Harwey Odesláno 15. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2024 dat vycistit, premazat, postelovat, nosit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2024 Ahoj všichni, nedávno se do mé nové sbírky dostali tyto sovětské hodinky. Měli by to být Vostok Komandirskie a dole u 6 je nápis ZAKAZ MO CCCP, z toho se domnívám že se jedná o vojenské hodinky, více informací se mi bohužel nepodařilo nikde najít. Ve tmě je vidět luminiscence. A mají funkci Stop-Second. Mohli byste mi prosím někdo říct nějaké další informace? Rok výroby, kalibr atd... Ještě mám jednu otázku chtěl bych si nechat vyměnit sklíčko, ale nevím jestli je možné sehnat originál. Jak se takováto situace řeší? Lze ještě rozleštit? Vyplatí se to vůbec? Podle informací co jsem zatím našel se domnívám, že se jedná o docela vzácný kus oproti jiným sovětským hodinkám, které byly vyráběny ve velkém. A proto bych je chtěl zrenovovat a nosit při mimořádných událostech. *Pouzdro je pozlacené, ale z fotek to bohužel není příliš patrné* Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Sklo je plast, pokud je jen poškrábané a není prasklé tak ho jen přelešti. A klasický servis strojku. Tohle nějak těsnilo někdy? Jestli jo, tak přetěsnit. A občas nosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 7 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Sklo je plast, pokud je jen poškrábané a není prasklé tak ho jen přelešti. A klasický servis strojku. Tohle nějak těsnilo někdy? Jestli jo, tak přetěsnit. A občas nosit. Děkuji za odpověď, to jestli to někdy těsnilo nevím, ale domnívám se, že když sundám dýnko tak uvidím těsnění. Pokud ještě někdo bude mít nějaké další znalosti o těchto hodinkách, budu rád když se o ně podělíte:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Pokud už hodinky mají svá léta, překvapuje mě jak stále funguje luminiscence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 5 hodinami, Anton Klechta napsal: Děkuji za odpověď, to jestli to někdy těsnilo nevím, ale domnívám se, že když sundám dýnko tak uvidím těsnění. Pokud ještě někdo bude mít nějaké další znalosti o těchto hodinkách, budu rád když se o ně podělíte:) Že těsní dýnko lze pochopit,ale také musí těsnit korunka a sklo. Jediná jistota je udělat tlakovou zkoušku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 3. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2024 Otázkou je, jestli původní komandirskie byly vodotěsné, dnešní jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 1. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2024 Tak pánové i já jsem dnes dostal hodinky po dědovi. Evidentně jim prokluzuje třecí spojka, protože vteřinovka běží, zbytek nějak nestíhá. Ale jinak jsou parádní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 2. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2024 před 13 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Tak pánové i já jsem dnes dostal hodinky po dědovi. Evidentně jim prokluzuje třecí spojka, protože vteřinovka běží, zbytek nějak nestíhá. Ale jinak jsou parádní. To je ovšem parádní kousek. Gratuluju. To moc nesplňuje standard klasických hodinek po dědovi (to bývají ožužlané, zkorodované, doškrábané chudinky). Takže krása, i ten ciferník. Je vidět, že si jich děda vážil. Krása. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 2. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2024 před 17 hodinami, Jiří Sedlák napsal: ... Evidentně jim prokluzuje třecí spojka, protože vteřinovka běží, zbytek nějak nestíhá.... Možná by stačilo trochu nadzvednout minutovou ručku - vypadá to, že se opřela o index ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 2. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2024 Nene, ručky se při nastavování točí volně a navíc zastavená ručka zastaví celý stroj, pokud je v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 2. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2024 Jinak jsem je dneska projel apkou a snad ve všech polohách +60s, to znamená, že krok je v pořádku, kdyby zabralo soukolí, tak se zpomalí, a vlastně by mohly jít přesně. Vypadají taky, že je nikdo nikdy neotevíral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 2. