Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdar,
servisoval jsem kamaradovi kapsace po dedovi a stala se me nemila vec, Rodicem jsem cistil hodinovou rucku a spicka me zustala na Rodicu prilepena..
Prdlo to samo v tom nejuzsim miste... dotaz na zkusene, da se to slepit, sletovat, nebo mam shanet jinou? Jinej kus by byl super, ale neni to uplne bezne, je to diamond shape... Diky za radu/pomoc.

IMG_5411.thumb.jpeg.523e0d6bae886120c8cc7d4db284b364.jpeg

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno (upraveno)

Jj, zespoda rucek je koroze, to modreni je jen na licove strane jaks taks… jinak to ruplo kdyz to bylo sundany a na plose polozeny, ja to pak sestavil i tak.

Asi to v prvnim pokusu mechanicky ocistim,kyselina solna a pajka. Dik

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

Umim si predstavit opravu podlozenim kousku kovu plus pajka (pozor musite mit mikropajku plus vhodne tavidlo) nebo lepsi sekundove lepidlo. Pak bude na Vas srovnat rucky barevne. Uz to nepujde zpusobem jak se to tehdy delalo tj teplem. Je mozny i druhy variant. tj sladite nejdrive rucky barevne a pak spajite nebo slepite. A za lepidlo me az tak nehante, od te doby co jsem zjistil ze jeho pouziti se da odstranit acetonem povazuji tuto technologii za vratny proces. Kdokoli po me to muze snadno udelat lepe a to mi staci.

Odesláno

Za mě výměna za novou, pokud se nesežene stejná, tak za podobnou sadu ruček. Mám jich tady docela dost a pokud by jsi Pavle chtěl můžeme to zmáknout u nás spolu. Pokud by se nenašla dobrá náhrada, tak bych rozhodně opravoval ale ne letováním nýbrž bych to svařil laserem. Pak to i vyleštíš a namodříš, teda snad... ještě jsem to nezkoušel.

Odesláno (upraveno)

Svařit laserem je super nabídka . Když je kde  a jde to. Nechával jsem si svařit zlomenou páku do bicích kapesních hodinek. A nešlo to, praskalo to kolem do kola. Prostě kdoví jaká ocel.  Nakonec jsem jí musel vybrousit novou.   Ten střed ručky tedy futro, vypadá také letované.   Osobně bych to  slepil než letoval.

Někdy to jde letovat opravdu špatně a nic na to nechce chytit i s převařenou kyselinou.  Ale víte co,  je to minutová ručka. 😁

Upraveno uživatelem Jiří9

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...