Mano1990 Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Ahoj, zvažuji koupi nových hodinek a mám dva favority mezi kterýma vybírám. Jedná se o Steinhart ocean one 39 a Tisell Watch Sub 90S5. Cenový rozdíl mezi hodinkama je asi 4500 kč a chtěl bych se zeptat, jestli ty Steinharty jsou zpracováním lepší jak ty Tiselly. Neměl je někdo kdo by mohl porovnat? Odkaz na hodinky pro bližší specifikaci https://www.chronoshop.cz/steinhart-ocean-one-39-black https://www.nejpanskehodinky.cz/tisell-diver/tisell-sub-9015-black-type-c/ Předem díky za každý komentář.
childe Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 (upraveno) Jako majitel uvedených steinhartů musím konstatovat spokojenost. Teda provedl jsem výměnu tahu, jelikož ten originální mě úplně neuspokojil, ale pokud se s nimi budeš potápět tak asi taky u originálního nezůstaneš Upraveno 1. července 2024 uživatelem childe
lukassob Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Já bych kvůli strojku šel do Steinhartů, má obousměrný natáh. Ale jinak to asi bude stejná úroveň hodinek. Možná, pokud bys chtěl nižší hodinky na výšku, tak ten Tissel je krapet nižší. Ještě bych porovnal váhy hodinek, být tebou.
AndyAaron Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Pokud chces neco, co je vic jak Submarinery, tak Tisell. Devitkova Miyota je hodne dobrej strojek. Stajny se jako suby tvari, ale to pouzdro, luneta, tah a celkovy dojem z hodinek je jiny. Spis bych navrhoval, at zkusis hledat neco uplne jineho. Ale chapu to, at koupis co koupis, tak to stejne bude hlodat. Proto nejlepsi rada na zaver: trosku prisetri a kup origo Suby
AndyAaron Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Btw tady jsou v prodeji jedny Squale. Kdyz uz nic, tak ta znacka ma aspon nejakou historii a i vlastni portfolio. 1
Mano1990 Odesláno 1. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Zatím jsou finance potřebnější na jiné věci než na rolády, proto hledám tuto variantu. Začínal jsem s Invictama Pro Diver a chtěl jsem trošku "poskočit". Souhlasím s tím, že Steiny dělají jiný dojem, určo souhlasím. Myslím, že s Tisellama nešáhnu vedle za ty peníze. Na ty Squale jsem koukal, ale bohužel se mi nelíbí ta barevní kombinace. Být v černých, tak do nich jdu bez váhání. Každopádně moc díky za koemntáře.
shewcza Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Pokud Ti ty hodinky budou dělat radost, tak kup klidně Tisell. Mě radost nedělaly a cítil jsem nechuť je nosit, protože jsem se cítil jako jitrnice. Obelháváš jen sám sebe. Koupil bych raději něco od tradiční značky s historií. Třeba Seiko. Pokud si to sám před sebou dokážeš obhájit, kup co chceš. 1
Mano1990 Odesláno 1. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2024 před 29 minutami, shewcza napsal: Pokud Ti ty hodinky budou dělat radost, tak kup klidně Tisell. Mě radost nedělaly a cítil jsem nechuť je nosit, protože jsem se cítil jako jitrnice. Obelháváš jen sám sebe. Koupil bych raději něco od tradiční značky s historií. Třeba Seiko. Pokud si to sám před sebou dokážeš obhájit, kup co chceš. Díky za Tvůj názor. Hele já se určo jako jitrnice cítit nebudu ani se nijak neobelhávám. Mně se líbí ten design Subů, ale mám daleko důležitější věci na placení jak dávat 250k za hodinky a čekat na ně rok třeba. Šlo mi jen o porovnání dvou konkrétních kusů. Já byl velice spokojen s Invictama, tak si myslím, že tyhle hodinky jsou o level výše, tak, že budu taky, ale díky díky.
