Přejít na obsah

První hodinky Rolex

Lu21

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já byl minulý týden v Carollinu, nakonec jsem se zapsal na DJ41 fluted/jubilee/wimbledon dial a prodejce říkal 12-18 měsíců. Přístup byl skvělý, dokonce mi dali i katalog a ten jejich časopi vydání 10 a 11, tak mám aspoň doma dekoraci. 
U Bechyněho čekám na OP36 už skoro 2 roky, když jsem tam byl naposledy se připomenout vyloženě mě tlačili do DJ ale po takové době se mi zápis již měnit nechce. :)

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
V 27. 9. 2023 v 11:42, pjanek napsal:

Trochu využiju už založené vlákno k dalšímu začátečnickému dotazu. Čekal jsem, že na něj už bude existovat dedikované vlákno, ale nenašel jsem.

Q: Suby date nebo no date? Je mi jasné, že je to primárně o preferencích každého uživatele, ale dá se třeba říct, že historicky suby měly vždycky date, a proto je no date "nepravověrná" varianta? Nebo jaké jsou vaše pohnutky při rozhodování date/no date?

Mně se kyklop vizuálně nikdy moc nelíbil, ale na druhou stranu ho beru jako signature prvek rlx, který k té značce patří a bez něj mi ten vzhled přijde tak nějak prázdnější. Zase s ním mám obavu, že to může trochu řvát "Hele, mám rlx", což nechci.  Takže vlastně kompiluju argumenty pro a proti, abych se měl od čeho odpíchnout. Až/zda na mě jednou vyjde řada.

Bral bych to čistě prakticky. Mě třeba datumka vyloženě chybí, nejradši nosím day date Seiko.

Odesláno
před 6 minutami, lukassob napsal:

Taky jsem ten článek četl. Pokles ceny je evidentní, i tady spousta kluků prodává svoje Expy atd. i když pořád nad retail. U nás to ale bude naprd pořád, máme jen 2AD a bohatou historii veksláctví 😄 

Odesláno

Bude to na prd stále, jen bez těch extrému. Koukám kolem sebe kolik mladých dorůstá k zájmu o luxusní hodinky. A to my jsme relativně chudá země. K tomu, když si představím, že jen v Americe je cca 2mil dolarovych milionářů. A když začnou bohatnout i chudší země zejména v Asii zase dorostou potencionální zákazníci. Jistý nedostatek osobně považuji za trvalý i pro dlouhodobý horizont.

Odesláno
před 15 minutami, vonmisses napsal:

Bude to na prd stále, jen bez těch extrému. Koukám kolem sebe kolik mladých dorůstá k zájmu o luxusní hodinky. A to my jsme relativně chudá země. K tomu, když si představím, že jen v Americe je cca 2mil dolarovych milionářů. A když začnou bohatnout i chudší země zejména v Asii zase dorostou potencionální zákazníci. Jistý nedostatek osobně považuji za trvalý i pro dlouhodobý horizont.

Máš v obecném měřítku pravdu. Ve svém širším okolí nějakou přímou úměru mezi větším bohatstvím a zájmem o luxusní hodinky ale nepozoruji. Konkrétně tady na fóru si myslím, že to neplatí v podstatě vůbec. Tj. většina členů co tu je aktivních a má skutečně drahé hodinky, tak to tvoří spíše nezanedbatelnou část jejich "bohatství". I když je tu bezpochyby pár členů co jsou skutečně "za vodou". 

Odesláno
V 30. 9. 2023 v 20:48, DomRX napsal:

Já byl minulý týden v Carollinu, nakonec jsem se zapsal na DJ41 fluted/jubilee/wimbledon dial a prodejce říkal 12-18 měsíců. Přístup byl skvělý, dokonce mi dali i katalog a ten jejich časopi vydání 10 a 11, tak mám aspoň doma dekoraci. 
U Bechyněho čekám na OP36 už skoro 2 roky, když jsem tam byl naposledy se připomenout vyloženě mě tlačili do DJ ale po takové době se mi zápis již měnit nechce. :)

nedej se! Ja bych si pockal na OP36 :)

Odesláno
V 30. 9. 2023 v 11:39, BO-Man napsal:

Měl jsem dilema..... Datejusty, nebo Submariner ...rozhodnutí jsem nechal až "na krámě" v Brně při osahání a zkoušce na ruce. Dodací dobu nedokázal prodejce upřesnit u žádného modelu a Sub udělal při testu lepší dojem, taky vzhledem k zápěstí 20 cm.

V březnu tohoto roku mi prodavač v Brně řekl u Subů Date, že čekačka je minimálně 1 rok, ale možná až 3. Jako nejpravděpodobnější variantu mi sdělil rok a půl. Ale nevím, jestli se jen nepodíval do věštecké koule zrovna v době, kdy jsem si usrkl kafe. 🙂

Odesláno
V 11. 10. 2023 v 21:01, RadekB napsal:

V březnu tohoto roku mi prodavač v Brně řekl u Subů Date, že čekačka je minimálně 1 rok, ale možná až 3. Jako nejpravděpodobnější variantu mi sdělil rok a půl. Ale nevím, jestli se jen nepodíval do věštecké koule zrovna v době, kdy jsem si usrkl kafe. 🙂

Když jsem si byl vyzvedávat po cca. dvou letech OP 41, tak mi řekl k černým Subům to stejné. LV údajně díky extrémní poptávce z Asie cca. 5 let.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já jsem zapsaný na Suby ND u Bechyněho od června letošního roku, nedávno jsem měl cestu kolem a po příjemném rozhovoru v butiku by to snad do 2 let mohlo být (mé zbožné přání)🤣

Odesláno

Môj prvý kúsok od Rolex.