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2024 před 6 hodinami, tommasini napsal: To je ovšem parádní kousek. Gratuluju. To moc nesplňuje standard klasických hodinek po dědovi (to bývají ožužlané, zkorodované, doškrábané chudinky). Takže krása, i ten ciferník. Je vidět, že si jich děda vážil. Krása. Tak děda pořád co já pamatuju tahal Primky na dědkovským řemenu s podložkou s tyhle full goldy si šetřil na svatba, pohřby, plesy apod. Takže asi tak no. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edgar Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2024 (upraveno) Zdravím, poradil by mi někdo s hodinkami po pradědovi? Zkoušel jsem googlit podle obrázků, cpát to do AI, ale moc validních informací jsem nenašel. Nápis na ciferníku jsem pod lupou rozklíčoval jako "Luxus". Údajně to byla značka hodinek z první poloviny 20. století, ale ani k tomu jsem moc informací nenašel. Upraveno 12. září 2024 uživatelem Edgar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2024 Ahoj, značka mi síce nieje známa, ale tento typ tzv. tank púzdra a celkovo štýl hodiniek sa robil v 30. rokoch, max. to bude prvá polka 40. rokov. Korunka nevyzerá, že je pôvodná, robili sa skôr také ploché a pomerne tenké. Tak či onak je to luxusný nález s rodinnou históriou a zaslúži si trochu lásky 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edgar Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2024 Před hodinou, Sonny919 napsal: Ahoj, značka mi síce nieje známa, ale tento typ tzv. tank púzdra a celkovo štýl hodiniek sa robil v 30. rokoch, max. to bude prvá polka 40. rokov. Korunka nevyzerá, že je pôvodná, robili sa skôr také ploché a pomerne tenké. Tak či onak je to luxusný nález s rodinnou históriou a zaslúži si trochu lásky Díky za reakci! ke značce "Luxus" jsem toho taky moc nenašel.. nebo jestli je to označení modelu? Kdo ví... Pokud jde o tu lásku, tak bych se jim rád pověnoval, nebo alespoň zjistil co jsou zač. Jdou nařídit, ale nejdou natáhnout. Rád bych se podíval na strojek, ale musel bych asi napřed sundat ručičky (netuším jak) a až pak bych mohl sundat ciferník. Přikládám ještě tři fotky. Na vnějším rámu je zevnitř vyraženo 777. No a s tou korunkou máte zřejmě pravdu, zdá se být novější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2024 (upraveno) Luxus bude skôr názov značky, ale najskôr sa už radí k tým mnohým zaniknutým. Na ciferníku je stále celkom značné množstvo zvyšnej lumi, ktorá bude pravdepodobne stále rádioaktívna, takže by som bol s manipuláciou obozretný. Pokiaľ nemáš s hodinkami skúsenosti, radšej ich neotváraj a zanes ich k hodinárovi, ten už bude vedieť čo s nimi. Ak by si sa predsa rozhodol pre renováciu, odporúčal by som vzhľadom na prevažne sentimentálnu hodnotu zachovať pokiaľ možno hodinky v čo najpôvodnejšom stave. Sklo nevyzerá byť prasknuté, má asi len povrchové škrabance, to ide vždy preleštiť. Tieto typy skla sa už blbo zháňajú, i keď práve tento nevyzerá moc konvexne a tak by to nemusel byť problém ho aj prípadne zohnať. Hodinky by som ďalej nechal vyčistiť a oservisovať stroj, ciferník by som nechal tak ako je, možno pre lepšiu estetiku by som doplnil lumi do ručiek. Ak by sa podarilo vymeniť korunku za nejakú vhodnejšiu, dosť by to hodinkám pomohlo. Potom už len ostáva vybrať ten správny remeň a hodinky si užívať na ruke Nakoľko majú hodinky pevné stěžejky, chce to buď nejaký prevliekací remeň/nato/perlon, alebo potom remeň typu open ended. EDIT: to číslovanie púzdra sa zvyklo robiť. Rovnaké číslo má asi aj tá vložka strojku, Videl som to napr. u značky Longines. Upraveno 12. září 2024 uživatelem Sonny919 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 Dostal jsem jako dárek hodinky po pradědovi. Značku Nivada znám, ale zajímá mě jejich historie. Skrze nápis wehrmachtswerk... Údajně je dostal za zranění ve válce, ale působí na mě moc moderně na to aby byly třeba že 40. let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 wehrmachtswerk just means german military movement Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 2. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2024 wehrmachtswerk s malou vteřinovkou bude AS 1130. Rozšířený a v nepřeberných variantách vyráběný strojek. Je to jednochý, spolehlivý a robustní (29 mm) stroj uvedený v roce 1955. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se