Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Potřebuji poradit v prekérní situaci.Můj monitor LCD HP odešel v záruční lhůtě (obraz zbělal).

Odvezl jsem ho tedy do autorizovaného servisu v Ostravě.Při dopravě na místo se mi podařilo vyrobit na LCD panelu škrábanec asi 15mm dlouhý, tenký jak vlas.Na základě tohoto škrábance mi opravu zamítli, protože HP vady LCD řeší výměnou za nový, přičemž ten starý údajně dále použijí pro renovaci. A tady nastal problém. Protože ten můj panel byl škrábnutý tak mi ho nevymění i když závada evidentně nesouvisí s tím škrábancem.Je pro ně dále nepoužitelný!!!

To mě tedy dostali!!! Upozorňuji že mám monitor za 11 000k.Nevíte jestli na to mají právo? Takže pozor, když budete reklamovat zadřený motor v autě nesmíte mít sjeté pneumatiky.

Co mám dělat?

Upraveno uživatelem Berbatow
Odesláno

Tak jim řekni, že ten monitor nechceš vyměnit.

Trvej na opravě s tím, že Ti škrábanec nevadí.

Většinou je v záručních podmínkách tohoto typu to, že si prodávající sám rozhodne o způsobu odstranění závady. Jestliže nechtějí vyměnit, Ty na tom nemusíš přece trvat, ne? Mohli by vyměknout.

Odesláno
Tak jim řekni, že ten monitor nechceš vyměnit.

Trvej na opravě s tím, že Ti škrábanec nevadí.

Většinou je v záručních podmínkách tohoto typu to, že si prodávající sám rozhodne o způsobu odstranění závady. Jestliže nechtějí vyměnit, Ty na tom nemusíš přece trvat, ne? Mohli by vyměknout.

Přesně tohle jsem mu říkal, ale on mlel pořád dokola , že HP neopravuje!!!!

Závady na LCD panelech řeší pouze výměnným způsobem.Já na to nemám nervy se s nima hádat.

Odesláno

Potřebuji poradit v prekérní situaci.Můj monitor LCD HP odešel v záruční lhůtě (obraz zbělal).

Odvezl jsem ho tedy do autorizovaného servisu v Ostravě.Při dopravě na místo se mi podařilo vyrobit na LCD panelu škrábanec asi 15mm dlouhý, tenký jak vlas.Na základě tohoto škrábance mi opravu zamítli, protože HP vady LCD řeší výměnou za nový, přičemž ten starý údajně dále použijí pro renovaci. A tady nastal problém. Protože ten můj panel byl škrábnutý tak mi ho nevymění i když závada evidentně nesouvisí s tím škrábancem.Je pro ně dále nepoužitelný!!!

To mě tedy dostali!!! Upozorňuji že mám monitor za 11 000k.Nevíte jestli na to mají právo? Takže pozor, když budete reklamovat zadřený motor v autě nesmíte mít sjeté pneumatiky.

Co mám dělat?

Odpověď je poměrně jednoduchá a najdeš ji v občanském zákoníku, § 622 "Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit."

Jinými slovy reklamuješ zobrazovací schopnost monitoru a ne škrábanec na obrazovce a chceš monitor opravit s tím, že škrábanec tam má zůstat, ale monitor má po opravě správně zobrazovat, což před opravou nedělá.

§ 625

Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy. Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

Takže bych to viděl následovně :

1) Reklamuj monitor tam, kde jsi ho koupil a žádej o "záruční opravu", tj chci opravit, pokud to neumíte opravit, což není můj problém, fajn, vyměňte mi ho v rámci záruky.

2) Jsi-li odkázán na autorizovaný servis, postupuj stejně.

V obou případech si nech písemně vystavit potvrzení o uplatnění reklamace (a nebo o jejím neuznání a z jakého důvodu) a pokud neopraví (nevymění), nezbývá se než obrátit na ČOI, jako na první stupeň (tam by měli poradit, případně na ně i v rámci svých pravomocí "zapůsobit" na základě jejich písemných vyjádření) a pak už zbývá jen znalecký posudek a soudit se . . .

Pevné nervy a dej vědět, jak jsi dopadl.

Odesláno (upraveno)
... Já na to nemám nervy se s nima hádat.

Tak to rovnou vzdej :sad01_anim:

V tomto případě se budeš muset hádat, zavolej si vedoucího a odvolej se na výše citované. Promiň, ale to je fakt banální kauza.

V HP servisu (v Praze) mám nějaké známé, dej vědět přes SZ pakliže se zasekneš.

Edit: oprava překlepů

Upraveno uživatelem vlabar
  • Po letech...
Odesláno

vyuziju nadpisu vlakna, protoze nechci zakladat nove.

jakou autopujcovnu byste doporucili v USA? pojede se z Las Vegas do SF. diky moc. pripadne nejake tipy na co si dat pozor.

Odesláno (upraveno)

vyuziju nadpisu vlakna, protoze nechci zakladat nove.

jakou autopujcovnu byste doporucili v USA? pojede se z Las Vegas do SF. diky moc. pripadne nejake tipy na co si dat pozor.

Z mojí zkušenosti si dej pozor na to, jak bylo auto servisované. My měli půjčený Voyager a rozsypal se po týdnu v kopcích nad LA (převodovka). Odjel na odtahovce a dostali jsme nějaký malý Jeep, který servis neviděl snad nikdy. Takže jsme museli někde nechat měnit olej, jinak nechtěl spolupracovat, naštěstí v US to je za pár korun. Přitom půjčovna to byla jedna z velkých v US (tuším Dollar?)

EDIT - a určitě se vyplatí připojistit čelní sklo (taky nám prasklo :-D )

Upraveno uživatelem soda
Odesláno

Já bych se držel osvědčených a velkých, tedy Avis a Hertz. Auta mají nová a většinou se o ně starají dobře. Ceny jsou holt o něco málo výše no

Odesláno

Já bych se držel osvědčených a velkých, tedy Avis a Hertz. Auta mají nová a většinou se o ně starají dobře. Ceny jsou holt o něco málo výše no

Před třemi měsíci jsme si půjčovali ve Fort Meyers od Avisu a super.

Měli jsme něco zabukovaného přes net za super cenu na 10 dní a když jsme dorazili ve 2 hodiny ráno za denní příplatek 5 usd jsme se dostali o třídu výše a mohli jsme si půjčit pohodlné káry.

Jen chtěli myslím kartu někoho kdo žije a bydlí v Usa a stejně tak při půjčení kontakt s telefonem do USA. Na to bacha při rezervaci, je tam kolonka nejde přeskočit.

Naše zelená karta nebo kanadský pas je nezajímal.

Odesláno

půjčení auta:

www.carhire3000.com (to je spíš sběrný portál pro další půjčovny, ale mají dobrý ceny a podmínky - mají levnější i veškeré pojištění včetně těch na blbost - zabouchlé klíče, dojde benzín, ... support je trošku méně flexibilní) kolega je zkoušel a byl moc spokojenej s poměrem výkon cena

www.enterprise.com - zaměřuje se hlavně na firemní klientelu, nicméně cena byla v pohodě (dokonce nejlevnější co jsme z Miami do Washingtonu našli)(jak píší jiní výše, nebylo třeba nějakých US telefonů či záruk stačil jen řidičák + platební karta), auto full-size téměř nové (odhadem jsme byli tak třetí zápůjčka). Nevím zda je to zvykem všude, ale dostali jsme v ceně zápůjčky plnou nádrž a vrátili s prázdnou (v EU jsem vždy zvyklej vracet ve stejném stavu a tohle mne mile překvapilo)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...