Davis Odesláno 19. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2023 před 10 hodinami, Dez123 napsal: Tak už mám odpověď, nic nemají, na waiting list nezapisují. Nabízejí jako alternativu bicolory, tam je to prý reálné za dva roky. Kúp si cez sekundárny trh. Preplatíš niečo, ale hodinky budeš mať hneď na ruke. Pri dnešných cenách by som ani nerozmýšlal dlho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 20. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2023 Co koukám na CH24, tak je příplatek tak kilčo, což je za takhle basic hodinky prostě číčovina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 20. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2023 V 19. 8. 2023 v 11:05, rado74 napsal: No tak držím palce, treba však počítať s tým že čakacie doby sú naozaj nezmyselné pretože posledne som dopytoval modré Datejusty /za mňa najviac univerzálne Rolex/ na ktoré sa čakalo nedávno pol roka, potom rok a teraz dva roky Kua chlapi, ako to vy robíte? Ja som bol v Sherone x krát, odpoveď vždy rovnaká - nemôžem sa zapísať na NIČ, "poradiovníky" majú uzavreté, mám skúsiť šťastie neskôr. Naposledy povedali, že jedine ku nejakým DJ by som sa časom mohol dostať, na OP nech zabudnem rovno. Na Parížskej ma otočil fešák rovno vo dverách, že nezapisujú nikoho nového na NIČ (stalo sa mi to 3x, tak som na nich hodil bobky a išiel som cestou menšieho odporu - vybral som si hodinky od iného výrobcu. Zaujímavá doba, keď skôr sa dostane človek ku Patekom, Audemarom, či Vacheronom ako ku base Rolexom, ktorých je plná r*ť u priekupníkov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rado74 Odesláno 20. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2023 Před hodinou, Willie McBride napsal: Kua chlapi, ako to vy robíte no u mňa boli prvé Rolex modré Datejusty tuším v roku 2021, po telefóne zo Sheronu oznámené že áno dá sa ale počkáš pol roka - dostal som ich mesiac skôr . Rovno pri preberaní som objednal Submariner bicolor a rovnako pol roka až 8mesiacov čakačka, Datejusty som neskôr predal /čo banujem/ a naozaj po pol roku som bol zobrať Submariner. Následne som chcel znovu /rok 2022/ Datejusty, ale čakačka už bola dva roky - to už trošku úlet tak som jebal na to........Na klasické čierne Submariner, GMT, Sky dweller mi rovno povedali nedá sa a áno je ich plno na predaj ale platiť 4-5tisíc éčok nad retail no môžem nasrať a čudujem sa každému čo je ochotný to preplácať, akceptujem +- 10% nad retail, čokoľvek viac je nezmysel ............................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 20. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2023 před 47 minutami, rado74 napsal: no u mňa boli prvé Rolex modré Datejusty tuším v roku 2021, po telefóne zo Sheronu oznámené že áno dá sa ale počkáš pol roka - dostal som ich mesiac skôr . Rovno pri preberaní som objednal Submariner bicolor a rovnako pol roka až 8mesiacov čakačka, Datejusty som neskôr predal /čo banujem/ a naozaj po pol roku som bol zobrať Submariner. Následne som chcel znovu /rok 2022/ Datejusty, ale čakačka už bola dva roky - to už trošku úlet tak som jebal na to........Na klasické čierne Submariner, GMT, Sky dweller mi rovno povedali nedá sa a áno je ich plno na predaj ale platiť 4-5tisíc éčok nad retail no môžem nasrať a čudujem sa každému čo je ochotný to preplácať, akceptujem +- 10% nad retail, čokoľvek viac je nezmysel ............................. U mňa kúpa nad retail neprichádza do úvahy principiálne - nebudem podporovať špekulantov, ktorí môžu za to, ako to vyzerá s hodinkami (všetko nedostupné, no na Chrono24 ich je plný riť) Chcel som niekedy vyskúšať RLX len zo zvedavosti, no keď to nejde, tak to nejde, našťastie je množstvo výrobcov, ktorí robia parádne hodinky a nikdy nebudem mať ani kúsok od každého z nich, takže keď tam nebude ani kúsok od RLX, prežijem to Lu21 možno bude mať u RLX viac šťastia, ja som to vzdal (aj keď v nejakom zozname zapísaný som) a nedávam tomu veľké nádeje. No ja som v toľkých poradovníkoch, že ak sa podarí polovica z toho, budem šťastný parchant. Teda šťastný parchant už som, bol by som ešte šťastnejší parchant. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vonmisses Odesláno 20. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2023 Před hodinou, Willie McBride napsal: U mňa kúpa nad retail neprichádza do úvahy principiálne - nebudem podporovať špekulantov, ktorí môžu za to, ako to vyzerá s hodinkami (všetko nedostupné, no na Chrono24 ich je plný riť) Chcel som niekedy vyskúšať RLX len zo zvedavosti, no keď to nejde, tak to nejde, našťastie je množstvo výrobcov, ktorí robia parádne hodinky a nikdy nebudem mať ani kúsok od každého z nich, takže keď tam nebude ani kúsok od RLX, prežijem to Lu21 možno bude mať u RLX viac šťastia, ja som to vzdal (aj keď v nejakom zozname zapísaný som) a nedávam tomu veľké nádeje. No ja som v toľkých poradovníkoch, že ak sa podarí polovica z toho, budem šťastný parchant. Teda šťastný parchant už som, bol by som ešte šťastnejší parchant. Koukal jsem na Ch24 a u nás a SK je aktuálně 17 + 6 ks rlx 2023. To rozhodně není " plná riť". Zato Belgie cca stejný počet lidí jako CZ cca 300, Nizozemí cca 500, Německo cca 2000. To je 10xvice na obyvatele. Tam je základ toho šmelení. Je tam RLX shop v každe pr.eli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davis Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 V 20. 8. 2023 v 20:48, Willie McBride napsal: U mňa kúpa nad retail neprichádza do úvahy principiálne - nebudem podporovať špekulantov, ktorí môžu za to, ako to vyzerá s hodinkami (všetko nedostupné, no na Chrono24 ich je plný riť) Chcel som niekedy vyskúšať RLX len zo zvedavosti, no keď to nejde, tak to nejde, našťastie je množstvo výrobcov, ktorí robia parádne hodinky a nikdy nebudem mať ani kúsok od každého z nich, takže keď tam nebude ani kúsok od RLX, prežijem to Lu21 možno bude mať u RLX viac šťastia, ja som to vzdal (aj keď v nejakom zozname zapísaný som) a nedávam tomu veľké nádeje. No ja som v toľkých poradovníkoch, že ak sa podarí polovica z toho, budem šťastný parchant. Teda šťastný parchant už som, bol by som ešte šťastnejší parchant. No neviem či tí špekulanti alebo samotný Rolex môže za situáciu na trhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 V 17. 8. 2023 v 12:19, vonmisses napsal: Milý Lu21. Jedna z mnoha teorií je, pokud chceš opravdu zvýšit šance na svoje první rlx, kup si od AD něco jiného než rlx, s mírnou ztrátou obratem prodej ( nebo nechej) a už jsi vedený jako zákazník s historií. Já to tak udělal a za 7 měsíců byly suby doma. Problém je , aby případná ztráta z prodeje hodinek,co te nezajímají nebyla větší než přeplatek na after market. Každopádně já chodím do Brna i Prahy a zjistil jsem, že si sděluji mezi sebou s čím jsem za nimi byl. Uvažoval jsem o koupi Sea dweller a tak jsem si je byl vyzkoušet v Brně, jak vypadají na ruce. Po čase jsem byl v Praze kvůli něčemu jinému a už se mne ptali jestli stále trvá zájem o SD. Tímhle AD přesně podporuje to, proti čemu bojuje. Prodej vysněných rlx mi de facto podmíní prodejem modelu/ů, který nechci. Takže jediný řešení je ho/je prodat. Jenže pak mi AD řekne, že mi už nic neprodá, protože flipuju. Divná logika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 Trochu využiju už založené vlákno k dalšímu začátečnickému dotazu. Čekal jsem, že na něj už bude existovat dedikované vlákno, ale nenašel jsem. Q: Suby date nebo no date? Je mi jasné, že je to primárně o preferencích každého uživatele, ale dá se třeba říct, že historicky suby měly vždycky date, a proto je no date "nepravověrná" varianta? Nebo jaké jsou vaše pohnutky při rozhodování date/no date? Mně se kyklop vizuálně nikdy moc nelíbil, ale na druhou stranu ho beru jako signature prvek rlx, který k té značce patří a bez něj mi ten vzhled přijde tak nějak prázdnější. Zase s ním mám obavu, že to může trochu řvát "Hele, mám rlx", což nechci. Takže vlastně kompiluju argumenty pro a proti, abych se měl od čeho odpíchnout. Až/zda na mě jednou vyjde řada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 před 10 minutami, pjanek napsal: Trochu využiju už založené vlákno k dalšímu začátečnickému dotazu. Čekal jsem, že na něj už bude existovat dedikované vlákno, ale nenašel jsem. Q: Suby date nebo no date? Je mi jasné, že je to primárně o preferencích každého uživatele, ale dá se třeba říct, že historicky suby měly vždycky date, a proto je no date "nepravověrná" varianta? Nebo jaké jsou vaše pohnutky při rozhodování date/no date? Mně se kyklop vizuálně nikdy moc nelíbil, ale na druhou stranu ho beru jako signature prvek rlx, který k té značce patří a bez něj mi ten vzhled přijde tak nějak prázdnější. Zase s ním mám obavu, že to může trochu řvát "Hele, mám rlx", což nechci. Takže vlastně kompiluju argumenty pro a proti, abych se měl od čeho odpíchnout. Až/zda na mě jednou vyjde řada. No obojí má své...v první řadě je to jako u každých hodinek - tedy zda potřebuješ datum. Já to mám tak, že při běžném pracovním dni ho nepotřebuju, protože na to furt čumím na stolním kalendáři nebo na počítači. Na dovolené nebo o víkendech se mi naopak někdy hodí. U subů bych ale vzal verzi s datem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekos Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 před 15 minutami, pjanek napsal: Trochu využiju už založené vlákno k dalšímu