Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Něco pro fajnšmekry:

CITIZEN AS4030-59L PRO-MASTER,

titan, Eco-drive, Radio controlled, safírové antireflexní sklo, 200m WR, chronogref, dvě časová pásma, budík, dni v týdnu, měsíce, 24 hodinový ukazatel :rolleyes:

Průměr pouzdra krásných 44mm, resp. 46mm s korunkou.

Dodání ze Španělska citizen- 1,5 dne až domů! A parádní cena - cca 400 EUR!!!!!!

post-3557-1231002428.jpg

post-3557-1231002672.jpg

Upraveno uživatelem navi
Odesláno
pekne, lubi sa mi matne prevedenie puzdra :-) btw so spanielskom mam aj ja dobre skusenosti, ebay?

Ahoj,

kupoval jsem je přes jejich stánku - přímo, a paráda!

navi

• po 3 týdnech...
Odesláno

S cenou ti to povedat neviem, ale co viem je to, ze EU je jeden trh a teda plati volny pohyb tovaru. cize zo Spanielska je to to iste ako z CR, ziadne clo ani dan samozrejme platit za ziadnych okolnosti nebudes.. :)

Odesláno

K ceně, kterou na newatch uvádějí přičti daň (španělské DPH) 16% a poštovné za UPS a máš koncovou cenu za kterou jsou hodinky Tvoje. V rámci EU víc už neplatíš a tento shop Ti klidně pošle hodinky i na dobírku.

Odesláno
K ceně, kterou na newatch uvádějí přičti daň (španělské DPH) 16% a poštovné za UPS a máš koncovou cenu za kterou jsou hodinky Tvoje. V rámci EU víc už neplatíš a tento shop Ti klidně pošle hodinky i na dobírku.

Přesně tak a poštovné bylo 16,8 Euro.

• Po letech...
Odesláno

Včera jsem si koupil tytéž hodinky, akorát v provedení s černým ciferníkem, tedy variantu -59E. Jsou to moje první ručičkové hodinky s tolika funkcemi a rádiovým seřizováním. Zatím jsem nad míru spokojen. Titan se nosí skvěle, hodinky jsou na svou velikost příjemně lehké. Čitelnost excelentní, stejně tak i luminiscence v noci. Zatím maximální spokojenost. V posledních 2 letech jsem hodinky dost střídal a nemohl si pro sebe vybrat ty pravé. Teď mám ale pocit, ba jsem si skoro jist, že u těchhle už zůstanu.

Odesláno

Gratulace k výbornému nákupu. Funguje to rádiové seřizování v pohodě ? Uvažoval jsem o podobných pro otce. Ideální kombinace: eco-drive a radiová synchronizace. Ještě jednou gratuluji.

Odesláno

Gratulace k výbornému nákupu. Funguje to rádiové seřizování v pohodě ? Uvažoval jsem o podobných pro otce. Ideální kombinace: eco-drive a radiová synchronizace. Ještě jednou gratuluji.

No díky moc. Právě ta kombinace solárního nabíjení a automatického seřizování se mi taky moc líbí. Pokud jde o to řízení rádiem, záleží na tom, kde se zrovna hodinky při příjmu signálu nacházejí. Já bydlím v paneláku v husté sídlištní zástavbě. A doma se mi hodinky neseřídí, protože nenajdou signál. Ale stačí vyjít před barák a vše je OK. Hodinky se seřizují samy každou noc ve 3 hodiny a pokud se jim to nepodaří, pokusí se o to ještě ve 4. V mém případě tedy k seřízení nedojde. To musím vyvolat ručně třeba v práci. Tam to funguje spolehlivě pokaždé, kdy tuto funkci spustím.

V praxi to ale není třeba dělat každý den, protože strojek je sám o sobě dost přesný. CITIZEN sám udává povolenou toleranci +- 15 s/měsíc. V případě mých hodinek odhaduji tak +5s/měsíc. Takže pokud někdo není zrovna ředitelem zeměkoule, postačí mu hodinky seřídit třeba jednou za půl roku při změně času.

