Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, kdybyste teď chtěli koupit nové, kde / jak byste je koupili?

https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-tudor-black-bay-36-m79500-0007/ - vyprodáno

https://www.carollinum.cz/cs/hodinky/tudor-black-bay-36-m79500-0007 - zjistit dostupnost

https://www.deal-klenotnictvi.cz/damske-hodinky-tudor-black-bay-36-m79500-0007/ - na objednávku

https://www.chrono24.cz/tudor/black-bay-36--id27273151.htm - doručení 22.7.

U těch prvních dvou - má smysl se ptát?

Deal - neznám.

Chrono24 - nemám zkušenost, dá se tomu věřit?

Nebo je ještě nějaká úplně jiná možnost?

Ptám se na to i s ohledem na následný servis - jak často se tyto hodinky servisují a kde a co ta sranda vyjde?

Díky za odpovědi na začátečnické otázky 🙂 a kdybyste někdo chtěli nabídnout své, taky můžeme zkusit.

Ať to tiká

t

OT: Kdy naposled jste na hodinky čekali sedm let?

Odesláno
před 53 minutami, Vortex-Tempus napsal:

Tento model sa prestal vyrabat takze preto na ne-dostupnost... uz proste nebudu.

Skus zavolat do Bratislavskeho Sheronu. Podla webu ich maju skladom modre. Tudor Black Bay - Sheron

Vím, že jsem zaspal. Zkouším, jestli ještě někde nenajdu new old stock 😉.

Vypadá to, že ještě někde něco bude, zjišťoval jsem, kde nejlépe.

Díky za tip, hledám černé.

Odesláno

Je to klasická ETA/sellita takže servis nebude problém u žádného zručného hodináře. Tím myslím dostupnost náhradních dílů a nakonec i cenu. Chrono 24 se dá věřit, kupoval bych hodinky s oraženou kartou (vyžádej si foto, pokud tam není) a nejlépe ještě v záruce. Je tam hodnocení prodejců, to taky dost napoví. Nakupuj v EU. Deal je úplně v pořádku, ale mám tušení, že už nepochodíš.

Odesláno
před 8 hodinami, shewcza napsal:

Je to klasická ETA/sellita takže servis nebude problém u žádného zručného hodináře. Tím myslím dostupnost náhradních dílů a nakonec i cenu. Chrono 24 se dá věřit, kupoval bych hodinky s oraženou kartou (vyžádej si foto, pokud tam není) a nejlépe ještě v záruce. Je tam hodnocení prodejců, to taky dost napoví. Nakupuj v EU. Deal je úplně v pořádku, ale mám tušení, že už nepochodíš.

Ahoj, díky za užitečný souhrn. Je to tak, nepochodil. Zkouším procházet to chrono. Napsal jsem i tomu obchodu z DE, jestli je opravdu ještě nabízejí, ale neodpověděli. Dám vědět, když bude něco nového.

Odesláno
V 19. 6. 2023 v 14:51, steel napsal:

pozustatky 🙈, kup si ten novej model v car nebo bech a mas jistotu

Když já si říkal, že by se mi ty hodinky měly líbit.

To už si rovnou můžu koupit explorery.

Jenže jsem si říkal, že by se mi ty hodinky měly líbit.

Odesláno
před 10 hodinami, toto napsal:

Když já si říkal, že by se mi ty hodinky měly líbit.

To už si rovnou můžu koupit explorery.

Jenže jsem si říkal, že by se mi ty hodinky měly líbit.

explorery 1  si rovnou koupit nemuzes, nevim jak to je letos, ale ja je kupoval, resp. se na me dostala rada loni a cekal na ne vic jak rok. 

Odesláno
před 6 hodinami, steel napsal:

explorery 1  si rovnou koupit nemuzes, nevim jak to je letos, ale ja je kupoval, resp. se na me dostala rada loni a cekal na ne vic jak rok. 

Jasně, nemyslel jsem rovnou ve smyslu časovém, ale srovnávacím. Oboje - nové BB36 i 124270 - mně přijdou stejně zkrocené. Elegantní - a bez jiskry. Aby neurazily. Tím mě štvou. Chybí jim energie těch původních 79500, proto chci právě ty. Ale kdybych už musel volit mezi těmi novými a exp1, to už bych "rovnou" vybral exp. Jenže přesně tomu se chci vyhnout - aspoň tak do svých 80 let. Pak klidně snesu i je ;⁠-⁠) Ale teď bych prosil ty 79500.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ahoj,

hlásím 1:0 pro škarohlídy 😉

Nové už jsem fakt nesehnal. Ale zato udělal celkem tristní zkušenost s obchodem horando.de, peníze (90 %) jsem z nich nakonec zpátky dostal, ale ne že by to šlo samo.

