Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Miluju pristavy a synonymem dalek je pro mne predevsim Hamburk. Jeste jsem tam nebyl a tesim se na pristav, obrovsky trajekty, stary mesto a doufam ze objevim nejakou starou krcmu, ktera tam je nejen pro turisty, ale kam "staleti" chodili skutecni namornici....proste romantika :thumbsup_anim:

Verim, ze nekteri z Vas tam uz byli...proc to vubec pisu na chronomag?

Vite ze Kostel sv. Michaela, vystavěný v letech 1751 ? 1762, je nejen nejvýznamnější barokní chrámovou stavbou severního Německa, ale má také největší věžní hodiny v Německu, s ciferníkem o obvodu více než 24 metrů???

Jeho věž ?Michel? je vysoká 132 metrů a má vyhlídkovou plošinu, z níž je možné v klidu pozorovat přístav a město. Každý den v 10.00 a 21.00 hodin se na věži troubí.

Videl nekdo tyhle hodiny?

Upraveno uživatelem Gorg
Odesláno
  Gorg napsal:
Miluju pristavy a synonymem dalek je pro mne predevsim Hamburk. Jeste jsem tam nebyl a tesim se na pristav, obrovsky trajekty, stary mesto a doufam ze objevim nejakou starou krcmu, ktera tam je nejen pro turisty, ale kam "staleti" chodili skutecni namornici....proste romantika :thumbsup_anim:

Verim, ze nekteri z Vas tam uz byli...proc to vubec pisu na chronomag?

Vite ze Kostel sv. Michaela, vystavěný v letech 1751 ? 1762, je nejen nejvýznamnější barokní chrámovou stavbou severního Německa, ale má také největší věžní hodiny v Německu, s ciferníkem o obvodu více než 24 metrů???

Jeho věž ?Michel? je vysoká 132 metrů a má vyhlídkovou plošinu, z níž je možné v klidu pozorovat přístav a město. Každý den v 10.00 a 21.00 hodin se na věži troubí.

Videl nekdo tyhle hodiny?

Ja momentalne v Hamburgu dlhodobejsie sluzobne este do 13.1. Hodiny som videl, su blizko pristavu, na vezu sa chystam, snad to stihnem este tento vikend. Pristav je uzasny, blizko je Portugalska stvrt, kde sa da velmi dobre najest. Tiez milujem pristavy, lode a more, takze som kazdy vikend v pristave, skoda, ze nie je leto, este by som rad navstivil nejaky jachtovy pristav, pripadne lodny veltrh v Hamburgu, ktory sa odohrava na viacerych miestach, v halach aj v pristave.

Odesláno
  seaman napsal:
Ja momentalne v Hamburgu dlhodobejsie sluzobne este do 13.1. Hodiny som videl, su blizko pristavu, na vezu sa chystam, snad to stihnem este tento vikend. Pristav je uzasny, blizko je Portugalska stvrt, kde sa da velmi dobre najest. Tiez milujem pristavy, lode a more, takze som kazdy vikend v pristave, skoda, ze nie je leto, este by som rad navstivil nejaky jachtovy pristav, pripadne lodny veltrh v Hamburgu, ktory sa odohrava na viacerych miestach, v halach aj v pristave.

...ted si mne dostal...z te veze musi byt super vyhled....tam nezajit je hrich sakrble....

mam hamburg vcetne pohledu nastudovanej pres google earth....hele narazil jsi ve stare casti na nejakou neproflaknutou starou krcmu??

Hergot chlape budes toho muset vyklopit o hamburku vic...jsem fakt nedockavej.... :notworthy:

Do jednotlivych doku asi neni pristup ze? Kde se da dobre ubytovat, nevis? Mno otazek by bylo spoustu, ale nechci prudit... :crying_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Pořád z Hamburku vyplouvají parníky do Německé Východní afriky neo jak se teď přechodně říká Namibie?

