Přejít na obsah

Omega Seamaster 300 malé velké změny modelu z r. 2021

Doporučené příspěvky

• po měsíci...

Ahoj,

diky za ctivou recenzi. Vypadaj skvele, ten sandwich me na nich fakt laka, Krasny jednoduchy a prehledny cifr. Jen patrim k tem, co by radeji odolnejsi lunetu. Bojim se, ze bych na ni mel brzy ryhy a sly by do supliku. Pomuze ta ‘anodizace’, nazbiral si nejake zkusenosti (doufam, ze pokud ano, tak pozitivni).

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, nazdarhodiny napsal:

Ahoj,

diky za ctivou recenzi. Vypadaj skvele, ten sandwich me na nich fakt laka, Krasny jednoduchy a prehledny cifr. Jen patrim k tem, co by radeji odolnejsi lunetu. Bojim se, ze bych na ni mel brzy ryhy a sly by do supliku. Pomuze ta ‘anodizace’, nazbiral si nejake zkusenosti (doufam, ze pokud ano, tak pozitivni).

Tom

Zatím je vložka lunety stále ve 100 % stavu, ale je pravda, že si nepamatuji, že by dostala nějaký přímý náraz, i když jsem hodinkami občas o něco zavadil a ani nevím kam to vlastně schytaly. Já jsem za tu lunetu rád, jak hliník tak keramika mají své výhody i nevýhody a zde lépe sedne hliník. Věřím, že vydrží opravdu hodně, a pokud dostane ránu při které by se keramika vysklila, tak případná výměna (která v případě hliníku nebude ani nezbytná) vyjde mnohem levněji.        

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Nový Rubber B určený přímo k těmto hodinkám. Je celý z vulkanizovaného kaučuku se vzorem téměř nerozpoznatelně imitujícím nylonový pásek. Překvapivě však nelícuje úplně na těsno, takže se občas mezi ním a pouzdrem objevuje mezera o šířce cca 1 mm. Posílal jsem fotky výrobci, podle něhož je to normální vlastnost tohoto modelu. Další zvláštností je, že “keepers” nejsou modré jako svršek, ale černé jako boky a spodek řemenu, svoji funkci ale plní skvěle. Jinak je ve všech ostatních aspektech perfektní, tj. komfortní, barevně ladící, nelepící se k ruce a nechytající nečistoty.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Tomak
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Tyto Omegy mají krásně “pevný” strojek, kdy u jiných mých kousků včetně Rolexek se mi při zastavení hodinek vysunutím korunky po jejím vrácení často stávalo, že se minutová ručka lehce posunula oproti původnímu perfektně lícujímu stavu s indexy. U těchto Seamasterů manipulace s korunkou nikdy k tomuto nechtěnému pohybu minutové ručky nevedla. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Recenze i hodinky jsou moc povedené. Sám šetřím na předchozí referenci, líbí se mi celkově víc, ale některá ta vylepšení u nového modelu budu určitě závidět (náramek + NAIAD dýnko + nižší výšku hodinek + míň písmenek na ciferníku). Tak ať z nich máš co nejdéle radost.

Upraveno uživatelem Altrigo
Překlep NAIAS -> NAIAD
Odkaz ke komentáři

:D

Odpovím jednoduše - neměnil bych. Na těch mých je pár věcí, které mě zlobí. Na těchhle nových taky. Bohužel nové a staré nejsou kompatibilní a nelze z nich poskládat něco dokonalého (mluvím hlavně o náramku, ten se na nových vážně podařil líp). Přesto jde v obou případech o mimořádně krásné, nadčasové univerzálky, které se hooodně povedly.

Edit: nové jsem samozřejmě šel porovnat se svýma, hned jakmile se objevily v buticích... 

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, martar napsal:

:D

Odpovím jednoduše - neměnil bych. Na těch mých je pár věcí, které mě zlobí. Na těchhle nových taky. Bohužel nové a staré nejsou kompatibilní a nelze z nich poskládat něco dokonalého (mluvím hlavně o náramku, ten se na nových vážně podařil líp). Přesto jde v obou případech o mimořádně krásné, nadčasové univerzálky, které se hooodně povedly.

