Přejít na obsah

Renovace/oprava vintage Omega

fidsta

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

dostal jsem od dědy tyhle vintage kousky Omega, jedny nosila prababička, kapesní a náramkové praděda. Četl jsem mnoho vláken zde na fóru, ovšem hodně z nich je už klidně přes deset let starých, proto se ptám zde. Rád bych je uvedl do nějakého hezkého stavu, abych je mohl nosit, mám k nim vztah a prodávat je za pár korun nehodlám. Máte doporučení/tip kam s nimi zajít? Praha a okolí. Hodinář, hodinářství, někdo kdo se na to specializuje. Do Švajcu se mi to zatím posílat nechce, nechávám to jako záložní možnost. Třeba by ve výsledku nebyla potřeba řešit náhradní díly, vypadají na první pohled poměrně zachovale, primárně by to chtělo vyčistit a možná by se daly rozběhnout? Nedokážu to posoudit, ocením jakoukoliv radu. Nepotřebuji aby ciferník zářil jako nový, spíš mi jde jednoduše o to, aby byly funkční, čisté a vypadaly prostě pěkně.

Předem díky.

IMG_6006.jpeg

IMG_6007.jpeg

IMG_6008.jpeg

• Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

vítej na foru, je dobře, že jsi prvně hledal. Hodně vláken je tu i z poslední doby a tam by jsi nejčastěji narazil na ONYX Jihlava, hlavně co se týká starších omega. Osobně bych doporučil je svěřit tam.

https://forum.chronomag.cz/forum/152-onyx-servis-značkových-hodinek/

Díval jsem se, že jsi vytvořil vlákna zvlášť na Doxy a Omegy, rady ale budou přenositelné. Největší otázka bude jak moc řešit ciferník, osobně mám rád když se zachová maximální původnost i za cenu nedokonalosti, hrozně ale záleží na vkusu každého.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj všem 😎

Moony 145.022-68

taky řeším jak je nechat zrenovovat......

Tak prosím o nějaký pohled, jsem asi taky spíš pro max původní vzhled a na druhou stranu je chci i nosit...... Rád bych zachoval budoucí potenciál jejich hodnoty....

Tak babo raď 😎

Screenshot_20241028_182657_eBay.jpg

Screenshot_20241028_182729_eBay.jpg

Screenshot_20241028_182742_eBay.jpg

Screenshot_20241028_182757_eBay.jpg

Upraveno uživatelem Semishak
chyba
Odkaz ke komentáři

Ahoj Semishaku, také všechny své hodinky různého stáří chci nosit 🙂

(nejsem prioritně sběratel hodinek, jsem fanda vintážek a hlavně jejich uživatel)

Udělal by jsem toto:

strojek - plný servis

pouzdro - pokud je v původním stavu, ponechal by jsem, pokud se na něm kutil vyřádil, odborné uvedení do původního brusu (např Onyx)

ciferník  - doplnění lumi na indexech, vyčištění

ručky - renovace

korunka, tlačítka, sklo - preferuji předepsanou vodotěsnost (zde myslím WR50), toto by jsem konzultoval se servisem (výměnu dílů)

luneta - tuto nedokážu posoudit, použití renovační jen v krajní nouzi, (v případě potřeby by jsem hledal původní provedení na netu atd.)

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, M-72 napsal:

Ahoj Semishaku, také všechny své hodinky různého stáří chci nosit 🙂

(nejsem prioritně sběratel hodinek, jsem fanda vintážek a hlavně jejich uživatel)

Udělal by jsem toto:

strojek - plný servis

pouzdro - pokud je v původním stavu, ponechal by jsem, pokud se na něm kutil vyřádil, odborné uvedení do původního brusu (např Onyx)

ciferník  - doplnění lumi na indexech, vyčištění

ručky - renovace

korunka, tlačítka, sklo - preferuji předepsanou vodotěsnost (zde myslím WR50), toto by jsem konzultoval se servisem (výměnu dílů)

luneta - tuto nedokážu posoudit, použití renovační jen v krajní nouzi, (v případě potřeby by jsem hledal původní provedení na netu atd.)

Luneta DON, nechal bych ji. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Děkuji za pohledy....

Vidím to asi velmi podobně jako @M-72 

Dobrý je asi to že i když něco vyměním, protože chci aby to vypadalo pěkně, pořád mi to zůstane. Nevím teda jestli správně předpokládám že to lze aplikovat zpět 🤣

Je to prostě různá cesta, pěkný aby se dalo nosit nebo uchovat historickou hodnotu. Chtěl bych oboje tak citlivě vybrat....

Odkaz ke komentáři

@Seamaster nemám zatím takový rozhled, jen mě napadá jestli není třeba jemnější relumi, aby to nesvítilo vyloženě moc, když už to dělat...

Apropo,z druhé strany, čím to investičně nejvíc po.eru?

Upraveno uživatelem Semishak
Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, špelda66 napsal:

Určitě bych nechal původní, než dávat něco podobného viz odkaz níže, pokud zachová pouzdro v původním stavu, tak by to ani nebylo v celkovém souladu 

https://www.spiralwinderwatchparts.com/product-page/speedmaster-don-bezel

Však DON vyrábí přímo Omega pro své Moony 3861. Vůbec bych tady nepletl nějaký aftermarket. 

Odkaz ke komentáři

Tadlencta původní luneta dotváří právě ten vintage ráz hodinek.

Už to mám před očima, krásné zažloutlé index (Venca je šikula), ručky s patinou a pouzdro v původním stavu 😉

Super vintage moony! Těším se na výsledek práce kluků v Onyxu👍

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Prave preto budu pre mna Moony tie naj hodinky na svete. Vyrabaju sa v prakticky nezmenenej podobe uz dobrych 80 rokov…

Uctyhodny vykon. 

Drzim palce s tou renovaciou!

Odkaz ke komentáři

Děkuji všem za názory, 

uvidím až to uvidím naživo, fotky jsou jen fotky a někdy jsou docela krutý oproti realitě. V každým případě určitě nebudu dávat neorigo a původní díly pokud budu měnit zůstanou s hodinkami. Ještě sehnat nějakou krabičku, ta k tomu bohužel stejně jako doklady nebyla.....

Máte někde jiný zdroj než ebay třeba?

Odkaz ke komentáři

Ten extrakt by byl hodně fajn..... škoda že to samotný zaměstnanci zdefraudovali......

Boxů je docela dost, jen pokud jsou v dobrém stavu, není v dobrém stavu většinou cenovka 😅

Dává smysl k tomu sehnat doklady? Ani nemyslím z pohledu fullset, spíš nakolik je to autentické...

Odkaz ke komentáři

Jestli tam jde luneta z 3861 - pravdepodobne ano, protoze jsou znamy opacne pripady, kdy z duvodu omylu pri vyrobe nektere 3861 mely starsi lunetu DNN.
Ale otazka je, proc by to delal, jeho origo DON je ve skvelym stavu s paradni patinou...
EoA sluzbu by mela Omega zase rozjet, otazkou je jak  a za kolik... SN tvy moc dobre nevidim, 26 by melo byt neco jako 1968...

Krabice urcite patri starsi typ 1501 tusim se to zove...

1969.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...