Takže jsem si byl znovu dát na ruku ty Explorery I, a fakt ne. Potřeboval bych 36mm s poměrem velikosti ruček a indexů jako u 40mm. Tak jsem se zapsal na černé OP 36. Prý je to aktuálně tak na rok a půl.

t

Odesláno
před 10 hodinami, shewcza napsal:

Pro někoho rok a půl, pro někoho půl roku a pro někoho taky vůbec...

To je dlouhé téma. A nejhorší na něm je, že se všichni tváří, že s tím nic nezmůžou. Přitom by stačilo chtít. Škoda 😞

Odesláno

Já už jsem rok a půl napsaný na OP a pořád nic. Ale je mi to jedno, měl jsem všechno co jsem chtěl a to nejlepší jsem si nechal. Popravdě už na to ani nespoléhám, takže když mi zavolaj, rád je někomu kamarádsky přenechám. Mezi tím jsem si koupil R z druhé ruky a jsem spokojený. Takže já být Tebou, koupím si hodinky co se mi líbí a když zavolaj, tak je buď střelíš a nebo si to mezi tím rozmyslíš 🤣

Odesláno
před 27 minutami, shewcza napsal:

Já už jsem rok a půl napsaný na OP a pořád nic. Ale je mi to jedno, měl jsem všechno co jsem chtěl a to nejlepší jsem si nechal. Popravdě už na to ani nespoléhám, takže když mi zavolaj, rád je někomu kamarádsky přenechám. Mezi tím jsem si koupil R z druhé ruky a jsem spokojený. Takže já být Tebou, koupím si hodinky co se mi líbí a když zavolaj, tak je buď střelíš a nebo si to mezi tím rozmyslíš 🤣

taky jsem otevřený nákupu z druhého zápěstí, ale určitě ne toho typu, které jsou po dvou dnech "nakonec malé" nebo u nich "nepřeskočila jiskra"

"takže když mi zavolaj, rád je někomu kamarádsky přenechám" - no s tím bych Ti uměl vyjít vstříc 😄

"a když zavolaj, tak je buď střelíš" - to je, jako bys mě sám naváděl k prašivině 😉 (vím, že myslíš ty, co bych koupil teď)

Odesláno

Ne já k tomu nikoho nenavádím, ale nedivím se lidem kteří to udělají. Já bych na tom vydělávat nechtěl, ale zároveň to neznamená, že kdybych byl okolnostmi ,nedej bože , donucen hodinky třeba po deseti letech prodat, tak nezkontroluji aktuální cenu na trhu a od toho se odpíchnu. Je to jak se vším. Kdo koupil byt před deseti roky, musí ho dnes prodat levněji? No samozřejmě že nemusí. Flipery nemám rád, ale ne kvůli tomu, že chtějí vydělat (to je naprosto v pořádku), ale protože na to koukám optikou chronomagora a zabírají místa na neexistujícím pořadníku lidem, kteří skutečně mají rádi hodinky a chtějí je nosit.

Odesláno (upraveno)
před 34 minutami, shewcza napsal:

Ne já k tomu nikoho nenavádím, ale nedivím se lidem kteří to udělají. Já bych na tom vydělávat nechtěl, ale zároveň to neznamená, že kdybych byl okolnostmi ,nedej bože , donucen hodinky třeba po deseti letech prodat, tak nezkontroluji aktuální cenu na trhu a od toho se odpíchnu. Je to jak se vším. Kdo koupil byt před deseti roky, musí ho dnes prodat levněji? No samozřejmě že nemusí. Flipery nemám rád, ale ne kvůli tomu, že chtějí vydělat (to je naprosto v pořádku), ale protože na to koukám optikou chronomagora a zabírají místa na neexistujícím pořadníku lidem, kteří skutečně mají rádi hodinky a chtějí je nosit.

Vím, že nenavádíš, to byla slovní hříčka.

Přesně, souhlasím, jde o ten přístup. Ti lidi zneužívají systém, který jim to umožňuje, protože jednak to Rolex toleruje, jednak to další lidi, kteří flipy kupují, podporují. Nejde o ty prachy, a už vůbec ne o to, že si někdo vydělá. Jen je to naprosto bezohledné. Optikou kohokoliv, chronomagor nebo ne. A děje se to všude. Prostě jsme lidi. Ale nebudu to schvalovat ani podporovat.

Upraveno uživatelem toto
překlep

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...