Odesláno

Dnes uz nebudem na nete, letim pracovne do Prahy a vraciam sa zajtra. Kedy planujes cestu do Hamburgu? Urcite sa ozvi v priebehu tyzdna a ked bude cas, nieco napisem. Na hospodu som nenarazil, zatial...

Inak do pristavu sa da dostat, robia okruzne plavby, tam sa tiez chystam, vraj je to fakt zazitok, ked sa plavis okolo velkych kontajnerovych lodi... Inak od pristavu je to do St. Pauli 10min pesi, stoji to za to :-)

Ozvi sa, ked este nieco budes chciet vediet...

Odesláno

...no neni jak Tobe...ja se chystam az v lete...brazdit zimni more by se mi nechtelo... :D

..co se hospody tyce, doufam, ze nejaka krcma se ze starejch casu dochovala sakrble...

Okruzni plavbu mam taky v planu....musi to bejt fakt super...zvlast kdyz potkas v Hamburku tohle....

http://cz.youtube.com/watch?v=JVFX1WT2AAI&...feature=related

nebo

http://cz.youtube.com/watch?v=Gyq1NbKaPMQ&...feature=related

Odesláno

Ahoj, byl jsem v Hamburku pres Vanoce. Michel je nutne videt, vyhled je odtud pekny. Take se da vyjet na St. Nikolai, odtud je rovnez slusny rozhled, dale doporucuji muzeum operace Gomorrah v krypte teto ruiny. Okruzni plavba je prima, vzhledem k soucasne krizi je spousta lodi bez tras a tudiz kotvi v pristavu. Nezapomen na Speicherstadt, je tam napr. nejvetsi model zeleznice, mala prazirna kavy a dalsi pekne veci.

Krcmu ze starych casu jsem hledal, ale nenasel. Doufal jsem v neco jako bylo v "Lodi do Hamburku". Bez uspechu. St. Pauli mne celkove hrozne zklamalo, ale prece jenom v lete to tam jiste vypada jinak. Narozdil od De Wallen (Amsterdam), kde to bylo i ted zive a takove vesele, v St. Pauli se mne hlavne snazili nahnat do ruznych strip baru, bylo tam obecne hodne prazdno, holky se nudily, mnohem vic lidi ozralych totalne na plech ... no nic moc.

Ale jinak mne Hamburk prekvapil spise positivne, i pres masivni poniceni za valky si zachoval prijemnou tvar.

Odesláno
  Heim napsal:
Ahoj, byl jsem v Hamburku pres Vanoce. Michel je nutne videt, vyhled je odtud pekny. Take se da vyjet na St. Nikolai, odtud je rovnez slusny rozhled, dale doporucuji muzeum operace Gomorrah v krypte teto ruiny. Okruzni plavba je prima, vzhledem k soucasne krizi je spousta lodi bez tras a tudiz kotvi v pristavu. Nezapomen na Speicherstadt, je tam napr. nejvetsi model zeleznice, mala prazirna kavy a dalsi pekne veci.

Krcmu ze starych casu jsem hledal, ale nenasel. Doufal jsem v neco jako bylo v "Lodi do Hamburku". Bez uspechu. St. Pauli mne celkove hrozne zklamalo, ale prece jenom v lete to tam jiste vypada jinak. Narozdil od De Wallen (Amsterdam), kde to bylo i ted zive a takove vesele, v St. Pauli se mne hlavne snazili nahnat do ruznych strip baru, bylo tam obecne hodne prazdno, holky se nudily, mnohem vic lidi ozralych totalne na plech ... no nic moc.

Ale jinak mne Hamburk prekvapil spise positivne, i pres masivni poniceni za valky si zachoval prijemnou tvar.

Super, diky za prispevek...vyhledy navstevuji vzdy...nikdy si je nenecham ujit...nekdy lezu mezi tramama do vezi dost krkolomne....a to mne vysky nedelaj dobre sakrble... :thumbsup_anim:

V Hamburku nebudu delat vyjimku...o modelu zeleznice vim a o prazirne ne, diky za info...

