Hodinář Odesláno 9. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2023 Zdravím přátelé, jsem tu nový a rád bych rovnou přispěl dotazem. Chtěl bych si koupit hodinky za maturitu, kterou jsem úspěšně složil byť už jsem trochu starší. Před půl rokem, jsem ve výloze objevil hodinky Citizen Tsuyosa ve žluté barvě a naprosto mě uchvátili a říkal jsem si, že bych je rád jednou koupil. A nadělit si je za úspěšnou maturitu je výborná příležitost. Hodinky mám rezervované, dokonce jsem jel měl na ruce a jsou super, tah do Rolexu, žlutá barva je taková výrazná ale myslím, že bude cool i za pár let. Jediné co mi asi vadí víc jak dost zapuštěná korunka je lupa na datumovce. Vím, že některé hodinky to mají...nakonec i ty Rolexy..ale já nevím, připadá mi to jako taková bradavice. Myslíte, že je to něco na co se dá zvyknout, případně, že to těm hodinkám odpustím? Je to jediná věc kvůli která váhám s koupí. Zkoušel jsem i Tissot PRX, ale ty Citizeny mi na rukách sedí líp a i vzhledově mi přijdou méně retro oproti PRX, nebo Gentlemany ale v té hodnotě kolem 10k u Tissotů a většiny značek se bavíme o Quart...Citizeny jsou automaty...a ty ještě nemám. Případně mě ještě napadlo nechat vyměnit to sklo za safírové bez té lupy, pokud by to nějaký hodinář zvládl...ale to je asi zbytečně složitý proces a kravina, že? Druhý dotaz je s žádostí o doporučení, kde bych měl hodinky koupit? Chtěl jsem je koupit v Olympii v Corialu, kde jsem je původně viděl vystavené i kvůli tomu, že bych si tam rovnou nechal zkrátit tah, ale přečetl jsem si Google recenze..2,6 z 5..většinou negativní, že dost neuznávají reklamace. Máte nějakou negativní, případně pozitivní zkušenost? Případně jaký obchod byste doporučili? Já svoje první hodinky Tissot PRC 200 kupoval na watchshop.com a byl jsem maximálně spokojen, ale zkracovat jsem si je musel nechat u hodináře a konkrétně ty Citizeny tam nemají teď tak výhodně jako když tam byly ty Tissoty ve výprodeji a s dodatečnou slevou. S Helveti, Koscom nebo třeba Hodinky365 nemám zkušenosti, jestli konkrétně něco z nich není takový Notino přes hodinky. Ještě mě napadl poslední, technický dotaz a nechce se mi zakládat nové téma, tak to s dovolením dám k tomu. V těch Tissotech mám bateriový strojek, baterku mám vybitou. asi měsíc. Chystám se k hodináři. Vadí to těm hodinkám nějak? Je ten mechanismus nějak promazaný a je lepší pro ten strojek aby se hýbal nebo je to jedno? Případně pokud je to jedno, vyměním baterku a ty hodinky nosím jen občas, nevadí těm hodinkám nějak když vyšroubuju korunku aby se zastavili, pošetřím tím nějak tu baterku nebo to nemá smysl a stejně stárne? To stejné v případě automatů...když bych je nenosil pár dní, vyplatí se je jednou za den natáhnout aby běžely furt? Případně kdybyste věděli o hodinářství v Brně a okolí, kde dávají do hodinek baterky Renata, které dává Tissot z výroby a vydrží nesmysl (3 roky daly v pohodě) rád tam zajdu pokud nebudou chtít 500 Kč. Děkuji za rady a přeji pěkný den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 9. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2023 Tu to máš od soukromého prodejce z DE za hubičku https://www.chrono24.cz/citizen/tsuyosa--id29138394.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 9. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2023 Díky za odkaz, ale já nechci použité hodinky, které předtím někdo nosil, byť chvíli. Chci nové. Nemám problém za ně dát těch 7 900 Kč, samozřejmě třeba nějaká 10% uvítací sleva by potěšila, ale chci nové a z oficiální distribuce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lennousek Odesláno 9. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2023 Mám doma i PRX i ty žluťásky a teda musím říct, že jsou peckové oboje a krásně se nosí. Na léto ty žlutý jsou jasná volba. Jinak hodinky kupuju v Helveti i v Koscomu a musím říct, že oba obchody jsou skvělé, profesionální, zkrátí řemen a navíc prodejce řekne vždycky pravdu čehož si nesmírně cením. Podporuju tyhle 2 obchody pro to, že kolikrát jsem si šla vyzkoušet hodinky třeba za 50K a za 10K a řekli mi, že ty za 10 mi prostě sedí a sluší víc. Proto v nich mám důvěru a ráda je podporuju. Jo a velká gratulace k maturitě!