Mano1990 Odesláno 1. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2024 před 35 minutami, shewcza napsal: Pokud Ti ty hodinky budou dělat radost, tak kup klidně Tisell. Mě radost nedělaly a cítil jsem nechuť je nosit, protože jsem se cítil jako jitrnice. Obelháváš jen sám sebe. Koupil bych raději něco od tradiční značky s historií. Třeba Seiko. Pokud si to sám před sebou dokážeš obhájit, kup co chceš. Jinak ty Seika co jsi poslal tak za stejné peníze jsou podle mně lepší Tiselly. Za stejné peníze mám u Tisellů keramickou vložku lunety, safír a strojek asi víceméně podobný, možná u Tisellů lepší. Navíc je to velikost 42 mm (dělají i 38mm vím).
shewcza Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 V tom případě se toho nemusíš bát a klidně si kup Tisell. Zkušenost je nepřenositelná a každý si tím musí projít sám. 1
špelda66 Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 Bych vzal tyhle samuraje https://forum.chronomag.cz/topic/171796-seiko-srpf03k1-samurai/ 1
Honza 1234 Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Ahoj, jestli z těchto dvou, tak já osobně bych šel asi taky do steinů, ale ta miyota v tisslech je taky super, to je pravda . Ale kdybych volil sám a jinde, volil bych Mido ocean star tribute spec.vypadají prostě skvěle
Mano1990 Odesláno 2. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Ty vypadají moc hezky, ale bohužel přes rozpočet. Mně strašně zaujaly i Davosa Ternos. Samurai pěkné, ale po zkušenostech chci opravdu jen safír už.
Dawdler Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 (upraveno) Přijde to jenom mně? Upraveno 2. července 2024 uživatelem Dawdler pravopis
Dawdler Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 (upraveno) Abych taky něco přidal, co není vyloženě copy paste subu, tak pro inspo: Edox Neptunian https://www.irisimo.cz/edox-80120-3nca-nin Glycine Combat Sub https://www.glycinestore.eu/glycine-combat-sub-39-gl0402/ Wise ta vyšší řada s Myiotou 9015 (četl jsem někde, že jsou hezky zpracované, potřeba dohledat) https://wisetimepiece.com/collections/for-mens Upraveno 2. července 2024 uživatelem Dawdler
Postal80 Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Co to je kuva Tiselly?? když už se tady diskutuje, ze s nima neudelas chybu a spol? Kdyz nemas prachy tak si kup Casia, to je aspon znacka. Ale kolem te petky sezenes právě Seika nabo Citizeny.. takze o čem je ta diskuse? Jinak Stajny jsou taky ok. Ano jak píše Andy, samozřejmě je to něco jiného než Suby, ale za ty love..
shewcza Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 @Postal80 komu není rady, tomu není pomoci 1 1
Mano1990 Odesláno 2. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Asi v pohodě kluci, raději to tu zamkněte. Nepřišel jsem tady číst, že mi není pomoci, že bych se měl stydět za tyhle hodinky atd. Pouze mně zajímala zkušenost mezi dvěma hodinkama, netušil jsem, že se to dostane až do rad, které jdou fakt mimo mě. Já sem nikde nenapsal, aby to bylo jako suby, když je to nemožné, pouze se mi líbí ten "styl" těch hodinek. Vy to nosit nebudete, ale já, takže vaše rady jak to máte Vy sice hezký, ale to mně absolutně nezajímá. Tak "díky" za pomoc, netušil jsem, že je tu tolik toxic lidí.
shewcza Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Však si je kup, radost musí udělat především tobě a na ostatní se s klidným svědomím vykašli. Nikdo nepsal, že by ses za ně měl stydět. Je to přirozený vývoj a za mě jsou jakékoliv mechanické hodinky pořád lepší než smart watche, vyjma fejků.
lindys Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Nesmíš si to tak brát, když se ti líbí ty Tiselly a nevadí ti, že to je kopírka, tak si je kup. Já měl na vyzkoušení několikery Steinharty a asi to byly hodinky s nejlepším poměrem cena/výkon. Pokud vybereš model s kyklopem tak pozor, u Štajnů kyklop brutálně zvětšoval a působilo to na mě tak nějak "lacině".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se