Přejít na obsah

Ach tie potápky....

Doporučené příspěvky

Ahojte. 

Ako to už býva zvykom u chronomagora, vždy po nejakom čase príde ten pocit "že Vám niečo chýba".. 

Rozpočet je plus minus 1000€, ktorý by som naozaj nechcel moc prekračovať. 

Aby som sa moc nerozpisoval tak prejdem rovno k veci. O swiss made potápkach  premýšľam už asi rok, tak nejak sa mi za ten rok páčilo viacero kúskov a vždy som si povedal "počkaj" , či ti to vydrží. A vždy ma to prešlo s danými "vybranými" hodinkami o ktorých som si myslel že to budú tie pravé pre mňa. Konečný výber padol na DOXA SUB 200 (divingstar pravdepodobne).  Značka ma zaujala jej históriou, dávnou spoluprácou so Jacques-Yves Cousteau a celkovo že sú odkazom na model zo 70tych rokov cca.... Že majú za sebou nejaký ten príbeh a tak nejako mi to všetko dáva zmysel ako celok. Rád by som poznal Váš názor na ne, ideálne aj niekoho, kto s týmito hodinkami skúsenosť má. Cena na chrnoro24 cca 930€. Videl som už asi milion recenzií a najväšie mínus je asi biedna lumi na lunete, neviem však ako si počína na ciferníku? Niekde vytkli aj nekvalitný závit korunky... Má niekto skúsenosť? 

Ako priameho konkurenta by som videl možno Oris 65 - no vadia mi pri nich okruhle indexy , pripadne Wardy trident pro 300 - ktoré vyzerajú byť síce dokonalé, no chýba mi tam tá história hodinárčiny a asi by ma to škrelo... Možno ešte Certina teraz pred nedávnom vydala limitku DS PH1000M. O mikrobrandy záujem nemám, taktiež nechcem žiadne Mido, LHC, Aquisy. - to len aby sme si ušetrili čas.... 

Vopred dík, Tomáš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znamenalo by to sice překročit rozpočet, ale za mě to rozhodně stojí za to.

Poměr cena výkon je zde podle mě naprosto nepřekonatelný.

Osobně bych ti doporučil Longines Hydroconquest 👍

Což teď vidím, že nechceš, tak potom za mě ta Doxa.

Rozhodně zajímavé kukačky 😉

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odkaz ke komentáři

Squale tiež celkom zaujímavá história a dobrý výber napr. tu :

https://www.gnomonwatches.com/collections/squale

a cena tiež celkom v pohode, samozrejme LHC super ale o niečo drahšie, osobne by som DOXA SUB 200 nebral, tak radšej nejaké SEIKO PADI turtle ...

Odkaz ke komentáři

V 8. 11. 2023 v 18:02, AKUC napsal:

Squale tiež celkom zaujímavá história a dobrý výber napr. tu :

https://www.gnomonwatches.com/collections/squale

a cena tiež celkom v pohode, samozrejme LHC super ale o niečo drahšie, osobne by som DOXA SUB 200 nebral, tak radšej nejaké SEIKO PADI turtle ...

Rozšířit  

Prečo by si nebral tie DOXA SUB 200?

V 8. 11. 2023 v 18:25, Pozorovatel napsal:

Jinak u Doxy bych taky připlatil a šel tady do těch.

https://www.hodinky-koscom.cz/doxa-sub-300t-professional-840-10-351-10-k0055004

Za mě jsou top 👍

Rozšířit  

Tie sú perfektné, ale už mimo rozpočet takže to nepôjde  na teraz.

Odkaz ke komentáři

V 8. 11. 2023 v 18:36, Tomix napsal:

Prečo by si nebral tie DOXA SUB 200?

Tie sú perfektné, ale už mimo rozpočet takže to nepôjde  na teraz.

Rozšířit  

neviem ale za tú cenu sa určite nájdu aj lepšie hodinky, keď DOXA tak od SUB 300 a vyššie. Momentálne mi vadí aj to prepojenie na WALCA Hong Kong. Microbrand nechceš ale za polovičnú cenu máš Deep Blue síce sa netvária na swiss made ale kvalitné potápky ...

Upraveno uživatelem AKUC
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj Tome, pokud je rozpočet kolem 1000euro a hledal bys tooly ze 70. let, tak Squale Atmos 50 (za mě) nemají konkurenci.. Je to už trochu větší kus oceli (pouzdro má rozměrově cca 40mm, pouze luneta je 42mm), nicméně se svébytným, originálním designem a kupodivu nízkým profilem 12mm. Atmosy mají rozhodně svoje kouzlo, jako majitel jsem ale zaujatý, doporučuji prohlédnout naživo.   

Orisky 65 jsou další moje srdcovka, designově spadají do mainstreamu své doby, na ruce působí méně sportovním dojmem, proti Squale samozřejmě subtilnější, uhlazenější, větší univerzály, cena je ale skoro dvojnásobek (?)... zvážil bych verzi s klasickými indexy, velikost určitě 40mm..  Kombinace klenutého safíru a lesklého číselníku je nezapomenutelná, takovou hru se světlem neumí žádný jiný hodinky.. I lidi hodinkově nepostižené zaujmou, jen tak se neomrzí. 

Vulcain Skindiver = maximum autentičnosti 60. let v moderním kabátě, pouzdro jen o 1mm větší (37mm vs 38mm u reedice), pohodlný, lehký, luneta keramika s vynikajícím chodem, zpracování super, Orisky jsou na ruce výraznější, ale Vulcainy to zase dohání v jiných parametrech -  lepší WR, luneta, lumi, vintage vzhled. 

Tak dobře vyber 😉

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...