Přejít na obsah

Proč nosíte hodinky?

Doporučené příspěvky

Odesláno
Chápu, že pro pro nic nedělající frikulíny s mobilem vždy na machršňůrce na krku mobil alternativou k hodinkám je, pro mne ovšem nikoli.

:lol2:

s hodinkami se sprchuji obcas, ale vetsinou s nimi spim :)

uf, hned som kludnejsi... a odpis mi pls. v topicu "Co máte právě na ruce?" :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak v tématu, které vypadalo na jeden velký OT a FLAME se nakonec rozeběhla celkem zajímavá existencionální debata :)

Gorg: Kdyby Hammer Time vydal za hodinky všechny své prostředky, tak by asi Dušákovi vyprázdnil sklady :P

Vezmu ho na sraz a tam mu už domluvíme, že rozumný mladý muž zkrátka bez kvalitních mechanických hodninek nemůže existovat :D

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno
Vezmu ho na sraz a tam mu už domluvíme, že rozumný mladý muž zkrátka bez kvalitních mechanických hodninek nemůže existovat :D

Nojo...budu se tě držet za ruku abych se neztratil :D:D

Návštěvník Tada
Odesláno

Jojo, bezemě bys byl úplně ztracen v tomhle technokratickém světě :D

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno (upraveno)

Právě jsem zkontroloval mé staré hodinky digitální fishbone... 6 let jsem je neměl na ruce a stále jdou, a ukazují jen o 13 minut napřed.

Po 6ti letech řekl bych dobré :rolleyes:

Upraveno uživatelem Hammer_Time
Odesláno

Já hodinky nosím trvale bez přerušení od ZŠ 2.třídy, takže už jsem zapomněl, proč je nosím... Ale spodní prádlo nosím taky a ještě déle, tak to asi důvod má :)

Reálná odpověď -

1) potřebuju občas jít včas na oběd, pak je používám i k tomu že

2) mohu na ně výrazně "ťukat", že můj šéf přišel na oběd pozdě (anžto chodíme obvykle spolu), neb já jsem už u stolu a on teprve jde,

3) lze tak i odkudkoliv utéct dříve, kdy s "náhodným" pohledem na hodinky a výkřikem "Jéžiš, já už sem měl někde jinde" lze opustit nevhodné místo,

4) aby mi neujel vlak

5) abych došel včas na pivo

6) a naprosto nedůležitý důvod: nosím je proto, abych je, když už musím, prostě musím, si furt nějaké kupovat, abych je teda užil a taky abych kvůli nim chodil na chronomag, nosím je taky proto, že díky nim získávám dobré kamarády ;) Ovšem další koupě jsem vyřešil pořízením definitivních hodinek. (já vím, hahaha :D)

Odesláno

Já nosím hodinky odjakživa, protože je nosil táta, jeho táta, jeho děda a praděda otáčel přesípací. Měl jsem hodinek fůru, jenže většinou bateriové. Potom jsem se seznámil s jedním členem Chronomagu a od té doby jsem v tom až po uši.

Odesláno
Já nosím hodinky odjakživa, protože je nosil táta, jeho táta, jeho děda a....

Přesně tak. Kromě praktických a dalších důvodů je to vlastně jedna z kulturních tradic, které nás spojují s našimi předky. A dobré tradice je dobré udržovat....

Odesláno (upraveno)
Napište mi prosím proč vlastně nosíte hodinky. Mě by to zajímalo, protože osobně jsem hodinky už neměl tak 6-7 let na ruce. A vůbec mi to nechybí. Čas mám na mobilu, v autě, v televizi, všude jsou hodiny... A navíc vědět furt přesně kolik je hodin je depresivní, páč má pak člověk pocit že ten čas moc letí.

Jednoduche.

Hodinky su sperk. Niekto nosi prsten, niekto retiazku na krku, na ruke, piercing. No a takisto sa beru hodinky. Tam vobec nejde o cenu. Preco si ludia kupuju zlato? lebo sa im to paci. No a hodinky su o tom istom + este ponukaju nieco naviac.

