Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omlouvám se za asi stupidní dotaz, ale nepodařilo se mi nikde najít info. Zajímá mě možnost magnetizace mech. hodinek při hře n a el.kytaru. Snímače docela magnety jsou a vzhledem k tomu, že jako levák nosím hodinky na pravé ruce, jsou poměrně dlouhou dobu blízko snímačů. Poradíte? Dík

Odesláno

Zajímavé téma. Asi bych hodinky nedával cifrem přímo na snímače, což stejně neděláš a při standardní hře už jsou docela daleko od magnetů. Předpokládám, že jsi doteď hodinky při hře nesundával. Já teď na pravé ruce zkouším nosit fitness náramek a toto mě při hraní na kytaru ani nenapadlo. Zatím funguje normálně.

Jinak magnetizace se tu tuším někde řešila.

Taky mě zaujalo, že jako levák nosíš hodinky vpravo, ale hraješ na pravorukou kytaru. 

Odesláno

Možná by to mohlo mít teoreticky nějaký malý vliv u aktivní elektroniky, ale u pasivních snímačů bych se toho spíše nebál. 

Odesláno

Pokud při hře opravdu potřebuješ sledovat hodinky/čas, je dobré si pořídit nějaké hrací = antimagnetické nebo baterkáče. Ještě lepší je naučit se před hrou hodinky sundávat. Několikrát se mi nešikovným gestem podařilo chytit sponou strunu.

Odesláno

ISO 764 – odolnost vůči magnetickým polím.

Pro představu el vrtačka vyzařuje pole ve vzdálenosti 3cm asi 10 gaussů.

Záleží jak je ten neodymový magnet veliký - 10x10×10mm je bezpečná vzdálenost hodinek se základní odolností 4800A/m -60 gauss -3cm.

Odesláno

Díky. Snad mi z toho vyplývá, že by to úplně vadit nemuselo. Z druhé strany si zkusím zvyknout je sundat. Mám své hračky rád.😀

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...