Přejít na obsah

První hodinky / ke 40. narozeninám cca do 40k Kč

Doporučené příspěvky

Hezký den všem,

k narozeninám bych si chtěl nadělit první "pořádný" hodinky. Hodinky jsem měl vždycky rád, ale nikdy jsem se nějak nedokopal k tomu si koupit nějaké lepší a střídal jsem všechny možný, až jsem je nakonec prodal / rozdal a posledních pár let nosím jen garminy, protože docela dost sportuju.

Ale asi jak stárnu, nadešel čas si koupit něco reprezentativnějšího, přece jen když jdu na obchodní schůzku, tak ty garminy nevypadají nejlíp :-).

Nejdřív jsem si myslel, že si vyberu nějaký Primky od Eltonu, ale bateriový se mi žádný nijak zvlášť nelíbí a automaty už jsou výš, než bych chtěl dát. Koukal jsem i na "ty druhý" Primky a tam to zas nebylo úplně ono designově...Pak jsem se díval na všechny možný Junkersy, Alpiny, Hamiltony, zkrátka cenově dostupný kousky s automatickým strojkem. Byl jsem se na ně i podívat v Helvetii v Holešovicích, ale z žádných jsem si nesedl na zadek.

No a pak jsem si vzpomněl, že jsem vždycky chtěl Tag Heuery, líbí se mi už od střední školy, ale měl jsem zafixováno, že stojí tak od 3k EUR výš. A jaký bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že formule se pohybují okolo těch 40k. Sice bateriový, ale pořád TH! Ale teď konečně k mýmu dotazu - jsem si skoro jistej, že to budou takový "startovací" hodinky a časem se budu chtít posunout výš. Budou za pár let ty formule prodejný ještě za rozumnej peníz, nebo za ně dostanu půlku a budu rád? Zkrátka bych si rád pořídil hodinky, který se mi líbí, ale zároveň neztratí 30% hodnoty už ve chvíli, kdy si je koupím.

Případně tedy budu moc rád za tipy na nějaký jiný kousky a který mají trchu i tu investiční hodnotu, ale to se, předpokládám, u hodinek v této cenové relaci očekávat nedá. Nebo se pletu? Koukal jsem i na nějaký od Longines, taky moc hezký, ale okolo 200g mi přijdou dost těžký, to ty TH mají cca o 50g míň a to už je na ruce znát. Původně jsem chtěl hodinky jedině s koženým řemínkem, právě kvůli váze...😁

Předem díky moc všem a snad nejsem zbytečně dlouhej a nudnej 🙂

VJ

Upraveno uživatelem v.jirousek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 1 minutou, childe napsal:

Možná by chtělo nejdřív říct co všechno od těch hodinek chceš než se zaměřovat na značku či konkrétní model. Možná tě překvapí co všechno objevíš.

Ok, zkusím to sepsat stručně a jasně podle toho, co mě napadá. Když tak prosím naťukni, co je důležitý zmínit :-).

Chci si především udělat radost, neočekávám od nich žádný speciální funkce, rozhodně je nebudu používat na sport, ani bych si s nima nešel třeba sednout do hospody, nebo s nima makal na chatě. Prostě vyloženě hodinky vhodný do práce, do kanceláře (pracuju jako sales manager). Asi ani neplánuju je nosit denně, určitě je budu střídat s těma garminama, spíš je budu mít jako takový "slavnostnější", čili když budu mít nějakou schůzku, prezentaci, atd. Ale nejsem zase typ, co by je nějak úzkostlivě opečovával, měl je zamknutý v trezoru a po každým použití je ošudlával, aby náhodou někde neměly otisk prstu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

a jak je to s požadavek na stáří hodinek. mají to být nové nebo můžou být z druhé ruky?

Píšeš, že jako dárek k 40. narozkám, ale taky uvádíš, že to budou možná startovací hodinky a časem je třeba budeš chtít prodat.

Osobně tohle vnímám jako problém. Pokud je to jen takový jakodárek, který si pořídíš sám, tak budiž. Ale pokud by se na tom měl podílet třeba někdo z rodiny, tak následný prodej může být problematický (dilema z prodeje dárku, citová hodnota apod).

Jestli je to spíš ten první případ, že ty narozeniny jsou taková trochu záminka, tak bych se poohlédnul po něčem tady v inzerci a pokud se ti líbily a líbí Tag Heuer, tak u toho zůstaň a pořiď něco od této značky.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, tommasini napsal:

Píšeš, že jako dárek k 40. narozkám, ale taky uvádíš, že to budou možná startovací hodinky a časem je třeba budeš chtít prodat.

Osobně tohle vnímám jako problém. Pokud je to jen takový jakodárek, který si pořídíš sám, tak budiž. Ale pokud by se na tom měl podílet třeba někdo z rodiny, tak následný prodej může být problematický (dilema z prodeje dárku, citová hodnota apod).

To máš pravdu, to mě nenapadlo, děkuju! Asi to totiž dost možná dopadne tak, že se mi na nich rodina bude podílet, protože já nikdy nejsem schopen vymyslet, co bych si k narozeninám přál. Každopádně ten prodej bych jednou přesto úplně nevylučoval...Obecně se hodinkám z druhý ruky nebráním, ale na to už asi nebude úplně čas, protože když už, chtěl bych perfektní kus bez viditelných ťukanců nebo škrábanců a navíc se mi samozřejmě musí taky líbit a být cenově dostupný...