1. Ukazuju kolko je hodin, cize nemusis vytahovat mobil, alebo zistovat kolko je hodin, len pootocis zapastie

2. Mechanicke hodinky maju caro strojceku. Nieco co nema primarny pohon dokaze fungovat a hybat sa. Urcity sposob Perpetum Mobile

3. A myslim ze jedno stare prislovie hovori, ze chlap ma mat len dva sperky. Hodinky a zenu.

no a potom existuju dve skupiny ludi, resp. ich krizenci.

1. ludia co maju mechanicke hodinky. Siaha to uz do doby nasich starych otcov. V mechanike vidia nieco viac, ako len cas - je to zivotny styl

2. ludia co maju quartz - chcu len vediet kolko je hodin

3. ti co maju aj take aj take. Quartz na pracu a sport, mechaniku na bezne nosenie.

A ver mi, ze ked si zvyknes na pocit, ze vzdy vies presne kolko je, stoji to za to :)

Tiez som zacal hodinky nosit len od 20tich, lebo som mal mobil. A teraz sa pytam ja teba. Naco nosis mobil? ja ho uz nenosim, ked niekto odo mna nieco chce, nech mi da vediet dostatocnu dobu dopredu a ja sa zariadim. Vsak pred 10timi rokmi mobily neboli a bolo dobre. Ale hodinky? tie su tu uz ......

A inak si myslim ze zalozenie tohoto topicu bolo uplne zbytocne, lebo niektorym chronomag(orom) si len nechal vriet zlc, moderatorom si spravil viacej prace, no a nam ostatnym si spravil prijemny/neprijemny den s tym ze sa mozeme ironicky zasmiat..

S

Upraveno uživatelem Senseeei
Odesláno

Dobrá otázka. Na rozdíl od některých rádobyvtipných členů fóra si myslím, že je docela na místě. Ostatně na tuto otázku si musel nějak odpovědět každý z nás, pánové... a pak se říká, že žádná otázka není tak malá, aby si nezasloužila na svém konci otazník.

Tak tedy, bez nároku na pořadí:

* jsem obklopen elektronikou, PC, noťas, PDA, ... a hodinky jsou mile mechanické (tedy mechanické hodinky :P ) a tím pocitově kompenzují přemíru elektroniky

* hodinky jsou jediný šperk, který si chlap může bez problémů dovolit - a snubní prsten, že jo - a může jich mít třeba i několik (!) a střídat je

* jsou i praktické, nebudu přece vytahovat mobil/PDA v dešti, nebo když ho nemám u sebe, nebo... prostě hodinky jsou vždycky při ruce (na ruce)

* a taky jsem na ně prostě zvyklý, nějaké hodinky jsem nosil vždycky - napřed komunistické PRIMky, pak chvíli nevím, pak takové perly jako Q&Q, pak jakési levné Casia, a teď mám dvoje mechanické...

Zvykl jsem si na hodinky, když je nemám, tak mi chybí, koukám na prázdné zápěstí a celý den je takový nějaký divný, nedostatečný...

Odesláno

kdyz jsou teda hodinky pro vetsinu zvas jen doplnek, tak proc tak opovrhujete znackamai jako je armani, boss, atd. myslim, ze jde o vic nez jen design, to bychom mohli nosit kvarcky.

Odesláno
když je nemám, tak mi chybí, koukám na prázdné zápěstí a celý den je takový nějaký divný, nedostatečný...

Mam to taky tak. Jednou jsem je z neznameho duvodu zapomel doma a vracel jsem se 12 km zpatky, to uz je slusna uchylka. Pro mobil bych se nevracel. :D

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno
Mam to taky tak. Jednou jsem je z neznameho duvodu zapomel doma a vracel jsem se 12 km zpatky, to uz je slusna uchylka. Pro mobil bych se nevracel. :D

To já jednou doma zapomněl kulicha a taky jsem se pro něj vrátil :D :D

Dobrá otázka. Na rozdíl od některých rádobyvtipných členů fóra si myslím, že je docela na místě. Ostatně na tuto otázku si musel nějak odpovědět každý z nás, pánové... a pak se říká, že žádná otázka není tak malá, aby si nezasloužila na svém konci otazník.

