Eiffeltom Odesláno 20. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2024 Mám hodinky Tissot v hezkém stavu. Nejdou natáhnout, při nastavení času prokluzují. Dal jsem je v Děčíně k hodináři, ten to posílá jinému. Vrátily se mi zpátky bez opravy se vzkazem na pytlíku "prasklé ložisko u řídícího kola, náhradní díly nejsou". Máte někdo tip? Díl nemá jen tento hodinář nebo obecně není? Prý v Ústí n/L je u zimáku šikovný opravář. A tady znám jen zmínky o Rudovi z Onyxu a Jeronimovi. Děkuji Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 20. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2024 V každém případě bude potřeba znát kalibr strojku, nebo alespoň jeho fotku. Jinak k ložisku "řidícího kola" si spíš tipnu na problém spojkovéko kola, pastorku a spojkové páky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zemic Odesláno 20. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2024 Nějaké náhradní díly na Tissoty mám. Jen nevím co je míněno ložiskem řídícího kola.. Petr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doo Odesláno 21. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2024 Jasne ,otevrit ,vyfotit ! Mohl by tam byt napr. AS/Durowe 1977-2 D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
b52 Odesláno 21. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2024 Jeste bych nezoufal. Dost veci tady hromada sikovnych lidi dokaze vyrobit. Pokuste se hodinky otevrit nebo si nechte hodinarem otevrit aby se zbytecne neposkrabalo dynko (ja pouzivam pro jistotu dve vrstvy potravinarske folie) a poslete foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eiffeltom Odesláno 21. března 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2024 Až budu doma, tak to zkusím otevřít, nebo přes toho hodináře. Díky za pomocnou ruku. Manželce by se líbily, tak třeba se je podaří rozchodit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eiffeltom Odesláno 22. března 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2024 Tak nejsem schopný je rozdělat. Je to malinké. Bojím se, že bych udělal víc škody, než užitku. Musím se někdy zastavit u hodináře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 23. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2024 Taktéž termín řídící kolo neznám.... Prasklé ložisko nemůže být problém, to se dá vyměnit. Ale jestli dotyčný termínem ložisko označil opravdu ložisko, to čert ví. Vzhledem k tomu, že používá terminologii mě neznámou o tom do značné míry pochybuji. Pokud chceš problém s hodinkami vyřešit, tak je zabal a pošli k nám. Něco to bude stát ( cenu dám vědět dopředu po prohlídce hodinek ) a trvat to bude min. 3 měsíce. Ruda ONYX. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zemic Odesláno 25. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2024 V 22. 3. 2024 v 8:18, Eiffeltom napsal: Tak nejsem schopný je rozdělat. Je to malinké. Bojím se, že bych udělal víc škody, než užitku. Musím se někdy zastavit u hodináře. Jestli na to nemáš vybavení, tak to nedělej... Stejně se musí vyndat strojek, sundat ručky a číselník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eiffeltom Odesláno 26. března 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2024 Děkuji všem za zájem i nabízenou pomoc přímo zde nebo přes SZ. Až budu vědět víc, co tomu bylo, tak to sem napíšu, ať znáte rozluštění té "hádanky" od mého hodináře, kdy nikdo neví, co je ložisko řídícího kola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 (upraveno) Také nevím co je ložisko řídícího kola. Nikdy jsem to neslyšel. A hodinařinu dělám přez 30 let Upraveno 29. března 2024 uživatelem Jiří9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se