Edit: nové jsem samozřejmě šel porovnat se svýma, hned jakmile se objevily v buticích... 

Já bych na svých žádný prvek z původního modelu neměnil. Hlavně jsem rád za snížení celkové výšky, které je z mého pohledu ještě větší než na papíře, neboť já do ní pocitově nezahrnuji rozměry zvýšeného "double bubble domed" sklíčka, kdy jsem vždy chtěl hodinky s podobně klenutým sklem. I všechny další detaily pro mne znamenají plus - sandwich, lollipop, větší sklo, delší ručky, brus středních dílků tahu včetně jejich ergonomičtějšího napojení k pouzdru atd. Dokonce pro mne dává smysl i hliníková luneta, což bývá obvykle považováno za krok zpět. Samozřejmě se mi líbí i původní model, jen jsem opravdu nenašel nic, co bych z něj chtěl zaměnit do své verze.       

Chtěl jsem se proto zeptat, jaké konkrétní detaily Ti na původním modelu vyhovují víc? 

Odkaz ke komentáři

@Altrigo v prvom rade mi hadam majitel vlakna prepaci, ze mu ho "zasiram". V mojom pripade som nekomentoval, lebo som zatial o tomto vlakne nevedel. Som na fore uz nejaky ten rok, napriek tomu mam vyrazne medzery v prestudovani jeho obsahu. Dik za nasmerovanie.
Zatial som novy model v rukach nedrzal, takze moj pohlad moze a je menej fundovany ako martarov. Ale rovnako ako kolega by som nemenil. Konkretne k jednotlivym bodom.

Pouzdro se snížilo - Doteraz som nevnimal vysku starsieho modelu ako problemovu, ani z hladiska rozlozenia vahy ani opticky nevyvazenu. Ale verim, ze nizsie hodinky su vzdy menej na rane.

Ciferník a sklíčko se zvětšilo - Zvacsenie cifernika na ukor prave spominaneho kovoveho prstenca je pre mna jednoznacne minus a historicky to k tymto hodinkam patri. 

Sklíčko je nyní výrazně "double bubble domed" - Priklanam sa k plochejsiemu sklu povodneho modelu, ale ako som spominal nemam realnu skusenost s novou referenciou.

Ciferník nového modelu je řešen sendvičovou konstrukcí  - Sendvic hodnotim kladne. Co sa tyka popisov na cifri, tu zastavam opacny nazor. Novy mi pride prilis prazdny a posobi na mna trosku "lacno". Naopak povodny je idealne vyvazeny.

Luneta je nyní hliníková s anodizací - Tu nemam vyhrady ani k jednej verzii.

Korunka - Tvar novej korunky by mi vyslovene nevadil, napriek tomu preferujem povodny nerozsireny profil.

Vteřinová ručka - Mam vseobecne rad farebne odlisenu sekundovku, takze volba je jasna. Biela farba nazivo neposobi prilis kontrastne ani rusivo. Inak to asi vyznieva z fotiek, ktore su takmer v makro priblizeni. Co je vsak hlavna stopka, preco uprednostnujem starsi model a nie novy, je lollipop. Zatial sa s nim nekamaratim. Ale nikdy nehovor nikdy.

Změnil se i strojek - METAS by potesil.

NAIAD dýnko - Tuto vlastnost by som ako detailista urcite uvital. Teda dufam, ze som spravne pochopil NAIAD locking system.

Provedení tahu - Tah je pre mna najsilnejsi argument pre novy model. Vyraznejsie zuzenie a end-linky su jednoznacnym posunom k svetlejsim zajtrajskom. Co sa tyka reverznej konfiguracie lestenych a brusenych clankov tahu, tu sa vlastne neviem rozhodnut. Mam rad striedanie povrchovych uprav "lestene nozicky puzdra / brusene krajne clanky / lesteny stredny clanok" na starsej verzii a zaroven chapem navaznost vonkajsich lestenych clankov na puzdro po inovacii.

Aby som to zhrnul. Suhlasim s martarom, obe referencie su skvele a moje laicke pindanie na tom nic nezmeni. Inak povedane, ak by som mal novy model, bol by som rovnako spokojny parchant. Az na ten lollipop no. ;) 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...