Pri tom, aké báje a povesti kolujú o ich hodinkách, povedal som si, že jeden kúsok by som rád vyskúšal aj ja, nejaké miesto v hodinkovnici sa vždy nájde. Nakoľko na Parížskej ma otočili rovno vo dverách so slovami, že aj tak mi nič nepredajú a na nič ma nezapíšu, tak som sa skúsil zapísať na OP41 u Bechyneho, kde povedali, že ma zapíšu na čokoľvek, no kedy a či vôbec sa k tomu dostanem je otázne, no OP by niekedy prísť mali. V Bratislave v Sherone mi povedali, že okrem DJ ma nezapíšu na nič, tak som si vybral cestu najmenšieho odporu a poprosil som ich o najviac base verziu v oceli s mint green ciferníkom. Táto cesta sa ukázala byť najrýchlejšia a po 17 mesiacoch ma prekvapil telefonát, že či o ne mám stále záujem, že sú na predajni. Prekvapil ma doslovne. Hodinu pred tým ma v skupinovej debate s tunajšími členmi akurát podpichol jeden z nich, že až mi prídu všetky hodinky čo som si objednal naraz, tak bude raketa a aby som nemusel predávať ešte aj obličku. Reagoval som, že to ma trápiť nemusí, nakoľko RLX je asi len pre vyvolených a tie neprídu nikdy a ostatní výrobcovia mi dali nejaké termíny, kedy môžem od nich niečo očakávať. (Tak som išiel do Sheronu s tým, či si zo mňa jeden z účastníkov debaty nerobí prdel). Tak zistil som aj ja, že aj keď čakanie je dlhé, k niečomu sa dostať dá. Mám ich ešte len pár dní, tak zatiaľ si na seba len zvykáme. 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

Odesláno
před 29 minutami, Willie McBride napsal:

Môj prvý kúsok od Rolex.

Pri tom, aké báje a povesti kolujú o ich hodinkách, povedal som si, že jeden kúsok by som rád vyskúšal aj ja, nejaké miesto v hodinkovnici sa vždy nájde. Nakoľko na Parížskej ma otočili rovno vo dverách so slovami, že aj tak mi nič nepredajú a na nič ma nezapíšu, tak som sa skúsil zapísať na OP41 u Bechyneho, kde povedali, že ma zapíšu na čokoľvek, no kedy a či vôbec sa k tomu dostanem je otázne, no OP by niekedy prísť mali. V Bratislave v Sherone mi povedali, že okrem DJ ma nezapíšu na nič, tak som si vybral cestu najmenšieho odporu a poprosil som ich o najviac base verziu v oceli s mint green ciferníkom. Táto cesta sa ukázala byť najrýchlejšia a po 17 mesiacoch ma prekvapil telefonát, že či o ne mám stále záujem, že sú na predajni. Prekvapil ma doslovne. Hodinu pred tým ma v skupinovej debate s tunajšími členmi akurát podpichol jeden z nich, že až mi prídu všetky hodinky čo som si objednal naraz, tak bude raketa a aby som nemusel predávať ešte aj obličku. Reagoval som, že to ma trápiť nemusí, nakoľko RLX je asi len pre vyvolených a tie neprídu nikdy a ostatní výrobcovia mi dali nejaké termíny, kedy môžem od nich niečo očakávať. (Tak som išiel do Sheronu s tým, či si zo mňa jeden z účastníkov debaty nerobí prdel). Tak zistil som aj ja, že aj keď čakanie je dlhé, k niečomu sa dostať dá. Mám ich ešte len pár dní, tak zatiaľ si na seba len zvykáme. 

Gratulácia Willie👍dobry vyber👍, tak nech ta dlho tesia a dobre sluzia😉ten cifernik je paradny🙂

Odesláno
Před hodinou, Campino napsal:

Gratulácia Willie👍dobry vyber👍, tak nech ta dlho tesia a dobre sluzia😉ten cifernik je paradny🙂

Ďakujem, snáď si na seba zvykneme 🙂 No sú to moje prvé zelené hodinky, tak zbierka je aj vďaka ním pestrejšia.

Odesláno
před 10 hodinami, Willie McBride napsal:

Môj prvý kúsok od Rolex.

Jsou moc pěkný. Ať dělají radost a gratulace. 👍

Odesláno
V 5. 11. 2023 v 19:45, MíraMíra napsal:

Jsou moc pěkný. Ať dělají radost a gratulace. 👍

Ďakujem, dnes som ich už stihol niekde aj škrabnúť 😞 Obávam sa, že tá naleštená luneta bude citlivá na každé prdnutie. A to si na hodinky dávam fakt pozor.

Odesláno
před 43 minutami, Willie McBride napsal:

Ďakujem, dnes som ich už stihol niekde aj škrabnúť 😞 Obávam sa, že tá naleštená luneta bude citlivá na každé prdnutie. A to si na hodinky dávam fakt pozor.

Aj, to nase.., ber to tak, že se začal psát příběh. 😉

Odesláno
V 5. 11. 2023 v 21:34, MíraMíra napsal:

Aj, to nase.., ber to tak, že se začal psát příběh. 😉

V 5. 11. 2023 v 21:42, Vortex-Tempus napsal:

@Willie McBride Tak vitaj v klube „vyvolenych“.  Vybral si velmi dobre. Zo skrabanca na lunete si tazku hlavu nerob. Tomu sa neda vyhnut a dalsie pribudnu

Ďakujem, nie sú to leštenky, viem, že tých škrabančekov tam ešte pribudne, no prvý deň, čo som ich reálne mal na ruke, to byť nemuselo 😄 No už som aj v RLX klube, tak ešte mi pár "klubov" zostáva, kam by som chcel vstúpiť a potom budem fakt šťastný parchant, aj keď ním som už teraz. Hodiniek je viac, ako stíham nosiť.  

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...