začátečnickému dotazu. Čekal jsem, že na něj už bude existovat dedikované vlákno, ale nenašel jsem. Q: Suby date nebo no date? Je mi jasné, že je to primárně o preferencích každého uživatele, ale dá se třeba říct, že historicky suby měly vždycky date, a proto je no date "nepravověrná" varianta? Nebo jaké jsou vaše pohnutky při rozhodování date/no date? Mně se kyklop vizuálně nikdy moc nelíbil, ale na druhou stranu ho beru jako signature prvek rlx, který k té značce patří a bez něj mi ten vzhled přijde tak nějak prázdnější. Zase s ním mám obavu, že to může trochu řvát "Hele, mám rlx", což nechci. Takže vlastně kompiluju argumenty pro a proti, abych se měl od čeho odpíchnout. Až/zda na mě jednou vyjde řada. Nemáš to s tím datem pomotaný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 Pekos: S tou "nepravověrnou" variantou? Je to možný, nemám to právě načtený, a proto se ptám. xcmaniax: No to je právě další věc. Co mám hodinky s datumovkou, tak ji mám vždy rozštelovanou. Seřizuju čas, ale ne data, protože na ně vůbec nekoukám. Takže bych na nich měl pravděpodobně vždy úplně jiné datum, navíc ještě zvětšené kyklopem. Takže by mi ještě víc lidí než teď říkalo, že tam mám blbé datum. Nebo by mě to donutilo seřizovat i data.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekos Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 před 2 minutami, pjanek napsal: Pekos: S tou "nepravověrnou" variantou? Je to možný, nemám to právě načtený, a proto se ptám. xcmaniax: No to je právě další věc. Co mám hodinky s datumovkou, tak ji mám vždy rozštelovanou. Seřizuju čas, ale ne data, protože na ně vůbec nekoukám. Takže bych na nich měl pravděpodobně vždy úplně jiné datum, navíc ještě zvětšené kyklopem. Takže by mi ještě víc lidí než teď říkalo, že tam mám blbé datum. Nebo by mě to donutilo seřizovat i data.. Jj To je fuk. Já bych šel do datumu, líbí se mi víc. Ale - dražší servis, pracnější přenastavování času a datumu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richard Eš Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 před 1 hodinou, pjanek napsal: Trochu využiju už založené vlákno k dalšímu začátečnickému dotazu. Čekal jsem, že na něj už bude existovat dedikované vlákno, ale nenašel jsem. Q: Suby date nebo no date? Je mi jasné, že je to primárně o preferencích každého uživatele, ale dá se třeba říct, že historicky suby měly vždycky date, a proto je no date "nepravověrná" varianta? Nebo jaké jsou vaše pohnutky při rozhodování date/no date? Mně se kyklop vizuálně nikdy moc nelíbil, ale na druhou stranu ho beru jako signature prvek rlx, který k té značce patří a bez něj mi ten vzhled přijde tak nějak prázdnější. Zase s ním mám obavu, že to může trochu řvát "Hele, mám rlx", což nechci. Takže vlastně kompiluju argumenty pro a proti, abych se měl od čeho odpíchnout. Až/zda na mě jednou vyjde řada. Prvé Suby boli bez dátumu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beerlao Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 Kašli na suby vem si SD 16600 ( sea dweeler ) a maš to ještě lepčí ,tedy suby s datumem ale bez kyklopa :)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 27. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2023 Dobra uvaha, ale na moji 16cm rucku budou i ty suby uz takovy hranicni.. navic za ty cca 3-4k rozdilu v cene muzu mit i pekny GS, ktery me potesi vic nez rozdil SD-Sub. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BO-Man Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Čekám na své první RLX ......Sub, vybral jsem bez data, cifr mi přišel bez něj jednodušší/čistší a v tom vidím krásu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Jake, kde, jak dlouho..? Lezim v tom ted nonstop, nasavam informace… az jsem si z te frustrace musel k uteseni koupit dalsi hodinky (nastesti o rad levnejsi). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rado74 Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Osobne zo skúsenosti by som na začiatok volil nejaké datejusty, podľa mňa jeden z najviac univerzálnych modelov od Rolex, dá sa nakonfigurovať množstvo veľkostí púzdra, farebných kombinácií, hodia sa na každú príležitosť, ideálna výška a tvar púzdra . Čakačka tam však bude tiež, predpokladám okolo rok-rok a pol........... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BO-Man Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Měl jsem dilema..... Datejusty, nebo Submariner ...rozhodnutí jsem nechal až "na krámě" v Brně při osahání a zkoušce na ruce. Dodací dobu nedokázal prodejce upřesnit u žádného modelu a Sub udělal při testu lepší dojem, taky vzhledem k zápěstí 20 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.