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kex Odesláno 11. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2023 Helveti provozuje mistni clen, tam problemy urcite mit nebudes. Vymenit sklo za bezkyklopove samozrejme jde, ale do novych hodinek bych se nehrabal... Kdyztak casem, az je trochu omlatis a budou potrebovat servis tak jako tak A pripojuju se ke gratulantum k uspesne slozene maturite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Helveti se neboj. Místní člen Jirka Štencek je provozovatelem. Pro členy Chronomagu dává 5% dolů. Jinak mám pocit, že kyklop jde odstranit. Je na sklíčku prilepenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazek.jakub Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Jeste k tem technickym dotazum. U tech baterek podle me je uplne jedno jestli stoji nebo jdou. Ale pokud bys je nechtel nosit treba rok, tak je lepsi tu baterku vyndat uplne. U automatu zalezi, pokud by mely stat nekolik mesicu napriklad, tak je lepsi je jednou za cas natahnout. Pokud se zastavi na par dnu, tak jim to vubec nevadi. Kazdopadne jednou za par by stejne mely jit na servis a udrzbu btw taky se pridavam ke gratulantum a Helveti taky doporucim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazek.jakub Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 (upraveno) Kdyby sis chtel pocist, tak tady je to docela hezky rozepsane https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/poradna/jak-pecovat-o-hodinky/ Upraveno 12. června 2023 uživatelem mrazek.jakub Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 dajú sa za rozumné peniaze aj tu https://www.crystalklenoty.sk/sk/panske-hodinky-citizen-tsuyosa-automatic-nj0150-81z-6318 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 14. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 Tak pokud jde kyklop odstranit, tak to budou naprosto skvělé hodinky. Ještě se zeptám, na tu 5% slevu je nějaký kód u Helveti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 14. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 Nahřeješ kyklopa zapalovačem a ostrým nožem odloupneš. Je to jednoduché. Kyklop je docela fajn fičura, ale na těchto hodinkách spíš na škodu, protože moc nezvětšuje. Taky jsem to nesnášel, ale už jsem si zvykl, ale musí fungovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lennousek Odesláno 14. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 Před hodinou, Hodinář napsal: Tak pokud jde kyklop odstranit, tak to budou naprosto skvělé hodinky. Ještě se zeptám, na tu 5% slevu je nějaký kód u Helveti? Já jsem si o tu slevu jen řekla. Nic doložit nechtěli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 14. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 před 5 hodinami, Hodinář napsal: Tak pokud jde kyklop odstranit, tak to budou naprosto skvělé hodinky. Ještě se zeptám, na tu 5% slevu je nějaký kód u Helveti? Je na to kód... nebo se domluv přímo s Jirkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 14. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 Napsal jsem a poslali mi kód a byli moc ochotní, ptal jsem se, jestli mají kusy i s hackingem a řekli mi, ať napíši do poznámky, že ho chci a pošlou mi kus s hackem. Byl jsem příjemně překvapený s ochotou. Teď se nabízí akorát otázka. Do nových hodinek bych nehrabal, ale ten kyklop je fakt hnus. Sám si netroufnu ho dát pryč. Máme u nás dva hodináře. Jeden je takovej mladej, dobrej, akorát baterky od něj nic moc nevydrží. Ten druhej, to je starej pán a je to doslova prototyp toho, co si představíte, když se řekne stará škola. Nevím, koho zvolit. Ono je dost možné, že ta stará škola mě s tím pošle k šípku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Co se zeptat přímo Helveti? Třeba by Ti přišly už takové jako sis je vysnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 17. