Klotzman Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2009 Protože jsem se momentálně dostal do situace, kdy si musím sehnat sklo, narazil jsem na problém, že nejsem s to pochopit v jakých jednotkách bývala vlastně udávaná velikost. Hledal jsem na e-bay ale skla jsou číslovaná snad v desetinách palců či co, velikosti ála 17 a 3/16 (desetin palce ?). Může třeba někdo dešifrovat na ukázku dešifrovat jednu z nálepek na obrázku ? Případně neměl by někdo plonkovní sklo o průměru 51 mm ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svorcmar Odesláno 9. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2018 Zdravím, uměl by někdo prosím odpovědět na původní otázku? Sháním nové sklíčko ke kapesním hodinkám po dědovi a netuším, jakou velikost vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 (upraveno) Skla jsou značeny převážně po desetinách, to znamená sklo o průměru 35,4mm je značeno 354. Plastová vypouklá, jsou většinou po dvou desetinách, minerální po desetině. Také záleží, jestli máš tříplášťovky, aby se Ti tam to sklo vešlo na výšku J. Upraveno 10. srpna 2018 uživatelem Jiří9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svorcmar Odesláno 24. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2018 Paráda, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 3. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2024 Ahoj, mám podobný problém neviem prísť nato ako sa to prepočítava... keď je na sklíčku aj údaj v milimetroch je to jasné, ale ako sa prepočítava tých 19 a jedna šestnástina aby vyšlo tých 432 ? Mám skla na ktorých údaj v mm nie je, ja viem dá sa to jednoducho zmerať, ale aj tak by ma to veľmi zaujímalo, možno sa niekto zasmeje, ale ja som mal rád telesnú výchovu matematiku veľmi nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 3. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2024 Ty záhadné rozměry jsou v "linkách", přesněji pařížských linkách. Jedna ligne je 2.256 mm V příloze je převodní tabulka. Historii jednotky si zvídavý zájemce zajisté dohledá již sám. ligne_to_millimeter_conversion_table.pdf 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 3. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2024 Ďakujem. Vychadza to. 17 a 3/16,... 3:16=0,1875 17,1875 × 2, 256= 38,775 čiže 388. A čo to druhe číslo ? Na tom istom sklíčku 14 3/8, to bude zase v niečom inom ako v linkách. Dik za prílohu, isto sa tu s tým pohra aj niekto iný ako ja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se