Příští týden jedu na pár dní mimo Prahu, tak jsem moc zvědav, jak se budou hodinky v noci chovat tam :D

Odesláno (upraveno)

Mal som podobný model, ale s čiernym ciferníkom (55E). Je to pecka, na to ako sú "presýtené" na ciferníku, sú dostatočne čitateľné. Podľa mňa vynikajúce lumi, namodralé. Ak sa dobre pamätám, nemá to šrúbovaciu korunku, ale nikdy mi to nevadilo, ono, pri tom systéme prepínania funkcií by to bolo zbytočne zaťažujúce. A tých funkcií je tam požehnane, že!

Osobne mi potom trochu vadilo zdĺhavejšie nastavovanie alarmu, či prepínanie medzi local time a druhej časovej zóny...kým si to ručičky celé obehli :)...praktickejšie sa mi potom zdalo využitie extra ručičky + 24h lunety, alebo alarm ako subdial ciferník...ale to sa týka prípadu, keď to pravidelne používaš...takže to ber ako detail.

Odporučím Ti remeň, puzdro vynikne ešte viac. Výborný výber.

edit: inak na remeni to vyzerá takto:

post-6829-081343700 1303416845.jpg

post-6829-050845400 1303416856.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
StanoBare: Díky za tip na ten řemen. Hodinky na něm nevypadají vůbec špatně. Já ale prozatím zůstanu u dodaného titanového tahu. Na ruce mám raději kov. Pokud jde o ty funkce, opravdu je jich tam požehnaně. Ještě nikdy před tím jsem tak složité ručičkové hodinky neměl. Takže to zdlouhavé obíhání ručiček mi zatím nevadí. Spíš to obdivuji. Je to skvělá hračka. Ale je pravda, že existují i jednodušší a rychlejší řešení. Konkrétně u alarmu mi tahle komplikovanost ovšem vůbec nevadí. Umožňuje totiž nastavit budík přesně na minutu jako u digitálek (a to i s ohledem na 24hodinový cyklus). To je přesně to, co potřebuju. No a ta luminiscence je skutečně vynikající. Ručičky i indexy jsou bez problémů čitelné po celou noc. S tím se ale lze setkat i u podstatně levnějších hodinek.
Odesláno (upraveno)

tak tak, sú to veľmi praktické hodinky a osobne ich považujem v tomto segmente za top...ak teda ešte nechceš mať logaritmickú lunetu :) Solar, radio, večný kalendár, desatinový odpočet stopiek dodatočným zatlačením tlačidla a keby mali opakovaný režim budenia tak ako napr. u Luminox, tak by to bola absolútna pecka...A páčil sa mi ešte jeden detail - seku.n.dovka bola zarovnaná presne na indexy, dúfam, že to máš aj ty.

Remeň - na obrázku je origo ich model, dobrá kvalita (i keď Hirsch Trapper sa mi zdal ešte lepší), pekne polstrovaný s preklápačkou.

edit: rozdelenie slova - neberie mi "seku..ovku"

post-6829-033676200 1303665066.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Jojo, ručičky sedí pěkně na indexech. S tím souvisí ještě jedna věc, která se mi na těch hodinkách líbí. Jde o manuální nastavování přesného času. Při vytažení korunky do druhé polohy se hodinky nezastaví. Až po stisknutí spodního tlačítka se vteřinovka resetuje na 12ku. Při jemném otáčení kourunkou se velká ručička pohybuje po minutách. Takže je plně synchronizovaná s vteřinovkou. Nemůže se tedy stát, že by vteřinovka byla na 12ce a velká někde "mezi". Také ruční přepínání mezi letním a zimním časem se deje za chodu pouhým stiskem horního tlačítka.

• po měsících...
Odesláno
Dobry den,tak jsem si objednal Citizen AS4030-59L ze Spanelska www.newatch.com.Hodinky dosly cca 3ti den,platba v Kč pri dodani na dobirku.Vse tedy klaplo.Jsem spokojen,priste zase.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...