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2023 Tak to dopadlo tak, že Helveti odmítlo, protože s tím nemají dobré zkušenosti. Hodinky už mám doma a jsou super. Ptal jsem se dvou hodinářů u nás a oba by vyměnili celý sklo. Ten jeden mi tvrdil, že záleží, jestli je to lepený nebo v tom. Ale i když je to lepený, tak po odstranění tam může zůstat bordel, který se nemusí podařit rozleštit. Nevím, jak moc je to pravda nebo jestli mě chce stáhnout o několik tisíc za nový safírový sklíčko. Každopádně nevíte o nějakém hodinářství v Brně, kde by to zvládli udělat bez výměny skla? Nebo případně i při nejhorším v Praze, udělal bych si tam jeden den výlet v rámci prázdnin. Jinak hodinky vypadají topově, možná bych si na to i zvykl, ale pokud by se to někomu podařilo odstranit, byl bych rád. Zároveň se mi nechce dávat dalších x tisíc za výměnu skla u nových hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazek.jakub Odesláno 17. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2023 Ja bych to tam byt tebou nechal, za me to s tim nazivo vypada celkem dobre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 17. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2023 Mně to tam upřímně moc nesedí, ale zvykl bych si. Jestli mění jen celý sklo, tak se mi nechce u fungl nových hodinek měnit safír za několik tisíc. Ještě bych mě jeden takový dotaz. Mám ty PRC200, odešla mi ta baterka. Ptal jsem se obou hodinářů, jestli mi tam vymění baterku, že bych je rovnou vzal s sebou a oni že jo, ale ani jeden mi evidentně není schopen udělat tlakovou zkoušku. Ten jeden se kterým jsem to řešil před půl rokem, že to není problém, tak mi dnes řekl, že ta mašina se mu pokazila (a opravit ji evidentně nehodlá). Já se s těma hodinkama nekoupu, nevystavuju je vodě. Jak moc je ta tlaková zkouška důležitá? Respektive jsem objevil na Alze hodinářskou sadu za 280Kč..nevím jak je kvalitní, ale kdybych si s její pomocí mohl vyměnit tu baterku a dát si tam Renatu, nebo jakoukoliv značku chci a případně upravovat tahy, tak se mi ty peníze prakticky okamžitě vrátí. Otec má další troje hodinky, takže bychom ji asi využili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazek.jakub Odesláno 17. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2023 Tak neco na meneni tahu a kraceni/prodluzovani tahu se hodi vzdycky a jak rikas, 280 Kc mas za za chvili zpet. Uz jen ten cas s tim nekam jet kvuli zkraceni S tou tlakovou zkouskou nevim no, radsi bych to nechal udelat nekde, kde to umi. Prece jenom kdyz nahodou hodne promoknes, tak se tam ta voda dostat muze, nahoda je blbec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hodinář Odesláno 20. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 V 9. 6. 2023 v 23:07, Lennousek napsal: Mám doma i PRX i ty žluťásky a teda musím říct, že jsou peckové oboje a krásně se nosí. Na léto ty žlutý jsou jasná volba. Jinak hodinky kupuju v Helveti i v Koscomu a musím říct, že oba obchody jsou skvělé, profesionální, zkrátí řemen a navíc prodejce řekne vždycky pravdu čehož si nesmírně cením. Podporuju tyhle 2 obchody pro to, že kolikrát jsem si šla vyzkoušet hodinky třeba za 50K a za 10K a řekli mi, že ty za 10 mi prostě sedí a sluší víc. Proto v nich mám důvěru a ráda je podporuju. Jo a velká gratulace k maturitě!! Ahoj Leni, potřeboval bych od Tebe radu, nebo od kohokoliv jiného kdo má zkušenosti. Mám je od soboty, nejsem zvyklý na automaty, tak se stane, že se mi zastaví. Natahuju je přes korunku, otočím třeba 20x ale nerozběhnou se sami od sebe, vždy až když je dám na ruku tak pohybem se rozjedou. Řešil jsem to s hodinářem a říkal mi, že to je normální, že to mám natáhnout a pak s nimi zatřepat aby dostaly impulz, že to není vada. Máš nebo máte to někdo taky tak? Mám verzi s hackingem. Nemám s automaty zkušenosti, tak se chci radši zeptat ještě někoho, kdo ty hodinky přímo má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se