Jump to content

Krade se všude, lidi, buďte opatrní.

Recommended Posts

"Za krádež nyní hrozí zloději až pět let vězení."

Ano, hrozí... ale realita?

Škodu mám zhruba poloviční - jeden ze zmrdů bez trestu, druhý dostal podmínku :giljotiini:

O tom, že z nich nikdo nedostane ani korunu, je škoda mluvit...

před 5 hodinami, Lookyn napsal:

"Za krádež nyní hrozí zloději až pět let vězení."

Ano, hrozí... ale realita?

Škodu mám zhruba poloviční - jeden ze zmrdů bez trestu, druhý dostal podmínku :giljotiini:

O tom, že z nich nikdo nedostane ani korunu, je škoda mluvit...

Strašné, hnal bych to k civilnímu soudu. 

Teď úplně nechápu, co bych podle tebe měl hnát k civilnímu soudu? Žalobu o náhradu škody? Nemá smysl, náhrada škody se řešila společně s jejich tresty.

V rámci rozsudku dostali oba pachatelé povinnost mi společně a nerozdílně nahradit škodu.

Akorát je tu takový maličkatý zádrhel... jeden z nich má na krku 34 exekucí a ten druhý 15...

před 2 hodinami, Lookyn napsal:

Teď úplně nechápu, co bych podle tebe měl hnát k civilnímu soudu? Žalobu o náhradu škody? Nemá smysl, náhrada škody se řešila společně s jejich tresty.

V rámci rozsudku dostali oba pachatelé povinnost mi společně a nerozdílně nahradit škodu.

Akorát je tu takový maličkatý zádrhel... jeden z nich má na krku 34 exekucí a ten druhý 15...

Bohuzel, jim je to uplne jedno, na nich si uz nikdo nic nikdy nevezme. Tenhle chlap pokud ho kdy chytnou, uzavre se statnim zastupcem dohodu o vine a trestu a vyfasne podminku. Ze skody neuhradi ani korunu a moznq se to nekdy v budoucnu smazne pres oddluzeni v insolvenci. Civilni zalobu nema ani cenu podavat. To povazuji v CR za jeden z nejvetsich problemu, nevymahatelnost prava. Mrzi me to. Pro me byl tento zde popsany pripad obrovska skola a pouceni.