Přejít na obsah

Interpretace výsledků přesnosti a tlakovky

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

vzdycky jsem si rikal, jak presne interpretovat vysledky presnosti a tlakovky. Zkousel jsem Googlit, ale nic poradnyho jsem nenasel. 

Muzete mi poradit, co si z toho mam odnest? Co znamenaji ty zkratky? 

Kdyz jsem odchazel, tak mi bylo receno, ze hodinky se ted predbihaji o cca 2s za den, ale tezko rict, kde to v tom mam hledat 😅

Diky moc!

IMG_1365.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak, zkus to sám. Pojďme se podívat na výstup z časového komparátoru. Bacha, jak jsem byl kdysi dávno poučen, jde o časový komparátor, nikoli Vibrograf, protože to je obchodní jméno 🙂

Teď vážně. První blok, 6 pozic. Co Tě napadne?

Druhý blok asi nějaký spočítaný čísla, ne? Jak se k nim asi dostaneš? Pracuj s čísly z bloku prvého.

Odkaz ke komentáři

Ok, to mi bylo prave nejasny, co to znamena a proc je tich testu pet. 

Takze D je dial a C je crown hadam. 

Takze na vecer bych je mel nejlip odlozit korunkou nahoru 😄

Odkaz ke komentáři

Je to 3/2023 takze relativne nova. 

Kazdopadne nesl jsem je na kalibraci protoze se predchazely o 30s, byly dle Dusaka silne zmagnetizovane a vysledek opravy (400kc) je toto.

Odkaz ke komentáři

@Harwey bacha, ten druhý odkaz je hodně obecný. Například o:

2. Amplitude - the amount of rotation in the swing of the balance wheel

• great : 270-310
  • acceptable : 250-270

by se u různých strojků  dalo polemizovat ..... třeba zrovna u probírané ETY ....

EDIT: ještě něco přidám, ať jste vzdělanější 🙂

eta_chart_sm.webp

Odkaz ke komentáři

Pošli je Rudovi do Onyxu, on si s tím poradí. Jinak pokud ty hodinky nemají COSC, tak ty výsledky by nebyly tak špatné, kdyby takhle držely. Deltu pod 7, vyžaduje až COSC. Většina mých hodinek má deltu vyšší, kromě Hamiltonů, ale většina chodí do + 10 denně na ruce.

Odkaz ke komentáři

No, nakonec mě asi přepadla panika zbytečně. Zjistil jsem, že jsem prostě udělal chybu v měření, protože se mi nějak neaktualizoval prohlížeč, nebo si to nedokážu vysvětlit. Takže jsem začal plašit zbytečně :D

Stále tedy cca +2s do plusu za den to vypadá, takže dle měření v Dušákovi. 

Díky moc všem za ochotné rady, měl jsem teď servis hodinek, auta, kočárku a myčky vše v 7 dnech, takže jsem už z toho trochu zešílel :D 

Odkaz ke komentáři

Tak to jsem přesně dělal, nastavil podle https://www.presnycas.cz/ a ráno kontroloval podle webu znovu. Na začátku to vypadalo OK, najednou za chvíli jsem byl 1.5 minuty v plusu asi a už jsem si myslel, že snad bláznim :D Tak jsem začal panikařit. Přitom se to nějak seklo. Do příště vím. 

Díky ještě jednou

Odkaz ke komentáři

Presnycas.cz musíš aktualizovat ručně, jinak ukazuje nesmysly. Stačí kouknout na jinou záložku a zpět a to co to ukazuje je úplně v prdeli, pozadu o to jak dlouho jsi koukal na tu jinou záložku, aktualizuješ a je zase ok. 😁 Už mě to párkrát vyškolilo, tak jsem koupil géčka s rádiem a seřizuju podle nich.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...