Přejít na obsah

GARMIN Fenix 8

stando

Doporučené příspěvky

Líbí se mi, jak se tu někteří stále přesvědčují, že přechod na Fenix 8 nemá smysl. Chlapci když je chceš tak je koupíš a nemudruješ nad tím zda je, či není tohle výhodná koupě. Osobně mám Enduro 2 a už jsem objednal F8 51mm Solar. Veškerý nový fičury se mi líbí a je to zas o kus lepší, nehledě na to, že vypadají mnohem líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdycky budou early adopters, kteri musi mit kazdou novinku. A pak tu jsou ti, co pockaji par mesicu, nez se vychytaji prvni mouchy na novem produktu a koupi si tu vec, az je ozkousena, pripadne jeji faceliftovanou verzi. Je jen na kazdem co jeho ego a penezenka snese.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

To je jasný. Nicméně, asi bych si v tuhle chvíli rozmyslel dat 30k za vec, která je ve finále nejspíš outdated ve chvíli svého vydání. 

…pokud má přijít jiná technologie obrazovky s nižší spotřebou a stejnými vlastnostmi… navíc v horizontu měsíců. 🤷🏻‍♂️ ve finále mi to nepřijde úplně od garminu fer vůči spotřebiteli.

Odkaz ke komentáři

Předevčírem jsem měl hodinky na tmavošedém kaučuku, který byl součástí balení - extrémně pohodlné, budu dokupovat další barvy. Tenhle tmavošedý se hodí k titanovému odstínu pouzdra a je to pěkná kombinace sportovního a současně elegantního stylu. Včera v práci jsem měl originální hnědý kožený řemínek, který jsem dokoupil. Zespodu má gumovou vroubkovanou vrstvu (odvětrání), je to velmi pohodlné a až změkne, bude ještě víc. Je velmi elegantní, hodinky na něm lze nosit i na středně formální události. Po návratu domů jsem zkrátil originální titanový tah, který byl také součástí balení. Nastavil jsem ho tak, aby se hodinky na ruce nehýbaly (nemám to rád a taky kvůli senzorům) ale aby nebyly ani utažené. Kupodivu to šlo a hodinky sedí na ruce dobře, i když tak komfortní jako silikon / kůže to není. Přestože je tah stejně široký (22 mm) jako řemínky, opticky mi přijde širší. Hodinky s kaučukem jsem nevážil, na tahu je celková hmotnost 117 g. S hodinkami na tahu jsem dnes spal, nijak mne to nerušilo a dnes je mám v práci, sundal jsem to jen do sprchy a už o té sestavě na ruce ani nevím.

S hodinkami se seznamujeme a upřímně, líbí se mi čím dál víc. Až je budu ovládat intuitivně a vychytám nějaké ciferníky, myslím, že si budeme hodně rozumět.

Konec hlášení, foto na jiných řemíncích dodám.

459413936_2564959060355100_7735466118495547366_n.jpg

459254114_2564959130355093_3409434129396166677_n.jpg

459536296_2564959090355097_3603345001160045570_n.jpg

• Like 2
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, John_Lenon napsal:

To je jasný. Nicméně, asi bych si v tuhle chvíli rozmyslel dat 30k za vec, která je ve finále nejspíš outdated ve chvíli svého vydání. 

…pokud má přijít jiná technologie obrazovky s nižší spotřebou a stejnými vlastnostmi… navíc v horizontu měsíců. 🤷🏻‍♂️ ve finále mi to nepřijde úplně od garminu fer vůči spotřebiteli.

U toho úniku nových hodinek s Novou technologií bych zůstal nohama na zemi jelikož tenhle displej je ještě v plenkách a nemyslím si že v dohledné době by mohl být v hodinkách nasazen Takže kdo chce ať si čeká na zázrak já jdu do nyní představených a skutečných fénixů. To že možná někdy příští rok koncem jara nebo v létě tu bude nějaká vylepšená verze Fénix 8 pro je asi historický dané ale rozhodně nepočítám s použitím mikro LED displeje

A pokud bude někdy nasazen microled displej pak ti co dnes brblají nad cenou rozhodně 40 000 za fénixy nedají

Upraveno uživatelem renek11
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, renek11 napsal:

