Návštěvník Tada Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Vždy a jedině tři čtvrtě na tři. Jedině tohle držení volatnu umožňuje ryhlé reakce na jakoukoliv situaci. Už i 30 ti leté Mercedesy mají přízpůsobeno rozložení ovládacích prvků kolem volantu právě pro tuto pozici. Spusta nehod je jen z toho, že lidi neumí správně držet volant. Vždyť první věc co člověka učí ať již ve škole okruhového ježdění nebo podobném programu je, jak se správně posadit a jak správně držet volant. Kde se vůbec pozice za deset dvě vzala?
PepaSFI Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 škodovka 1000MB taky měla ovladače v rovině osy volantu a přesto se učilo držení "zadesetminutdvě". Ten důvod je prostý, je to ovládací síla. Tenkrát se posilovače nevyskytovaly ani v náklaďákách, za volant se muselo pořádně zabrat. Ani v osobáku nehrozilo nějaké takové ledabylé točení volantu dvěma prstíkama. Největší sílu při zachování rychlosti reakce vyvineme při pohyby ruky dolů. Pro běžný manévr na cca třetinu otáčky volantu což vystačí na většinu zatáček tedy nejlíp vyhoví právě ta poloha "zadesetminutdvě". Ruka ve směru zatáčení táhne dolů, druhá ruka jen pomáhá a dostává se nahoru.Když je ruka ve směru v nejnižším bodě tak máme právě tu třetinu otáčky. Když je potřeba větší zatočení zabere horní ruka opět směrem dolů a spodní přehmatává nahoru. Totéž platí u téměř vodorovných volantů náklaďáků, největší sílu vyvineme tahem k sobě. Dnešní auta s posilovačem mají mnohem strmější převod řízení, odhaduju to tak že na běžnou zatáčku stačí tak čtvrt otáčky volantu. A v případě že to nestačí celkem bez námahy uděláme půl otáčky bez přehmátnutí.
budo Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Stačí se podívat jak drží v kokpitu jezdci rallye svoje volanty a odpověď je naprosto jasná. Jejich pozice ti zabezpečí optimální dráhu i reakce v jakýchkoliv situacích. Tak se snažím držet volant i já. o tom nikdo nediskutuje, to je samozřejmě jasné, otázka v úvodu tématu ale stojí jinak a je, přiznejme si, spíše řečnická ... zakladatel má evidentně chuť mluvit o blbinkách ...
Návštěvník YPO Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 za 150 korun kroutím volantem i s klíčem v kapse
Návštěvník tolja Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 o tom nikdo nediskutuje, to je samozřejmě jasné, otázka v úvodu tématu ale stojí jinak a je, přiznejme si, spíše řečnická ... zakladatel má evidentně chuť mluvit o blbinkách ... Byla to klika, to vlákno se taky mohlo jmenovat "Utírání zadku, kterou a čím?"
midloch Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Byla to klika, to vlákno se taky mohlo jmenovat "Utírání zadku, kterou a čím?" Asi tak nějak
Titan Odesláno 11. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 no evidentne se to zvrhlo, jen me slo o to proc se rikalo ta a ne tak, ale uz me nekdo odpovedel ze za deset minut dve je proste lepsi jak 10 10
Návštěvník Tada Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 o tom nikdo nediskutuje, to je samozřejmě jasné, otázka v úvodu tématu ale stojí jinak a je, přiznejme si, spíše řečnická ... zakladatel má evidentně chuť mluvit o blbinkách ... Ja si myslím, že držení volantů jezdců rally by mohlo být celkem směrodatné. Děda jezdil rally a volant takhle drží i normálně, párkrát jsem se ho na to ptal Pro mě je vždycky nezvyk, když sednu z 330ci do S-klasse tak jsem úplně v čudu a pořád jen přehmatávám a přehmatávám a točím a točím Tam mám od dorazu k dorazu 4 otáčky a v BMW 2
Titan Odesláno 11. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 2 Ypo, tady ta vec na ty volanty musi byt i nejak povolena ne? Co vim od znameho, krtery to mel a nekolikrat dostal za to pokutu
PepaSFI Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 2 Ypo, tady ta vec na ty volanty musi byt i nejak povolena ne? Co vim od znameho, krtery to mel a nekolikrat dostal za to pokutu cokoliv je v autě a neleží to v kufru nebo jinak volně pohozené musí mít homologaci. Pokud ne tak za to hrozí pokuta. Takže i za držák na mobil, autorádio, reproduktory, navigaci a podobně. O dvou vysílačkách které mám v autě já ani nemluvě. Pokud to není originál výbava z fabriky tak to v naprosté většině případů homologaci nemá. Prostě když padneš na kurévku policajta tak prostě nemáš šanci.
Karlos Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Já za sebe musím říct jen to, že převelice nerad jezdím jako spolujezdec s někým, kdo řídí s levou rukou na dvanáctce. Pak totiž vůbec nemá cit ve volantu a každý pohyb ruky znamená velký pohyb volantu. Řidič si to neuvědomuje, protože se drží, ale spolujezdec se v autě mlátí ze strany na stranu a úplně nejhorší je to vzadu, tam je to jako v mlátičce. Naprosto žádný pohodlí.
Bak Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 (upraveno) http://auto.sme.sk/c/2902167/Bezpecnost-Ak...zat-volant.html Upraveno 11. ledna 2009 uživatelem Bak
New Milis Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Já za sebe musím říct jen to, že převelice nerad jezdím jako spolujezdec s někým, kdo řídí s levou rukou na dvanáctce. Pak totiž vůbec nemá cit ve volantu a každý pohyb ruky znamená velký pohyb volantu. Řidič si to neuvědomuje, protože se drží, ale spolujezdec se v autě mlátí ze strany na stranu a úplně nejhorší je to vzadu, tam je to jako v mlátičce. Naprosto žádný pohodlí. Já mám tu nohu zhruba na půl osmý. To je dobře nebo špatně?
Návštěvník Tada Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Já mám tu nohu zhruba na půl osmý. To je dobře nebo špatně? Noha na volantu je vždy správně
Bak Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Možno tiež držal volant jednou rukou... http://cafe.loveme.cz/fotky/autonehoda-a-s...utalni-obrazky/
Karlos Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Přidám taky jednu chuťovku. http://files.uloziste.com/dc1ce25e55f76cf9/ Snad to půjde stáhnout (soubor s názvem rychlost)
Návštěvník YPO Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 2 Ypo, tady ta vec na ty volanty musi byt i nejak povolena ne? Co vim od znameho, krtery to mel a nekolikrat dostal za to pokutu tak to nevím - tedy teď už vím - v autě to samozřejmě nemám, protože bych se tam už nevešel, ale měl jsem to v jedné dodávce dva roky a musím říci, že to je humus na volantu, ale praktická věc (na volant jsem při řízení vlastně ani nesáhl) - a bez pokut
Filipes Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 ta koule je skvělá na ještěrce (žejo Milisi), ale v autě mě s tím tehdy z STK hnali svinským krokem
cody Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 2 Ypo, tady ta vec na ty volanty musi byt i nejak povolena ne? Co vim od znameho, krtery to mel a nekolikrat dostal za to pokutu Musi to bejt samozrejme homologovanej vyrobek. Pokud se nepletu, tak to muzes namontovat jen na volant vozidla ktere ma konstrukcni rychlost max. 30km/hod. Typicky jesterka. Alespon mi to tvrdil pred lety policajt kterej mi za to dal v dodavce 500kc pokuty a jeste mi (asi z dobre nalady) vyhrozoval, ze mi sebere OTP.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se