jjj Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Zdravim, koupil jsem si automaty RW rady Tradition, oznaceni modelu je 2835-ST-00208. Hodinky jsou fakt pekny, pro mne (nesberatele) idealni. Nevim ale, jaky je tam presne kalibr a zajimalo by me to. V dokumentaci, ktera byla v krabici s hodinkami, bohuzel zadne informace o pouzitem kalibru nejsou... Predpokladam, ze je to nejaka ETA, a tusim, ze prvni cast oznaceni modelu (2835) by mohlo byt oznaceni pouziteho kalibru. ETA ovsem na svych strankach zadny kalibr s oznacenim 2835 nema. Nebo jenom spatne hledam... Foto strojku prikladam... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
boo-beek Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 To je ETA rady 289x, mozna mirne modifikovana - nejsem si uplne jistej, ale mam dojem, ze v zakladnim provedeni maji strojky tehle rady 21 nebo 30 kamenu. Nicmene tou radou jsem si jistej 100%, leda ze by to byl nejakej Seagull Nejsou to spatny strojky, osobne je povazuju za nej produkt ety. Vehlasne znacky na tehle rade stavi svoje "obyc" kalibry - namatkou IWC nebo UN... Pripadne... pocet kamenu, mimostredka na 6 a datum na 3 (jestli to tak Tvoje hodinky maji) odpovida Valjoux 775x s "nepouzitym" chronografem. Jenomze tomu zas neodpovida rotor, ten vypada u Valjoux jinak...
dknespl Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Podle mne 2894 (nebo nějaké 289x), s nepoužitýma stopkama, tomu odpovídá těch 37 kamenů, to jinak v ETA strojcích bez stopek nikde myslím není. Viz též ranfft.
boo-beek Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Podle mne 2894 (nebo nějaké 289x), s nepoužitýma stopkama, tomu odpovídá těch 37 kamenů, to jinak v ETA strojcích bez stopek nikde myslím není. Viz též ranfft. Tohle ma ale 27 kamenu, ne 37. Jinak uz jsem to nasel - jedine, co presne odpovida je ETA 2895-2 odpovida tvarem rotoru, poctem kamenu a funkcemi (datum a mimostredka). Dalsi hodinky s timto kalibrem napr: Takze to je celkem slusna spolecnost
dknespl Odesláno 28. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Vyborne. Ja na tom rotoru cetl 37, ale je to blbe videt.
jjj Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Nejake dohady jsou tady. Jo, díky. Shodli se tam, že je to ETA 2895-2. Stejně jako tohle vlákno, takže "case closed".
jjj Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 Tohle ma ale 27 kamenu, ne 37. Jinak uz jsem to nasel - jedine, co presne odpovida je ETA 2895-2 odpovida tvarem rotoru, poctem kamenu a funkcemi (datum a mimostredka). Jo, všechny tyhle věci opravdu sedí, takže je to vyřešené. Díky! Vyborne. Ja na tom rotoru cetl 37, ale je to blbe videt. Strojek má skutečně jen 27 kamenů.
jjj Odesláno 28. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2009 (upraveno) Ještě jeden dotaz: Pan Weil tady na tom videu (http://www.raymondweil.com/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=NDI4Nw, druhé odshora - Movement) machruje, že skládají kalibr jako opravdický hodináři :-))) Je to jen marketingový bulshit, nebo je to tak, že RW dostane od ETY jen základní verze jednotlivých součástek kalibrů, ty si pak dle libosti upraví a nakonec strojek sám složí? Pro druhou variantu svědčí to, že strojek mých hodinek je opravdu pěkně ozdobený - gravírovaný, rytý, modré šroubky. Pokud je to opravdu tak, jak je to na tom videu, tak to s výrobci typu RW, kteří používají netovární kalibry, není tak strašné. Prostě to není tak, že jen nakoupí "hotové hodinky" od ETY, namačkají je do svého pouzdra a dají do krabičky se svým logem, jak tady většinou naznačují "majitelé Pateků" (ehm...) Upraveno 28. ledna 2009 uživatelem jjj
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se