S tou krcmou to zacinam videt cerne...rozhodne bez toho, ze o ni budu vedet dopredu ji nenajdu....o jedne vim z nejakejch turistickejch propagacnich letaku, ale ta bude hodne proflaknuta.

Mozna to bude ta z "Lodi do Hamburku"...ale to jen spekuluju.

Je moc dobre, ze si to zakoncil trosku pozitivne, protoze napr. o Rotterdamu vubec neuvazuju....nezustal tam po valce kamen na kameni a vsechno je tam nove...neni tam genius loci a ten prave snad najdu v Hamburku, kterej nebyl tak moc ponicenej...ahoj

• po měsících...
Odesláno (upraveno)
QUOTE(Gorg @ 27.1.2009 - 23:17) 237105[/snapback]
Super, diky za prispevek...vyhledy navstevuji vzdy...nikdy si je nenecham ujit...nekdy lezu mezi tramama do vezi dost krkolomne....a to mne vysky nedelaj dobre sakrble... thumbsup_anim.gif
V Hamburku nebudu delat vyjimku...o modelu zeleznice vim a o prazirne ne, diky za info...

S tou krcmou to zacinam videt cerne...rozhodne bez toho, ze o ni budu vedet dopredu ji nenajdu....o jedne vim z nejakejch turistickejch propagacnich letaku, ale ta bude hodne proflaknuta.
Mozna to bude ta z "Lodi do Hamburku"...ale to jen spekuluju.
Je moc dobre, ze si to zakoncil trosku pozitivne, protoze napr. o Rotterdamu vubec neuvazuju....nezustal tam po valce kamen na kameni a vsechno je tam nove...neni tam genius loci a ten prave snad najdu v Hamburku, kterej nebyl tak moc ponicenej...ahoj

hoj, byl jsem v Hamburku minuly tyden. Uzasne zive mesto s mnoha tvaremi. Doporucuji prohlidkovou plavbu pristavem, ca. 1 hodina za 12 Euro, Speicherstadt a Hafen-City jsou uzasne, Fischbrötchen (ryba v housce) a Fischmarkt (kazdou nedeli od 5:00 do 9:30) jsou absolutni nutnost!!, stary tunel pod Labem a pokud ti vyjde pocasi tak si zajdi na pivo do "Strandpauli", je to pohodova hospoda kousek od "Landungsbrücken". Neni to namornicka hospoda co hledas, spise moderni plazovy klub pro "mlade", ale je to tam super.
Mimo pristav je to moc hezke v centru kolem reky Alster, da se tam krasne prochazet, posedet na pivko, nebo si pujcit slapadlo a trochu se projet po vode.
Michel-3 Euro za vyhlidku, muzes jet vytahem, nebo slapat pesky, doporucuju slapat, aspon si pak budes vice vazit toho krasneho vyhledu!
St.Pauli/Reeperbahn + Herbertstraße - stoji urcite za navstevu, nedaleko od pristavu.
Bydleli jsme 10 minut pesky od centra, vsechno jsme obehli po svych.
Par motivacnich:

Vyhled z Michelu na Hafen:
post-3194-1240161617.jpg

Speicherstadt:
post-3194-1240161624.jpg

Pri okruzni plavbe v pristavu:
post-3194-1240161631.jpg

Pivo v Strandpauli:
post-3194-1240161639.jpg

Stary Labsky tunel:
post-3194-1240161646.jpg

Vyhled na pristav z druhe strany tunelu:
post-3194-1240161653.jpg

"Feierabendbier" v jedne z mnoha Biergarten u Aussenalster:
post-3194-1240161660.jpg

Upraveno uživatelem filo-boxer
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  filo-boxer napsal:
Ahoj, byl jsem v Hamburku minuly tyden.....

Super, diky za report z navstevy a i za fotky...stalo to za to!

A diky za tip na hospodu...jinak pivku sporty sedly:-)

Zacinam se smirovat s tim, ze namornicky hospody vymrely...ahoj

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...