ZuHud Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 Dobrý den, Prosím Vás, jdu za vámi s velikou prosbou. Máme pendlovky (2 závaží) - při natahování závaží se nám stalo, že levé závaží se zaseklo a pravé normálně funguje. Při spuštění se hodiny ukazuji, klesá pouze pravé záváží. Levé závaží je zaseklé, je nahoře, nespouští se dolů a hodiny nebijí. Prosím Vás, pomozte mi je spravit. Tatínek mluvil o nějaké šňůrce. Která v pendlovkách je. On to uměl opravit a slíbil, že to opraví, věděl jak. Byly to jeho pendlovky. Jenže, bohužel, tatínek je už nikdy neopraví, protože mezitím umřel a nestihl nás to naučit. Proto Vás prosím, moc prosím, pomozte mi "zaseklé" závaží spustit, aby hodiny začaly bít a tudíž ukazovaly čas. Zkoušela jsem za šňůrku zatáhnout, ale bohužel nic se neděje. Nyní je to tak, že levé závaží je nahoře, pravé skoro dole a co je to za strojek, nevím. Taťka si ty pendlovky nějak dělal sám. Prosím Vás, pomozte s tím závažím. Chci, aby hodiny šly a bily. Jenom ještě zde dám jednu informaci, třeba bude potřebná. Při natahávání, se myslím prvně natočilo levé závaží (bití) a potom pravé (pohání hod. strojek) a mám dojem, že se musí prvně natočit strojek, a potom bití. (takže přesně naopak) Zkoušela jsem zatáhnout za šňůrku a závaží uvolnit, ale nic se nedělo. Pomozte prosím, moc děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 (upraveno) Může být jen vypadlý silon z kladky a zaseklý mezi kladkou, nebo špatně namotaný a mohl se dostat mimo bubínek. Může být také zaseklé kladívko. To je z těch jednodušších věcí. Doporučil bych zrcátkem kouknout na stranu natáhu a bití a porovnat. Zručný člověk by dokázal strojek vyndat uvolnit navíjecí bubínky, jsou tam většinou zarážky na ozubení a znovu natočit závaží. Důležité bývá, v průběhu bití netočit ručičkami, některé strojky to může poškodit. Také záleží, jak k té závadě vlastně došlo. Upraveno 31. prosince 2023 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 Pokud by paní ( slečna) napsala odkud je,mozná by v dosahu byl slušný hodinář a pomohl by, zjistil závadu a případně opravil. Zkrátka podíval se co s hodinami je . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
b52 Odesláno 2. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2024 Pani to je na hodinare, to neni na opravu svepomoci online. Klidne se mohlo stat ze pricinou je uz dlouho nedelany servis hodin a hodiny uz kvuli tomu nedokazou jit (je to dokonce obvykla pricina). Ale pricin muze byt daleko vice. Pokud jste z phy nebo benesovska tak vam muzu nabidnout pomoc ale jinak hledejte dobreho mistra ve vasem okoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZuHud Odesláno 16. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2024 Děkuji všem za rady, pendlovky se mi podařilo opravit - bylo sesmeklé lanko závaží. Hodiny jdou, bijí a jsou v pořádku. I přesto všem děkuji za pomoc a rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 Tak jsem to trefil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se