Coolturista Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Odesláno 23. července 2024 Hezký den všem, potřeboval bych od Vás odborníků poradit s koupí. Zvažuji koupi hodinek Bulgari Oct Roma 41 (ref. 102704), zkoušeny i v Pařížské (asi nová verze), design se mi obecně velmi líbí. Potřeboval bych zkonzultovat kvalitu hodinek, hlavně strojku (BVL 191) a vůbec price/value. Provedení hodinek se mi coby laikovi zdálo na dobré úrovni, při točení ručiček a datumovky se mi ale subjektivně zdálo, že to tak kvalitní a bytelné není. Jen tak na okraj, v butiku Bulgari jsem byl poměrně nemístně okřiknut, že s tím nemám co točit a že si je mám koupit, že pokud by s nimi v prodejně točil každý, že by je pak neprodali, takže customer experience nic moc. Nechci koupit nový kus, ale z druhé ruky v dobrém stavu za ccca 3500-4000 euro (tj. 90-100K max.). Potřeboval bych tedy od Vás odborníků poradit, co si o těch hodinkách myslíte, jaké s nimi případně máte zkušenosti, a zda to není jen šperk ale taky relativně slušné hodinky. Díky moc a fajn večer.
Peta-Biker Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Odesláno 23. července 2024 Ahoj, Jednoznačně doplatit a jít do Octofinissima... Do nejoriginálnějšího designu v Genta stylu.
Coolturista Odesláno 23. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2024 Díky, ale to jsou uplně jiné hodinky, které se mi tolik nelíbí, a též v jiné cenové relaci.
Radek124 Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Odesláno 23. července 2024 (upraveno) @Coolturista Já Ti nevím - už tenhle "bulharský" přístup obchodníka by mi tu značku na dlouho znechutil. Jen pro zajímavost, v hodně podobném stylu (s IMHO lepším strojkem a za zlomek peněz, takže i s novýma bys byl v limitu) můžeš mít třeba Baume&Mercier Riviera s pětidenním strojkem Baumatic - vřele doporučuju aspoň vyzkoušet a zbytečně se neupínat jenom na jednoho výrobce/model, už podle zmiňovaných second-hand cen se dá odhadnout že OctoRoma nebude zrovna "investiční" kousek a případný servis Tě sežere. Upraveno 23. července 2024 uživatelem Radek124
Chronopetr Odesláno 24. července 2024 Nahlásit Odesláno 24. července 2024 Nějaké povídání o strojku je zde: https://www.google.com/amp/s/reference.grail-watch.com/movement/bvl-191/amp/ Základní Bulgari inhouse, což skutečně dává za pravdu kolegům, že bude těžko a asi i draho servisovatelné v případě poruchy a výměny komponent. No a podle Chrono24 a dosavadního vývoje ceny za tento model to skutečně v tuto chvíli na nějaký poklad v hrsti nevypadá. Ale jak se tu většinou radí všem, tobě se líbí, ty je chceš a budeš nosit, tak si je pořiď a uvidíš, jestli to splní očekávání.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se