Přejít na obsah

Grand Seiko

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci. 

Mám opravdu silné nutkání pořídit si  decentní společenské Grand Seiko. Prostě hodinky pro novodobého samuraje. Určitě světlý cifr (bílý, nebo krémový. Zkousnul bych i růžový. 🙂). Zatím jsem nejvíc nakloněný modelu SBGY011 "Asaborake", ale těch hodinek je tolik, že se v tom ztrácím. Maximálně do 40mm průměru pouzdra. Potřebuji radu znalců 🇯🇵. Hi-Beat, Spring drive? Už trochu zapracovali na náramcích? Z minulých let vím, že největší slabina.

Pište, co Vás napadne k tématu. Rád se poučím, než něco finálně vyberu. 

Á propos, nechci titan, nechci zlato. 

Moc děkuji.

Pepa

IMG_4790.jpeg

Upraveno uživatelem Chosef76
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj 

Hi-beat , nebo spring drive?  Měl jsem oba a sám bych nedokázal říct , který z nich :D . Pocitově bych volil hi-beat , možná to byl jen můj dojem , ale chod vteřinovky se mi zdál plynulejší. Navíc spring drive byl až absurdně přesný , jestli udělal 2-3s/měsíc tak moc a já hodinky rád seřizuji :D . 
Je pravda , že náramek a hlavně spona u diverů nebyla nic moc ( byla šílená za ty peníze :D ) , stejně tak luneta , její chod mě neseděl. U společenského modelu tohle odpadává.  Myslím , že nové modely už jsou snad všechny z tvrzené oceli jako x Seiko modelů a nechytají tolik škrábance . 
U skyflake 40mm mě zaskočilo zúžení náramků ke sponě na 16mm , ve skutečnosti ty hodinky působily mnohem menším dojmem  a časem mi to začalo vadit a šly z domu . 
Přeju ti šťastný výběr , určitě gs zvažuješ kvůli zpracování a v tom byly opravdu úžasné .

Vlasta

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Já bych zvolil v kategori decentnich spolecenskych model SBGX209 https://www.sakurawatches.com/grand-seiko-sbgx209

Z meho pohledu GS pouzder jedno z nejlepsich, jake byly vyrobeny. Absence ostrych hran je u spolecenskych hodinek nejen vitana, ale myslim ze i vhodnejsi a celkove praktictejsi a libivejsi. Lehce vystouple safirove sklo pekne chrani jedinou ostrou hranu - vnitrni hranu lunety. Nadcasovy dizajn z 90 let, vodotesnost 10BAR. Vynikajici kalibr 9F61 se servisnim intervalem 50let z nich dela idealni hodinky na obcasne noseni, zadne natahovani, proste vezmes a jdes. Udrzba minimalni a levna (pouze baterka).

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj,

také zkusím přidat svůj pohled, pokud bych měl podobné požadavky a budget (soudě dle Tebou předvybraných SBGY011)...

SBGY011 krása, jen pozor na 40mm pouzdra 44GS - dle mého působí jako celkem velké, asi díky širokým nožkám. Mám ruku 18 až 18,5 cm a mé 40mm 44GS SBGA373 beru jako horní hranu, co mi sedí... To jen na zváženou, každý to máme jinak, chce to ideálně před koupí vyzkoušet.

Jinak za mě top volba (pokud nevadí, že není tah a pouzdro je titanové) jsou SLGW003. Viděl jsem je naživo letos na W&W, jsou nádherné, krásný velký průhled na Hi-Beat manuální stroj...

https://monochrome-watches.com/grand-seiko-birch-bark-evolution-9-hi-beat-hand-wound-slgw003-slgw002-caliber-9sa4-review-video-specs-price/

Pak mě hodně zaujaly relativně nové limitky SLGW005 s ručním nátahem. Otázka je, jestli těch 1200 kousků už není dávno pryč...

https://monochrome-watches.com/grand-seiko-heritage-45gs-recreation-hi-beat-hand-wound-slgw004-slgw005-review-specs-price/

Ještě 44GS v menším formátu SBGW297, zajímavý číselník, tah, 100m WR, manuální nátah... Mě se líbí hodně...

https://monochrome-watches.com/grand-seiko-heritage-44gs-36mm-hand-wound-sensu-inspired-fans-dial-sbgw297-sbgw299-hands-on-specs-price/

Obecně se mi u GS nejvíce líbí 44GS pouzdra, Spring Drive, případně jejich top Quartz. Tohle v mých očích GS definuje, Spring Drive nemá žádný jiný výrobce... Tah na mých SBGA373 se mi líbí - jak zpracováním, tak i ta malá spona, která s tahem splyne, je fajn (ale já mám asi štěstí na nastavení na moji ruku, mikroregulace mi vůbec nechybí). Každopádně, tahy třeba od Rolex nebo Tudor jsou určitě jinde. Tahy GS nejsou určitě špatný (až na ty divers spony), ale nejsou tak "dotažený" jako vlastní hodinky, můj názor...

PS: ještě jednou jsem prolétl zadání a titan vidím že ne, tak ty (pro mě) nej jsou mimo. Ale už je výše v popisu nechám... 😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...