Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už nějakou dobu s kolegou řešíme,jestli u limitek má cenu i konkrétní číslo?

Jako třeba 1 ze 300 , nebo 300 ze 300.

Nebo jestli mi dodají konkrétní číslo třeba 295 ze 300.

Jak se mění, nebo nemění cena?

Děkuji za jakýkoli názor,nebo informací.

Další příklad: vyprodaná limitka 300ks.

A někdo nabízí 100 ze 300. Jak to brát?

Jako použité, nebo naopak jako investiční?

Odesláno

Pokud má kupec možnost ovlivnit výběr čísla u limitky, obvykle vybírá podle nějakého osobního kriteria, jako je datum narození (vlastní, nebo dětí) a podobně. Aby číslo vůbec nějak ovlivnilo cenu hodinek, muselo by (kromě výše zmíněné "krásné" podoby 1/300, 300/300, možná i nějaké kulaté variace 30/300, 100/300...) nějak korespondovat s tématem limitky nebo značkou. Příklad: u výroční limitky Omega Speedmaster Moonwatch Apollo 11 50th Anniversary budou kromě prvního a posledního žádaná i čísla 50/6969, 69/6969 a vůbec nejvíc samozřejmě 1969/6969. Pokud jsou tato čísla pryč, může sběratel zkusit vzít aspoň 1848/6969 (založení značky Omega), nebo 1930/6969 (narození Neila Armstronga) atd atd... i to by se v budoucnu asi dalo prodat za víc... Fantazii a následně obchodním dovednostem při prodeji se meze nekladou. Ale vše má své limity. Kdyby někdo nabízel tyhle hodinky s přirážkou za číslo 2155/6969 (hmotnost přivezených vzorků z Měsíce byla 21,55kg) tak bych se jen zasmál :D

Odesláno

ja ty hodinky nosim, takze limitka me muze pritahot proto, ze je toho mene a nebude to mit kazdej. coz se me stejne s breitlema za roky nestalo, ze by vubec nekdo mel nejaky 🙂 krom asi tri pozorovani SOH a jednech SO. kdyz se mrknu na prodej secondhand, tak limitky jsou lehce drazsi, nebo to rekneme lepe drzi hodnotu, ale vzdycky je to stejne levnejsi (v zapocitani inflace) nez prodej, takze breitle nerostou. howgh.

Odesláno

To je fakt. Mně se třeba líbí vojenské limitky starých SO Steelfish s emblémem útvaru na cifru, je jich málo, jsou čislované, mají obvykle piskovanou úpravu pouzdra)... za těch 10 let, co se o hodinky zajimám, jsem jich viděl jen pár (španělské paragánské a vojenské gibraltarské) a překvapilo mne, že cenově se moc nelišily od standardních nelimitovaných Steelfish.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...