Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jiný, počet kamenů, jiné zpracování, Tebou zmíněné frekvence a hlučnost, jiné  přesnosti chodu... jiná cena.

https://calibercorner.com/orient-caliber-f6922/

https://calibercorner.com/sellita-caliber-sw200-1/

Nevím, jestli je někde přímé srovnání, ale jsou to jiné kategorie .

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno

Hmmm🥴...jsou to základní tříručkové strojky, tak jako třeba základní kalibr Rolex 3235 třeba v Datejustech versus nějaký čínský tříručkový Seagull....🤔jsou toto podle Tebe stejné kategorie???

Odesláno

Mano1990 se ptal, jaký je rozdíl v kvalitě strojků F6922 a SW200-1. Je otázka, co myslel kvalitou? Pokud se nedívám na rozdílné parametry těchto dvou strojků, tak si myslím, že kvalitou v mém chápání jsou si ty strojky podobné. Ale třeba se mýlím. 😉

Odesláno

Mně subjektivně vždycky chodila líp ETA/Sellita než cokoliv od Seiko/Orient cca do 20k Kč. Jediný problémy, co jsem kdy s automatama měl byly právě s F6922 nebo Seiko 7S26.

Odesláno

Zajímal mě spíš celkové porovnání, když Steiny stojí asi o 6 tisíc víc, tak jestli těch 6 tisíc je opravdu "znát" oproti těm Kamasu. Nemáte někdo tuhle variantu ciferníku?

image.jpeg.585eaecd8641234e6e13c62b79f693b3.jpeg

Odesláno

Já sice nemám Kamasu, ale mám Orient Mako II a Steinhart Ocean One 39 a za mě ten rozdíl je znát.

Orienty nejsou špatné a bral jsem je skoro všude, ale nyni už jen leží v hodinkovnice a nosím místo nich spíše Steinharty. Jsou přesnější, líp mi sednou a i líp vypadají. Ale to jak to sednou a jak vypadají je individuální záležitost. Jelikož jsi z Prahy klidně dej vědět a můžeš si ty moje kousky "vyzkoušet" v reálu

• Like 1
Odesláno
před 3 minutami, childe napsal:

Já sice nemám Kamasu, ale mám Orient Mako II a Steinhart Ocean One 39 a za mě ten rozdíl je znát.

Orienty nejsou špatné a bral jsem je skoro všude, ale nyni už jen leží v hodinkovnice a nosím místo nich spíše Steinharty. Jsou přesnější, líp mi sednou a i líp vypadají. Ale to jak to sednou a jak vypadají je individuální záležitost. Jelikož jsi z Prahy klidně dej vědět a můžeš si ty moje kousky "vyzkoušet" v reálu

Yup to je to, co mě přesně zajímalo. Tak super moc díky, když by byla potřeba, tak bych se rád mrknul a hodil řeč. Díky draku.

Odesláno
před 3 minutami, Mano1990 napsal:

Yup to je to, co mě přesně zajímalo. Tak super moc díky, když by byla potřeba, tak bych se rád mrknul a hodil řeč. Díky draku.

Rád jsem pomohl svým názorem. Kdyby bylo potřeba napiš SZ, kde se můžeme případně domluvit ať to tady neplevelíme

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Já měl Kamasu i Steinharty a podle mě to stojí za to (co se strojku týče). Ono se Steinhartama, pokud budeš porovnávat cena/výkon, málo co může soutěžit 🙂

Upraveno uživatelem lindys
  • Like 1
Odesláno
před 6 minutami, lindys napsal:

Já měl Kamasu i Steinharty a podle mě to stojí za to (co se strojku týče). Ono se Steinhartama, pokud budeš porovnávat cena/výkon, málo co může soutěžit 🙂

Paráda, díky za názor. 

Odesláno

Já bych osobně v této relativně nízké cenové kategorii šel do Orientu (měl jsem modré Kamasu a byly to super první hodinky).

Vlastní originální design (Stein = 90% kopírka), in house strojky a patří do skupiny EPSON.

Mě ty "homage" jsou krajně nesympatické ☹️

A začíná toho být i plný YouTube......

Odesláno
před 3 minutami, Pozorovatel napsal:

Já bych osobně v této relativně nízké cenové kategorii šel do Orientu (měl jsem modré Kamasu a byly to super první hodinky).

Vlastní originální design (Stein = 90% kopírka), in house strojky a patří do skupiny EPSON.

Mě ty "homage" jsou krajně nesympatické ☹️

A začíná toho být i plný YouTube......

Co to znamená, že patří do skupiny EPSON?

Odesláno
Před hodinou, Mano1990 napsal:

Zajímal mě spíš celkové porovnání, když Steiny stojí asi o 6 tisíc víc, tak jestli těch 6 tisíc je opravdu "znát" oproti těm Kamasu. Nemáte někdo tuhle variantu ciferníku?

Nemám, ale znám ji. Ten číselník je nádherný, obzvlášť vyniká na přímém slunečním světle. Má totiž nádherné sunburst provedení. A taky ta kombinace kouřového číselníku a faux patina luminiscence jde dohromady a vypadá dobře. 😉

Odesláno (upraveno)

Někde jsem četl, že se snadno poškrábe luneta, ale prý to bylo u první generace a nevím jestli to bylo pravidlem či se jednalo o nějaké vadné kusy. S tím strojkem pro porovnání je mi "fuk" jestli to denně udělá -5s nebo +30 s, jde mi spíš o to, jestli to není poruchové a ta přesnost není tak důležitá. Spíš mi šlo o zpracování, celkový dojem z hodinek a jestli není strojek často poruchový. Tak vidím, že další štace budou asi ty Orienty :)

Upraveno uživatelem Mano1990
Odesláno

Kdo seje vítr, sklízí bouři🙂 to jsi přesně udělal, prosbou o porovnání dvou modelů. A to ještě design "Rolex" a ještě značka Steinhart! Byl jsi ukřižován, upálen a vláčen bahnem. A co jsi vlastně jen chtěl porovnat dva modely hodinek. 

Prostě pro někoho budeš "socka":-) co nemá na pravé suby a chce honit ego apod. A dostaneš rady přišetřit si apod. Za jinou značku.....atd. Blbost!! To je jaké hodinky se ti líbí a proč si je kupuješ je jen tvoje věc. Budeš je nosit a jediné na čem záleží že ti budou dělat radost. Za své peníze se snažíš dostat maximum a to je ok.

Tak, abych to ukončil:-) Kup si Steinhart, kvalitní zpracování, kvalitní strojek, Swiss Made. A kupuješ na Chronoshop, tak že kvalitní servis a ochota řešit co bude třeba. 

Prodat je můžeš vždycky, a je "zvláštní" že zde na fóru jsi za ně křižován. Ale když se objeví v inzerci, rychle se prodají:-)

• Like 1
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...