U toho úniku nových hodinek s Novou technologií bych zůstal nohama na zemi jelikož tenhle displej je ještě v plenkách a nemyslím si že v dohledné době by mohl být v hodinkách nasazen Takže kdo chce ať si čeká na zázrak já jdu do nyní představených a skutečných fénixů. To že možná někdy příští rok koncem jara nebo v létě tu bude nějaká vylepšená verze Fénix 8 pro je asi historický dané ale rozhodně nepočítám s použitím mikro LED displeje

A pokud bude někdy nasazen microled displej pak ti co dnes brblají nad cenou rozhodně 40 000 za fénixy nedají

Tak o  ceně to pro mě není. Když mi to bude dávat smysl z technologického hlediska, klidně těch 40 dam. 

pro mě je to věc na 4 až 5 let. 

Proto to tak řeším, abych pak zbytečně nelitoval.

Odkaz ke komentáři

Tahle hysterie kolem novějších modelů mě rozesmívá. Každý má teď pocit, že za pár měsíců, nebo dokonce týdnů, přibude něco nového. Lidi, proberte se, nic takového se nestane minimálně do léta příštího roku. A jak říkám, microLED displej určitě nebude dostupný ještě několik let.

Odkaz ke komentáři

Stačí se podívat do historie uvádění nových modelů Fenix a musí ti být jasné, že v nejbližší době nic nového nevyjde. Takže to, že si teď každý myslí, že se ještě něco chystá, je pouhá hysterie a ne pragmatismus. Nevydají nový model, aby za pár týdnů přišli s dalším.

Data uvedení jednotlivých modelů:

• Fénix – 10. července 2012
  • Fénix 2 – 20. února 2014
  • Fénix 3 – 5. ledna 2015
  • Fénix 3 HR – 5. ledna 2016
  • Fénix Chronos – 25. srpna 2016
  • Fénix 5 – 4. ledna 2017
  • Fénix 5 Plus – 18. června 2018
  • Fénix 6 – 29. srpna 2019
  • Fénix 7/Epix – 18. ledna 2022
  • Fénix 7 Pro/Epix Pro - 31. května 2023
  • Fénix 8 - Srpen 2024

Takže počítej nejdřív za rok

Odkaz ke komentáři

Jenže nikdo z nás nemůže vědět, co přinese další model, takže vlastně není na co konkrétního čekat. Ten Microled je vzhledem k dostupným informacím na netu ještě nedotažená záležitost a tak mi nepřijde reálné v příštím roce jeho nasazení.

Odkaz ke komentáři

Ale to je v pořádku počkat, pokud vás současná novinka nenadchla. Jen jsem konstatoval, že ty úniky nenaznačují, že by Garmin ještě teď vytáhl něco dalšího dřív než za rok. Naštěstí nemám problém koupit si nový model, pokud se mi líbí, bez ohledu na to, zda to má nebo nemá smysl.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

No vidis to, ja treba ten problem mam. Ne financni, ale spis socialne-ekonomicky-ekologicky. Tim je proste nadmerna spotreba a mamon. Nevyuzivame veci, dokud nam slouzi, ale hned musime mit vse nove. Kazdej rok auto na operak, novej iPhone, novej model bot a tak bych mohl pokracovat. Jede se na kvantitu, misto aby se veci delaly kvalitne a opravitelne. Neni divu, ze pak ta planeta jde do haje.

• Díky 1
  • Dát hlas 4
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

No, dá se na to nahlížet tak, jak to popisuješ ty, i když si myslím, že zas takový skaut nejsi (navíc, když vidím tvou sbírku zbytečností). Anebo třeba jako já – že v životě věnuju vše rodině a mám jednu malou neřest, a tou je mobil a hodinky. Někdo hulí jako tovární komín a utratí i několikanásobně víc za tuhle zbytečnost, no a já si za to koupím hodinky, když se mi líbí, a rozhodně se necítím tak, jak to popisuješ, a ani to tak nevnímám. Celý život makám, a tak si zasloužím občas udělat radost.

Odkaz ke komentáři

Je pěkné, jak si to své vždy umíš obhájit a uděláš rozdíl mezi hodinkami a chytrými hodinkami jen proto, abys obhájil ten svůj rádoby skautský přístup. Ale ve finále jsi stejný jako každý druhý, jen o tom dokážeš dobře mluvit. Rozhodně je ale pravda, že každý z nás má právo si to udělat po svém.

Jen teď ještě stále čekám na solar verzi.

• Hlasovat proti 3
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...