Pavel87 Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 Zdravím všechny, při vyklizení domu po dědovi jsem našel tyto jeho hodinky. Děda už tu není více než dvacet let a myslím si, že se jedná o průřez jeho hodinkovým životem. Potřeboval bych pomoc s identifikací, případně jestli je ten model něčím zajímavý. Prodávat to nehodlám, naopak bych chtěl některým (a postupem času možná všem) dopřát vyčištění, servis, zprovoznění a u těch Primek s 15ti rubíny možná i renovací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 5. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2023 Pěkné kousky, které ti dědu budou připomínat. Ty Primky v automatu ti přesně urči primkaři, ale určo se vyplatí trosku zrenovovat, pěkné hodinky. Pak tam mas ruské Rakety. Dvoje pěkné Švýcary LIGA a Sinex Geneve Ty Liga jsou moc pekne, krásné rucky, zajímavé nozky, tipuji 50. léta? Kvalitní Švýcary. "The FABRIQUE D'HORLOGERIE LIGA S.A established in Solothurn in Switzerland produced watches in the 40-50's under the brands LIGA, ARTA, RENOVA, REVIDA, SOLORA, and STADION." J.B. Bourquand / League Watch Factory Ltd. / Fabriques d'Horlogerie Liga SA Solothurn, Switzerland; registered on 19.4.1926 Sinex maji asi dodělávanou korunku, klasické Švýcary, podle mikrolisku to asi patřilo Sinexu a s přídavkem "Geneve" to byly exportní kousky. At Ti dělají radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 19. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2023 V 5. 3. 2023 v 21:00, Rodkopf napsal: Pěkné kousky, které ti dědu budou připomínat. Ty Primky v automatu ti přesně urči primkaři, ale určo se vyplatí trosku zrenovovat, pěkné hodinky. Pak tam mas ruské Rakety. Dvoje pěkné Švýcary LIGA a Sinex Geneve Ty Liga jsou moc pekne, krásné rucky, zajímavé nozky, tipuji 50. léta? Kvalitní Švýcary. "The FABRIQUE D'HORLOGERIE LIGA S.A established in Solothurn in Switzerland produced watches in the 40-50's under the brands LIGA, ARTA, RENOVA, REVIDA, SOLORA, and STADION." J.B. Bourquand / League Watch Factory Ltd. / Fabriques d'Horlogerie Liga SA Solothurn, Switzerland; registered on 19.4.1926 Sinex maji asi dodělávanou korunku, klasické Švýcary, podle mikrolisku to asi patřilo Sinexu a s přídavkem "Geneve" to byly exportní kousky. At Ti dělají radost! Děkuji za odpověď, všiml jsem si toho až teď. Paráda, nejspíš tedy začnu opravou LIGA hodinek, protože se mi taky hodně líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarojetu Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Mozna trochu mimo tema (omlouvam se), ale kde planujes renovaci, mam v supliku take par kousku po dedovi, kterym bych se chtel nejak povenovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 13. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Zdarec, zatím to moc nevidím, mám teď jiné priority. Ale pokud bych nechal renovovat, asi bych první oslovil Onyx Jihlava. Ty Tvé kousky jsou krásné! Tam by to chtělo jen vypucovat a nechat patinu, ať jde vidět, že něco mají za sebou. Pavel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarojetu Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Diky za tip Dedove jsou dobry zdroj takovychto vzpominek ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeGo Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Našel jsem po dědovi nějaké hodinky, nějaké ruské značky. Pomohl by mi někdo s identifikací a nejlépe s prodejní cenou? LUCH POLJOT 16 jewels-prasklý řemínek-netikají CHAIKA 17 jewels RUHLA ČAJKA Moc děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Kdyz za to na aukru dostanes 500kc, tak budes rad. Zadnej poklad to neni. A na cenu se zde nepta, je to brano jako trestny cin rezou se za to obe ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Před hodinou, VeGo napsal: Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Našel jsem po dědovi nějaké hodinky, nějaké ruské značky. Pomohl by mi někdo s identifikací a nejlépe s prodejní cenou? LUCH POLJOT 16 jewels-prasklý řemínek-netikají CHAIKA 17 jewels RUHLA ČAJKA Moc děkuji Ty Ruhla cibule jsem koupil onehdá za stovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choseno Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 Zdravím, mám tu také něco po dědovi… dokázal by mi prosím někdo říci více? Děkuji předem… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2023 V 16. 10. 2023 v 18:45, choseno napsal: Zdravím, mám tu také něco po dědovi… dokázal by mi prosím někdo říci více? Děkuji předem… Značka Mir se používala od 1960 do 1964 kdy se přešlo na Vostok, uvnitř bude kalibr 2209r Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2023 to je znacka Luč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2023 Ajo já jsem úplně blbý - tady je i model - zdroj : mroatman.wixsite.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choseno Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 Super, děkuji moc chlapi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
worel Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2024 Ahoj prosím nějaké info k těmto hodinkám. Dostal jsem je od babičky a vůbec nic nevím o této značce. Hodinky by potřebovali servis, natáhnout jdou a strojek jde. Nemají krycí sklíčko a ani řemínek. Každopádně jsou zajímavé. Pokuď máte o nich nějaké informace předem děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2024 @worel Chtělo by je to otevřít a vyfotit strojek. Značka Rubios zjevně existovala (tipl bych na nějakýho lokálního hodináře), ale tohle připomíná celkem výtvory LDH (Lidové Družstvo Hodinářů), který dělaly pouzdra a cifry, do kterých se použily strojky z kapsáčů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 14. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2024 Ano, lokal z Bielu https://www.mikrolisk.de/show.php?site=280 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2024 (upraveno) Jojo, teď s tím sem zrovna jdu, jen jsem za těch pár posledních let vytěsnil mikrolisk Co jsem dohledal, tak je to jedna ze značek kterou si registroval Oiser Schymansky, který měl firmu Homis Watch co, který fungovala mezi lety 1920 - 1970. Měl registrovaných těch značek hodně a podle všeho stál za patentem kalkulatoru na hodinkách (2 logaritmický stupnice). https://www.mikrolisk.de/show.php?site=280&suchwort=Homis&searchWhere=all#sucheMarker Nějaké info ke značce Homis a hlavně Schymanskimu je na WUS zde Info ke kalkulátoru zde Zvláštní je, že na to že tak dlouho byl v oboru, měl registrované nějaké patenty a spousta značek, tak k tomu moc info není... Upraveno 14. ledna 2024 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
worel Odesláno 14. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2024 Ok mockrát díky. Zkusím je tedy otevřít a foto strojku pošlu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
worel Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 Ahoj, tak zde posílám foto strojku a dýnka. A chci se zeptat má význam se pouštět do nějaké renovace? Díky moc za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se