Tak tedy, bez nároku na pořadí:

* jsem obklopen elektronikou, PC, noťas, PDA, ... a hodinky jsou mile mechanické (tedy mechanické hodinky :P ) a tím pocitově kompenzují přemíru elektroniky

* hodinky jsou jediný šperk, který si chlap může bez problémů dovolit - a snubní prsten, že jo - a může jich mít třeba i několik (!) a střídat je

* jsou i praktické, nebudu přece vytahovat mobil/PDA v dešti, nebo když ho nemám u sebe, nebo... prostě hodinky jsou vždycky při ruce (na ruce)

* a taky jsem na ně prostě zvyklý, nějaké hodinky jsem nosil vždycky - napřed komunistické PRIMky, pak chvíli nevím, pak takové perly jako Q&Q, pak jakési levné Casia, a teď mám dvoje mechanické...

Zvykl jsem si na hodinky, když je nemám, tak mi chybí, koukám na prázdné zápěstí a celý den je takový nějaký divný, nedostatečný...

:speak_cool: :speak_cool:

Odesláno
tak proc tak opovrhujete znackamai jako je armani, boss, atd. myslim, ze jde o vic nez jen design, to bychom mohli nosit kvarcky.

Osobne s quartzem problem nemam, ale musi tam za ty prachy neco byt, nosim napr. Citizen AS2020, solarni napajeni, radiem rizene.

Armani, boss, apod. si hrajou na drahe hodinky jen diky logu natistenem na ciferniku, ale uvnitr je vetsinou plastovy strojek za 2 dolary.

Odesláno (upraveno)

Ono to tady už bylo. Prostě chci vědět, kolik je hodin. A když se podívám na hodinky, tak je to jednak nejrychlejší, nejdůstojnější, ale také nejintiutivnější - nemusím nic číst, soustředit se a uvědomit si kolik je 16:45. Jen kouknu na polohu ručiček a pro rychlou orientaci v čase je to nejlepší. Pro přesnou se podívám pořádněji. Jsem na tohle zvyklý už od první třídy.

Dlouho mi na tohle stačily kvarcky, ale pak jsem já blbec objevil tohle fórum. :) No zjistil jsem, že pro men je mechanika také něco jako spojnice s dětstvím, předky a vlastně i s mojí profesí (strojař). Kolegové v práci tohle moc nechápou. Teda snad až na jednoho, který šetří na Fortisy.

Jinak Safi, jestli náš šéf nosí k obleku B. Navitimery, tak mi to potvrzuje, co si o něm myslím. To není nic proti navitimerům. Ale co jsi ty tu nedávno citoval od Špačka o hodinkách???

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
Ono to tady už bylo. Prostě chci vědět, kolik je hodin. A když se podívám na hodinky, tak je to jednak nejrychlejší, nejdůstojnější, ale také nejintiutivnější - nemusím nic číst, soustředit se a uvědomit si kolik je 16:45. Jen kouknu na polohu ručiček a pro rychlou orientaci v čase je to nejlepší. Pro přesnou se podívám pořádněji. Jsem na tohle zvyklý už od první třídy.

Dlouho mi na tohle stačily kvarcky, ale pak jsem já blbec objevil tohle fórum. :) No zjistil jsem, že pro men je mechanika také něco jako spojnice s dětstvím, předky a vlastně i s mojí profesí (strojař). Kolegové v práci tohle moc nechápou. Teda snad až na jednoho, který šetří na Fortisy.

Jinak Safi, jestli náš šéf nosí k obleku B. Navitimery, tak mi to potvrzuje, co si o něm myslím. To není nic proti navitimerům. Ale co jsi ty tu nedávno citoval od Špačka o hodinkách???

Ano, tam se hovořilo o leteckých hodinkách, že nejsou příliš vhodné k obleku. Každopádně já mám na našeho prezidenta hodně pozitivní názor :-) tak to pak probereme na obědě, kde asi dostanu přes hubu :thumbsup_anim:

Odesláno
Machršňůrku to jako opravdu ne... ono stejně iPhone nejde pověsit na krk :lol:

mě stačí ta ID karta kterou musíme viditělně nosit. Ne a ne ji sladit s košilí a kravatou.... :suicide_anim: Takhle mi úplně kazí styl

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...