skalis Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 (upraveno) Pokud budu nosit hodinky kazdy den je realne, ze vydrzeli vice jak 5 let? Rad jezdim na kole, kazdy den do prace na kolobezce, chodim na squash, na brusle, obcas nejake koupani a vetsinou sem se v hodinkach i sprchoval. 2824 nebo strojky od Seiko Ti budou slouzit verne roky a roky (resp. desetileti a desetileti, i kdyz do te doby ty hodinky urcite prodas a koupis jine ). Potrebuji jen trochu pece, tedy zhruba jednou za 5 let servis u hodinare - cisteni, mazani. S horskym kolem bych byl opatrnejsi, pri otresech a razech se muze poskodit ulozeni rotoru, protoze rotor je tezky kus kovu usazeny v malem lozisku. Takze na kolo budto rucni natah (treba Prim Sport) nebo digitalky. Co se squashe tyce, tak si nedovedu predstavit, ze bych mel na ruce hodinky, a to je nosim i na spani. Mozna ty G-Shocky, ale lepsi je nemit nic (i z hlediska bezpecnosti). Brusle si zase myslim, bez problemu vydrzi, tedy pokud sebou neriznes a neflaknes s nima o asfalt. Ja taham na sport potapky Seiko SKX007, beru je do bazenu, na behani i na brusle (na squashi zustavaji na stolku pred kurtem) a taham je i ven. Jsou odolne, nemam o ne ani trochu strach, libi se mi a jsou na pohled docela dost smrncovni a navic krasne sviti ve tme . Tedy, abych to shrnul, mechanicke hodinky s ocelovym pouzdrem Ti bez problemu vydrzi, jen je potreba dat pozor na nektere aktivity (otresy - tedy nektere druhy prace a sportu), pri kterych by mohl prijit k uhone rotor nebo treba upadnout rucky (teoreticky, proto se doporucuji ty digitalky). Jedine, co ma nizsi zivotnost, je kozeny remen, ale ten se da bez problemu vymenit. Na sport (a zejmena do vody) je pak vhodnejsi mit treba kovovy nebo gumovy naramek. Upraveno 18. dubna 2010 uživatelem skalis
Tomas M. Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Velmi tezke rozhodovani. Uznavam, ze je skoda drahe hodinky trapit pri nejakem sportu. Uz dost let hodinky nenosim a nijak mi nechybi. Takze cela koupe je jen o tom, ze jsem si chtel udelat radost. Tedy mam je dostat, takze me to nic stat nebude. Vcera jsem otevrel me stare Seiko hodinky s quartz pohonem. Zvenku vypadaji vcelkuz hezky, ale uvnitr je videt kus plastu s baterkou. Takze nic takoveho jiz kupovat nebudu. Na to kolik je hodin se muzu podivat na moblilu. Opet mam o cem premyslet a budu se muset rozhodnout pro nejaky kompromis. Zatim nejsem dostatecbne "nakazen" jako zde zminovani lide a pokud budu mi zbydou nekake penize udelam si radost novym RC vybavenim nebo lepsi odpruzenou vidlici. Tomas
Zelus Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2012 To je divný s těma kalibrama, jak to tady pomalu ale jistě pročítám tak se začínám uplně hrozit...u každých automatických hodinek se píš +- nejěkej čas kdy se zpožďují nebo naopak předbíhají, ať je to Seiko, ETA nebo cokoli jiného. Nevím jak u vás - jestli třeba jednou do měsíce štelujete svoje automaty na přesný čas ale já ty svoje mám sice jen 15dnů ale za tu dobu mi jdou jeden den +4s druhej -4s a je uplně jedno jak to na noc nechávám - přes noc se mi to nezměnilo ani o sekundu a za těch 15dnů co to mám od prvního seštelování času se mi to nezměnilo ani o blbou vteřinu - pořád to mám jaksi stejně - když se kouknu :-) kalibr nekalibr ať je to malovýrobce nebo velkovýrobce - podle mě jsou v technické stránce rozhodně vyspělejší velkovýrobci - je to stejně jak u karbonových rámů na kola - renomované Italské značky nemohou konkurovat velkovýrobnám v Číně kde mají mnohem lepší, vyspělejší a taky několikanásobně dražší výrobní linky a tudíž i kvalitnější...a ještě to dokáží vyrobit za nižší cenu - no neber to obyčejný odběrateli.Jinak moje hodinky mají kalibr: 7S36C a kdybych si měl vybrat jestli vyměnit tyhle moje uplně levný automaty za 100x dražší hodinky co mají asi mnohem lepší kalibr ale třeba se každej den seknou o -2s a tudíž bych je každej měsíc musel štelovat tak na to odpovím - děkuji nechci...Když už jsem to tady tak pěkne rozjeli tak pisně rovnou u zmiňovaných kalibrů vaše zkušenosti o kolik se zpožďují/předbíhají a zda je vůbec někdy kvůlli tomu musíte štelovat ;-)
cody Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2012 Chystej se, že se ti mechanický strojek (nový) taky nějaký čas "zabíhá" a za 3 měsíce můžou dělat stabilně 2sec do plusu.
ggrand Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2012 Zelus : Osobně jestli si vybrat 7sxx se 6Hz a +/-0sec za den nebo nějaký kalibr s 10Hz a +/-5sec/den, tak beru ten s 10Hz, ona vteřinovka s 6Hz má pořád daleko k plynulosti a té si cením víc než absolutní přesnosti.
Domingo Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2012 v mém případě:2824 - plynulejší chod, přesnější6R15 - delší doba nátahu
kdojinej Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 Já měl 2824, teď mám 6R15. Bohužel mě za časů 2824 bylo putna, jestli jdou 3+ nebo 20-......ale pamatuju se, že jsem je seřizoval tak jednou týdně o minutu, max o dvě Strojek byl skoro 9 let starý. Te%d mám 6R15 v záběhu, za den na ruce udělá -1, přes noc -3 na korunce a +3 na 9. Takže spokojenost maximální, na to že jsou v záběhu. Mám spirity, což nejsou nijak betelný diverky jako Sumo, Monster...přítelkyně s nima omylem flákla z asi tak z metru a půl na beton...škrábance jsou, ale strojek to úplně ignoroval...uvidím až si sedne
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se