Přejít na obsah

Jak lehce se má otáčet luneta na Prim Sport 1?

Doporučené příspěvky

Dobrý den, zakoupil jsem Prim Sport 1. Jedná se o polskou novovýrobu kde by měl být origo jen strojek. Zajímá mě jak lehce by mělo jít otáčet lunetou protože ta moje je bez odporu a otáčí se téměř volně. Děkuji.

• Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak inak @MartasZLA vitaj na fore.

Ako inak ti to ale ma Bert napisat? Kupil si Polsky akoze vyrobok, prides na hodinkove forum a zalozis tema do Ceskych hodinek. Takze nielenze si zalozil tema v zlom topicu, ale este si pritiahol nejaky polsky šunt. Tu s tym moc nepochodis no, mnohi z nas maju Prim ako srdcovu zalezitost. Preto ta ostra reakcia hned na uvod.

A prosim zdrz sa osobnych invektiv. 

K teme: bohuzial Ti neviem poradit. Nemam tu skusenost

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za přivítání. Omlouvám se moje chyba měl jsem si fórum lépe projít jestli není někde vhodnější. Vím že módi většinou maji hřebínek ale mohl to napsat i normálně stejně jako já jsem slušně položil otázku. Ano vím že hodinky nejsou nic extra mě stačí že vypadají ok a fungují. Můj otec kdysi měl origa no ale já jako malý parchant jsem je našel doma odložené a neopužívané. kdysi když jsme grilovali tak mě nenapadlo nic jiného než je hodit do ohně protože jsem chtěl zjistit co to s nima udělá. Rozhodli jsme se s otcem že si tedy koupíme tyto kopie. Stačilo by mi kdyby mi někdo napsal jestli ta luneta má mít odpor, jestli má klikat nebo je normální že i u originálních hodiněk byla volnější. Potřebuji to vědět abych mohl tento kus u prodejce případně reklamovat nebo dát do místního hodinářství aby to opravili. To je celé.

Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, MartasZLA napsal:

Tak moc děkuji za radu. Ano je to sračka ale stačí mi to. 80 klacků na pořádné bohužel nemám.

Je vidět, že vůbec netušíš, která bije. Originál Prim Sport 1 ( jehož sis koupil Fejk) seženeš dle stavu za 5-20. Úplně v pohodě. 

Odkaz ke komentáři

Tak dobře: má tak trochu cvakat. Jenže k tomu drátku pod lunetou se asi nedostaneš. Pokud ano, a skrabnes ten velevýrobek, pak Ti Polák reklamaci neuzná. IMHO se na tebe asi vykašle už teď.

Odkaz ke komentáři

Ano přesně tak nejsem v obraze protože se o hodinky zase až tak moc nezajímám. Vím že místní experti kteří znají tyto hodiny do šroubku si budou klepat na čelo. Chtěli jsme hodiny ve stavu fungl nových. Tady je ten problém více jak 5 tisíc bych za ně nedal.

Odkaz ke komentáři

pri pôvodných PS1 sa má otáčať s určitým odporom, ale určite nie samovolne. Cvakať môžu pri tom maximálne zuby :D Ako už spomenul Bert, luneta by mala mať drôtik vo vnútri, ktorým si tú vôľu môžeš doregulovať. Keď sa točí samovolne, možno tam ani žiaden nebude, radšej si to uprav sám.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Bert napsal:

Tak dobře: má tak trochu cvakat. Jenže k tomu drátku pod lunetou se asi nedostaneš. Pokud ano, a skrabnes ten velevýrobek, pak Ti Polák reklamaci neuzná. IMHO se na tebe asi vykašle už teď.

před 1 hodinou, orol napsal:

???

:eek:

Ano, omlouvám se, vyjádřil jsem se nepřesně. Cvakáním jsem nemyslel vjem sluchový, ale pocit, který máš z jejího mechanického pohybu. Kurva 🙂 Bert sem napíše jednou za 5 let hodinářskou kravinu, a nachytá mne zrovna @orol .... :cheers:

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, MartasZLA napsal:

Tak moc děkuji za radu. Ano je to sračka ale stačí mi to. 80 klacků na pořádné bohužel nemám.

Za 5 klacků se dají koupit Seika nebo Orienty. Já tady přišel s Primkama za tři stovky. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Sonny919 napsal:

pri pôvodných PS1 sa má otáčať s určitým odporom, ale určite nie samovolne. Cvakať môžu pri tom maximálne zuby :D Ako už spomenul Bert, luneta by mala mať drôtik vo vnútri, ktorým si tú vôľu môžeš doregulovať. Keď sa točí samovolne, možno tam ani žiaden nebude, radšej si to uprav sám.

Drátek(pružina) tam být musí. Jinak by luneta nedržela na hodinkách. Prohnutím ohybu v pružině(drátku) se právě nastavuje tuhost pohybu lunety. Jde o to, jakou kvalitu pružiny polák dává.

Odkaz ke komentáři

Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Namísto toho, abys dostal rozum, pokusil se od Poláka vydyndat nazpět peníze, a za pár tisíc si koupil vintážní ORIGINÁLNÍ Prim Sport 1, nadále budeš podporovat výrobce a prodejce fejků. Styď se.

• Like 1
  • Dát hlas 4
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...