Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prd tomu rozumim, ale nebude lepsi cas na nakup az tak v lete? :-)

Ale koukam, jak obe banky drzi.. ja původně KB nahore pustil, pak pri malem poklesu skočil zpatky ale do monety a ted koukam, ze na cene po dividendach vlastne ani nespadla.. proti moji nakupce.. :-) plan je nechat spadnout pod 130, vyrobit ztratu a dokoupit obratem vcetne proplacenych dividend zpet... tak schvalne jestli do leta klapne :-)

Odesláno

Tak to je prekvapiva zprava.. vykup botek a narust 25% :-)

.. a co rikate na ty cla na filmy.. prineslo to spise propady..

Jestli jsem to dobre pochopil, tak jak Trump tak Orban vyhlasuji stavy nouze a ohrozeni narodni bezpecnosti, aby oba mohli vladnout ve zjednodusenem režimu s minimalnim schvalovanim z parlamentu.. at ziji prime dekrety... zahranicni filmy jsou ohrozenim bezpecnosti... :-)

Odesláno

dávám si pauzu a akumuluju cash. Snad minimálně jedno us čtvrtletí by mělo být dost mimo (inflace, trh práce, pesi výhled firem...) a snad akciový trh zareaguje směrem dolů....

Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Jen jestli už to neproběhlo 😉

tak dopad cel byl zatím minimální, výhledy hospodaření se tak nějak nedávají....čekám až reálná data půjdou razantně dolů pak to bude test trhu...potřebuju příkoupit😃

Odesláno

Ja nad tim premyslim celou dobu, ze ten naraz jeste furt musi prijit.. zatim je vse jenom odlozeno a nedoreseno... cla, valka, trumpetovo podivne napady.. uz nekolikrat jsem chtel udelat vyprodej a... a malem jsem minul ten velky navrat... a tak jsem nechal nakonec za kazdou oblast jen jednoho jedineho solidniho zastupce a cekam co bude.. za usa jen microsoft (25%), za cechy monetu (50%) a za krypto bitcoin etf (25%).. je to trochu nudne portfolio, ale ted drzi slusne, to se mi zatim poustet nechce.. i kdyz propadnout muze vsechno.. :-)

Odesláno
před 1 hodinou, petr_cha napsal:

Ja nad tim premyslim celou dobu, ze ten naraz jeste furt musi prijit.. zatim je vse jenom odlozeno a nedoreseno... cla, valka, trumpetovo podivne napady.. uz nekolikrat jsem chtel udelat vyprodej a... a malem jsem minul ten velky navrat... a tak jsem nechal nakonec za kazdou oblast jen jednoho jedineho solidniho zastupce a cekam co bude.. za usa jen microsoft (25%), za cechy monetu (50%) a za krypto bitcoin etf (25%).. je to trochu nudne portfolio, ale ted drzi slusne, to se mi zatim poustet nechce.. i kdyz propadnout muze vsechno.. 🙂

Muzu se zeptat, proc veris Monete vice nez KB? Ja ted aktualne resim kterou z tech dvou si nechat v portfoliu a ted jsem se vice priklanel ke KB, ale treba je neco co nevidim.

Odesláno

Spis pocitovka a trochu i nahoda, nic moc sofistikovaneho.. u KB dost lidi nadava na ten přechod do KB+, nekteri to az odmitaji.. nebyl jsem si jist, jak zvladanou dalsi sluzby, na kterych se dnes vydelava jako prodeje investic.. a ty posledni výnosy 2024 byly tazene dost tim jednorazovym prodejem baraku, ktery se uz nebude opakovat.. tak kdyz se mi podarilo mit nejaky ten zisk na KB, tak pri vysoke ceně jsem prodal.. a pak prave nastoupil do Monety, ktera mi byla sympaticka i z dob, kdy se resili ve vedlejsim vlakne sporaky a limity a celkove pristup banky.. snad i doporucene ceny, co jsem sveho casu zahledl byly, ze KB je uz cca na max a moneta ma furt trochu prostor.. takze pocitovka laika.. :-)

Odesláno

Jenom jeste doplnim, ze to preklopeni jsem udelal jeste pred vysledkama za 1 kvartal 2025 a ty to nasledne vpodstate potvrdily.. rust o monety je vyssi..

https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-179659.html

https://www.fxstreet.cz/cisty-zisk-banky-moneta-v-1-ctvrtleti-stoupl-o-14-procent-na-15-miliardy-korun.html

https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-179747.html

https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-179901.html

Pricemz pri cca 8% navratnosti to fakt dneska odpovida 140 Kc (pri budouci 11 korunove dividende) vs 1000Kc ceny (budouci 80 korunove dividende), takze sladene to je a zbyva jen prostor pro pocity :-) kdybych drzel obe, tak bych to uz asi nechal..

Odesláno

Jinak jeste k tem komentarum a doporučením.. vcera intradenni výhled,
klouzave prumery, svicky a dalsi maluvky
s varovanim pred padem k 92 kUSD a dneska bitcoin zas pres 97 kUSD.. ja trouba uz asi 4x premyslel, jestli uz neni na vrcholu po te posledni jizde, vcera k tomu ten rozbor, byl jsem nahlodanej...ale prdim na to, prohlasuju se za neznaleho a dlouhodobeho.. ted uz budu s akciema reagovat jen na jasne katastrofy :-))

https://www.fxstreet.cz/bitcoin-intradenni-vyhled-652025.html

Hehe ted koukam, ze ten clanek ze včerejška zavreli.. :-)

Uz jednou jsem to tady rikal, mozna uz btc zacina opravdu fungovat jako digitalni zlato a ta pretlacovana indie a pakistan tomu zas trochu pomohla...

Jedine s cim si chci jeste chvili lamat hlavu, jestli dip nechat na nasdaq100 (NQSE) nebo klopit na eurodividendove etf (IQQA) nebo mix.. nebo v case prehazovat.. a vhodnost vlivu men... to jeste nemam srovnane.. :-)

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...