Přejít na obsah

Sportovní hodinky s integrovaným náramkem

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny chronomagory, 
díky vašim radám zde a po splnění snů s potápkami (BB58) se dívám na další metu…sportovní hodinky s integrovaným náramkem.
Samozřejmě, ze AP Royal Oak nebo Patek Nautilus je mimo mé finanční možnosti.
Co byste mi doporučili za alternativu? 
Koukal jsem na Tissot PRX, Certina DS-7, Maurice Lacroix Aikon, Christopher Ward Twelve, Frederique Constant Highlife, Alpina Alpiner, Baume & Mercier Riviera, nebo Zenith Defy (ten je už přes budget)

Budget bude cca okolo 100tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baume mám, i když celkem sebevědomá cenovka, ale mají in house 120h rezerva, shodný s novými IWC Ingenieur, 300m WR, slušná lumi... nebo pak Girrard Perregaux Laureato/Absolute, ty jsou hodně pěkný sen.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

S dovolením bych oživil toto vlákno, protože zakládat nové asi není potřeba.

Nějak se nemůžu zbavit myšlenky, že nutně potřebuji hodinky s integrovaným tahem.

Jenom bych upřesnil budget, který vidím tak kolem 50 tisíc (+/-), aby mi to ladilo k Rado a Longines potápkám.

Favoritem je zatím Maurice Lacroix Aicon (tady mi akorát chybí nějaká tradice a historie).

https://www.mauricelacroix.com/fr_en/watches/watches-aikon/watches-aikon-automatic/aikon-automatic-date-42mm/AI6008-SS002-430-1.html

Pak mě ještě zaujala Alpina Alpiner Extreme (ale už působí méně dressy, ovšem zase je to "zavedená" značka).

https://alpinawatches.com/products/extreme-automatic-al-525tb4ae6b

A do téhle cenovky se ještě s rezervou vejde Christopher Ward The Twelve (to je asi spodní hranice, zatím na okraji mého zájmu).

https://www.christopherward.com/watches/the-twelve/C12-40ADA1-S00B0-B0.html

Je tu ještě něco, na co jsem zapomněl?

PRX jsou asi fajn, ale ty už mi tam pocitově nezapadají.

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy 👍

Nivada vzhledově určitě ano, ale rozměrově na mě už moc malé.

U FC mi chybí ta jakoby luneta, to tam musí být 😁

Asi bych to ještě upřesnil, že luneta minimálně 39mm (spíše 40) a WR nejlépe 200 + šroubovací korunka (100 je minimum).

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Pozorovatel napsal:

Jinak jak Deal/Bechyně tak H365 pěkné přestavby prodejen 👍

Ja byl před Vánocemi v Dealu a náhodou se mi na ruku dostaly modré Defy a všechny jiné hodinky s integrovaným náramkem (mimo AP,PP a VC) se s těmi Zenithy ani nedají srovnat. Fakt pecka.

Které nakonec bereš?

Odkaz ke komentáři

před 55 minutami, Pozorovatel napsal:

Budou to modré ML 😁

Rád bych to stihnul do plesu, ale nejdřív musím prodat a to zabere nějaký čas 🤔

Ty jsem kdysi zkoušel, ale připadaly mi velké hlavně ten náramek. A co ty Alpiny? Ty mi přišly hodně zajímavé ale tehdy byly k vidění jen v Praze.

Ja byl v Dealu a rozhoduji se mezi BB58 (znova), BB 41 Monochrome nebo Omegy SMP300🤷🏽‍♂️🙈

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Už se mi nechce čekat, až prodám Seika a tak asi v pátek zajdu do HB (Deal) a objednám je.

Akorát teď mám menší dilema, protože jak jsem byl rozhodnutý pro modré, tak mě teď zaujala i tmavě šedá se zlatými indexy a ručičkami 🤔

Pff, bude to zase přemýšlení 😵‍💫

Škoda, že je tam nemají k porovnání 😕

5339-cc-ai6008-ss002-430-1.jpg

5338-rf-ai6008-ss002-331-1.jpg

Odkaz ke komentáři

No už jsem chtěl napsat, že určitě modré, kvůli kontrastu modrá/stříbrná... u těch šedých mi ty zlaté ručičky přijdou nějak navíc... ale teď nevím 😆 oboje jsou super, možná bych volil podle zbytku sbírky, aby se odlišovaly co nejvíc od těch, co nosíš běžně....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...