výrazná vteřinovka ....

dnes jsem si prohlizel Fortis Pilot co ma tata, maji oranzovou vterinovku, velmi vyraznou, co ji udelat v nejake neobvykle barve, muzeme se tim odlisit.. dokazu si ji predstavit treba zlutou nebo pruhovanou, bilo-cerne..invazni pruhy :-)) sice to bylo na letadlech protivniku uzivatelu B-Uhr, ale i tak by to bylo zajimave.

Odesláno
  Onion napsal:
Jasně, ale vypadá to hůž... :( Jestli chceš slyšet tikání, tak si kup něco s čínskou kopií UNITASU... to je panečku rachot :) a nebo Esqueleto od Steinhart :) .. hele, nechci si hrát na odborníka, ale B-Uhr nejsou o tikání, ale o přehledném a rychlém oděčtu času a jeho měření za zhoršených podmínek... proto tam je velká a výrazná vteřinovka ....

btw: jestli chceš krásně tikající unitas s krásně vymazleným průhledem tak ti můžu prodat svoje MeisterSinger Scrypto Unitas :)

Já vim, jen jsem se u limitky Steinhart těšil na můj první Unitas, kdyby to šlo cestou v podstatě normálních b-uhren s Etou (byť s centrálem), tak bych hodně váhal, zda mi to za to stojí. Můj problém...

PS: koukám na ty pěvce, vypadají moc pěkně...připomíná mi to ten Gorgův původní návrh, co se mi tak líbil :-D. Dělat jako limitku TOHLE, panečku...(zasněný pohled dz okna do tmy)

edit: oldaA : , jj, když už tak by to chtělo nějakou supr čupr věc, prostě je to limitka, i kdyby měly bejt malinko ujetý

Odesláno

vám přijdou limitky od Steinhart blbý? Vám se líbila limitka Fortis cocpit flieger? Vy si prostě chcete za minimálně 15 táců koupit něco co se pravděpodobně časem okouká (jako většina extravagancí) ?

Možná mám výhodu, že nepotřebuju něco extra, ale uvědomte si, že většina věcí co bude hodně moc "extra" bude kontroverzní a rozdělí zájemce na cca dvě skupinky. Jedni budou nadčeně tleskat ručičkama , nožičkama a druzí budou pohoršeně kroutit hlavou...

btw: šedá barva ciferníku by se mi líbila, ale má jeden problém... Stowa Ikarus :)

Odesláno

Onione, pokud z toho uděláme tvé "stopky" , pak bez původní specifikace na dýnku. To by pak bylo něco jako 4 pruhy na teplákách addidas.

Pokud bychom se chtěli držet původního vzhledu, tj plného dýnka, pak proč tam cpát drahý unitas s centrálovkou. Nic ve zlém, ale to mi přijde jako mrhání penězma - ten unitas s centrálovkou je tak krásný, že je škoda ho zavírat do pouzdra. Takže bych se nenál manuální ETA. Případně můžeme po bazarch schánět staré Primy nebo Poljoty (mám pěkný repas Poljotu 2414 s vyvažovanou strvačkou :smoke: :whistle: )

Pokud ne-černý ciferník, tak jsem pro RAL 5004 (Schwarzblau, ale moc tmavá), RAL5011 (Stahlblau), RAL5013 (Kobeltblau) nebo RAL 5022 (Nachtblau).

Pokud uděláme čistý ciferník, pak Günter někam bude chtít dát minimálně nápis Steinhart. V originále byl popis na vnitřní sraně dýnka, ale to asi neprojde. Takže bych navrhoval něco takovéhleho. Pochopitelně poněkud zjednodušené.

Ale jak říkám, záleží i na Kubsonově návrhu, třeba má nějakou bombu.

post-2426-1229895148.jpg

Odesláno
  OldaA napsal:
dnes jsem si prohlizel Fortis Pilot co ma tata, maji oranzovou vterinovku, velmi vyraznou, co ji udelat v nejake neobvykle barve, muzeme se tim odlisit.. dokazu si ji predstavit treba zlutou nebo pruhovanou, bilo-cerne..invazni pruhy :-)) sice to bylo na letadlech protivniku uzivatelu B-Uhr, ale i tak by to bylo zajimave.

Zluto-oraznžová (JG300), žlutá (východní fronta), červeno-modrá (JG6 operjící na konci války z Klecan, Kbel, Ruzyně a okolí). :headphone:

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...