Přejít na obsah

První pořádné hodinky

Doporučené příspěvky

Bezesporu skvělé hodinky, ale jako jediné bych je určitě nechtěl. Váha je znát a ten náramek je v této cenovce ostuda. Na gumě o poznání lepší, ta je zase jedna z nejlepších co jsem mohl vyzkoušet. Náramek u Tudoru navzdory fejk nýtům je jiný vesmír. S výškou souhlasím, ale když připlatí, může vzít ty nový a tam už je vše vyřešený. Moje doporučení je TOTO!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho co tu padlo bych se asi taky přikláněl Tudoru. Pouzdro nových BB 41mm má pro mě příjemných 13,6mm, což je jen o trošičku víc, než mají Oris Aquis. Je potřeba zkrátka vyzkoušet, třeba mě na ruce sedí BB velmi dobře. Akorát teda zatím nemůžu moc přijít na chuť té jejich snowflake a pak mi trochu vadí hliníková luneta. Ale ono to zase k BB patří 🙂  

Upraveno uživatelem Vorel
Odkaz ke komentáři

Díky všem za postřehy, ale fakt by mi absence datumovky vadila, tudíž black bay mimo hru. Čím to, že tu nikdo z mojí původní čtveřice nedoporučil Oris? Ty se mi líbí asi ze všech nejvíc. Obzvlášť vypečená edice Heritage s funky čísly. Taky ty nová seika 1965 heritage divers jsou pěknej kus hodinek.

Seiko-Prospex-1965-Heritage-Diver-SPB453_001.jpg

Oris-Sixty-Five-Diver-wristshot-2-b.jpg

Odkaz ke komentáři

@pi3ta Divers 65 som mal a myslim ze ich mozem doporucit. Prijemne lahke hodinky s nizkym profilom. Upozornim akurat ze 40mm posobia na ruke o dost vacsie ako by clovek cakal. Maju pomerne placaty profil a dlhe nozky. Tu je to podla mna o tom za aku cenu ich zozenies. Volakedy sa dali nove kupit za 900 Eur co bola uplne primerana cena. 1500 za pouzite, co je cena za aku chodia dnes by som asi nedal. Su krasne ale co sa kvality a konstrukcnej solidnosti tyka je to hodne horsie ako trebars Longines a Tudor to je uplne iny vesmir.

4B88C13E-29EA-4C65-98A3-919951D5B42C.thumb.jpeg.26e076710db493d4585244377e81df11.jpeg

73338F7E-23F9-48A8-87CD-DAAF4A5087F3.thumb.jpeg.78d359b41d027a84c4a76519ca8fc526.jpeg

Odkaz ke komentáři

Vidim tu znacny cenovy rozptyl. Od Oris za cca 65000 po Tudor za viac ako 100 000. 
K Oris nenapisem nic, neviem cim to je, ale tie hodinky idu absolutnym sposobom mimo mna. Su pekne, nie ze nie, po technickej stranke asi nadpriemerne ok, len....
Ako velky fanusik Seiko/Grand Seiko by som velmi zvazoval aky kaliber je v hodinkach. Je to nemile, ale v "nizsich" radach mi Seiko pride celkom "na nahodu". Tym nemyslim hodinky za par stoviek eur...
No a ak sa uz bavime o tych vyssich cenovkach, len na pohlad som presiel ponuky na chrono a Omega AT. Hodinky, ktore su na tahu absolutne univerzalky. Na kozi bez najmensieho problemu k obleku. Na silikone kamkolvek a na cokolvek. Datum. Lumi. 150wr. No a tie moje, ohladom presnosti, tie som nastavoval raz za posledny rok (aj to kvoli tomu, ze som omylom pretocil nastavenie casu nie hodinovej rucicky pri zmene zimneho na letny).

EDIT: Ked teraz pozeram na tie Oris vyssie, tak tie su super!

Upraveno uživatelem EpsteinBarr
Odkaz ke komentáři

Ak ta oslovuje takato vintage estetika tak skus este pozriet Mido Ocean Star Tribute co je podla mna velmi skusny konkurent k Divers 65.

Mido Ocean Star Tribute | MIDO® Watches International (midowatches.com)

Dalsie co by som mozno zvazil su Longines Legent Diver (42 mm maju datum)...

Longines Legend Diver: Vintage-Inspired Diving Watches | Longines®

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...