Odkaz ke komentáři

V tom případě bych to viděl na nějaké Tissot nebo Certina. Třeba tyto níže. Jednoduché švýcary, mají nějakou WR. Můžeš je vzít ke košili i tričku. Nebo něco v tomhle duchu, žádný módní výstřelek, ale hodinky, co budeš moct nosit i jako starší a nebudeš je muset za každou cenu prodávat, protože ostudu s nimi asi neuděláš (ale ani si z toho nikdo nesedne na zadek). Prostě slušné hodinky (za mě)

image.png.8cad74314a34e447df7ad6be48958680.png

Odkaz ke komentáři

Taky se přikláním k probrouzdání inzerce, případně si dát poptávku, pokud jsou TH vyvolené, tak bych šel do univerzální řady Carrera 5 = automat žádnou baterku. Zánovní z druhé ruky, ty se za ten peníz sehnat dají - nadělají parádu, zahřejí srdce, investiční nejsou, ale dají se důstojně nosit ke košili i jeans.

image.thumb.png.98b6d156c171bdb8bb18fccbfb61c188.png

Odkaz ke komentáři

Do 40k už je z čeho vybírat. Jelikož jsou první a nevíš jestli poslední a možná půjdou i dále tak asi jediné kritérium které bych řešil je, aby se líbily tobě 

IMG_20240415_152502.jpg

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, Snekofon napsal:

Taky se přikláním k probrouzdání inzerce, případně si dát poptávku, pokud jsou TH vyvolené, tak bych šel do univerzální řady Carrera 5 = automat žádnou baterku. Zánovní z druhé ruky, ty se za ten peníz sehnat dají - nadělají parádu, zahřejí srdce, investiční nejsou, ale dají se důstojně nosit ke košili i jeans.

image.thumb.png.98b6d156c171bdb8bb18fccbfb61c188.png

Tyto konkrétní na obrázku jsou docela nudný, pro škrobenýho páprdu, tak se já ještě necítím :-D. Ale jinak se z Carrera 5 dají vybrat moc pěkný kousky! Tady v prodejním vláknu se mi líbí ty Grand Carrery bílý, ale tam už asi bude vidět, že byly nošený, i když jsou v krásným stavu a i cena je příznivá.

Máš/máte prosím zkušenosti s tím Chrono24? Četl jsem začátek vlákna z r. 2011, kde to tam byl samej podvod a teď zase konec, že de facto nic nehrozí. Takže je to dneska už bezpečný a člověk se nemusí bát, že mu přijdou repliky, nebo v horším případě něco úplně jinýho? A k ceně musím připočíst DPH a clo, jsou-li ze zemí mimo EU?

Odkaz ke komentáři

Asi bych doporučil promyslet nebo si tady utřídit požadavky, oháknout se a vyrazit na poznávací kolečko po Praze - Koscom, Dušák, Bechyně, Carollinum. Nestydět se, nenechat si nic vnucovat, obhlédnout, ptát se a vyzkoušet. Být připraven (nebo se znalým a důvěryhodným přítelem po boku). Nekupovat okamžitě, ale podívat se znovu doma v klidu a promyslet a vyrazit na druhé kolečko už se zúženým výběrem. Dívat se po TH, Longines, Frederique Constant - to budou jejich nižší řady, ale už i automaty, nebo pak Mido, Hamilton, Rado, Orient Star, Seiko - to bude výběr z širšího spektra.  

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, v.jirousek napsal:

Máš/máte prosím zkušenosti s tím Chrono24? Četl jsem začátek vlákna z r. 2011, kde to tam byl samej podvod a teď zase konec, že de facto nic nehrozí. Takže je to dneska už bezpečný a člověk se nemusí bát, že mu přijdou repliky, nebo v horším případě něco úplně jinýho? A k ceně musím připočíst DPH a clo, jsou-li ze zemí mimo EU?

V prípade profesionálnych obchodníkov na chrone tam tá obava nemusí byť, v prípade súkromných predajcov na chrone sa peniaze automatický uvoľňujú až po doručení a nejakom čase (myslím cca 1 týždeň )a v tom čase si to viete overiť a prípadne riešiť s chronom. Osobne sa mi pri nákupoch ešte nestalo, že by prišlo niečo iné, ako bolo uvedené. Skôr by som si dal pozor na hodnotenie stavu, to je subjektívne u predajcov. Kupoval som hodinky, ktoré mali mať veľmi dobrý stav a podľa mňa už neboli vo veľmi dobrom stave, a kupoval som hodinky, ktoré mali mať dobrý stav, a neboli na nich žiadne známky nosenia. Treba dobre pozrieť fotografie. 

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Ondrasss napsal:

V inzerci se válej zelený Formex Reef. Swiss microbrand se spoustou vychytávek. Za ty prachy nedostaneš lépe zpracované hodinky. :)

S ohledem na cenu myslíš asi ty zelený, ale popravdě se mi vůbec nelíbí ani jedny z těch dvou, které jsem v inzerci našel 😁. Ale i tak díky za tip 👍

Odkaz ke komentáři

Pokud přemýšlím nad udrzenim hodnoty, tak u nových to bude podporovat letech těch-30% jistě. 

Osobně bych se na tento parametr nekoukal.  

Vzal bych nějaký slušný automaty od klasické značky.  Klidně Longines,  Tissoty, Certiny, Hamilton.  

Pokud nepotřebuješ, aby ty hodinky byly od nějaké "klasické" značky, pole budeš mít mnohem širší. 

Mido, Junghas, Meistersinger, Ward, Formex,  Edox....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...