Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

protáčí ve smyslu, že můžeš natahovat donekonečna? Klade pero aspoň trochu odpor?
Perovník jsi před montáží otevřel? 
Asi bude chyba v pružině ;) 

Odesláno
před 1 minutou, orol napsal:

protáčí ve smyslu, že můžeš natahovat donekonečna? Klade pero aspoň trochu odpor?
Perovník jsi před montáží otevřel? 
Asi bude chyba v pružině ;) 

Protáčí ve smyslu že nelze natáhnout a ozubení dole se též protáčí, tedy celý perovník. Teď jsem si všiml že místo toho aby mi perovník zapadl to kola uprostřed, tak otáčí kolem viz foto. 

IMG_20250616_203254.jpg

Odesláno
před 47 minutami, orol napsal:

Jak tak čtu popis a koukám na fotku, tak chyba nebude v pružině ;) 

Nevíte jak se té chyby zbavit? Jsem úplný začátečník a už si nevím rady. 

Odesláno

Milý Ondro, doporučuju nastudovat nějakou literaturu a terminologii (jak se co v hodinkách jmenuje). Takhle to je jak věštit z křišťálově koule které ozubené kolečko myslíš.
Jinak to snad vypadá jako by se ti povedlo roznýtovat  minutové kolo, což jsem ještě nikdy neviděl.

Odesláno
před 3 minutami, rmx napsal:

Milý Ondro, doporučuju nastudovat nějakou literaturu a terminologii (jak se co v hodinkách jmenuje). Takhle to je jak věštit z křišťálově koule které ozubené kolečko myslíš.
Jinak to snad vypadá jako by se ti povedlo roznýtovat  minutové kolo, což jsem ještě nikdy neviděl.

Dobrý den, omlouvám se jsem začátečník a ještě neovládám slang. Minutové kolo je to spodní co má přímo pohánět perovník pokud se nemýlím a to tam stále drží napevno. 

Odesláno

Abych nebyl tak stručný, tak doporučím @OndřejP i nějakou literaturu, kterou lze dohledat zde na foru.

Ve vlákně s literaturou jsou k nalezení i teď platné odkazy na užitečné publikace.
Mimo jiné jsou tam i skripta o demontáži a montáži strojku Prim 66.

;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...