xcmaniax Odesláno včera v 13:05 Nahlásit Odesláno včera v 13:05 Peklo zamrzlo - FIO má novou investiční appku do mobilních zařízení. Už jste někdo zkoušel? 1
Humanzero Odesláno včera v 16:38 Nahlásit Odesláno včera v 16:38 NCLR pěkně klesly....dokoupeno a jedeme up
Humanzero Odesláno včera v 16:50 Nahlásit Odesláno včera v 16:50 před 3 hodinami, xcmaniax napsal: Peklo zamrzlo - FIO má novou investiční appku do mobilních zařízení. Už jste někdo zkoušel? něco jsem četl když oznamovali výsledky, že se něco chystá....nainstalováno:) na první, to vypadá hodně dobře. Sice radši vše řeším z PC, ale nikdy člověk neví... 1
Marapis Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Ahoj někdo kdo mi ve zkratce vysvětlí rozdíl mezi cenou slitku například Stonex a Ogussa při stejné váze ?
vovac85820 Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami V poslední době víc řeším širší diverzifikaci mimo akcie a ETF. Zaujalo mě, jak si někteří drží část hodnoty i v alternativách, třeba v rámci sběratelství mince https://kalitagold.cz/katalog/collectibles/ , ne jako rychlou investici, ale jako doplněk portfolia. Máte s tím někdo dlouhodobější zkušenost?
Jehlan Odesláno před 13 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 13 hodinami před 7 hodinami, Marapis napsal: Ahoj někdo kdo mi ve zkratce vysvětlí rozdíl mezi cenou slitku například Stonex a Ogussa při stejné váze ? Předpokládám že Stonex je prodáván jako mince a DPH se zde vztahuje pouze na marži obchodníka. DPH se uplatňuje u stříbra. Zlato je osvobozeno. DPH - stříbro ČR 21%, Němci mají 19%, pak to jde koupit ve Švýcarsku 7,7% ale... Anebo právě mince, které jsou vydané jako zákonné platidlo ( ten Stonex je 30NZD) Hodně lidí dává přednost u stříbra 1oz mincím Australským kvůli čistotě a pak Wiener , Maple, Eagle, Britannia - kvůli likviditě. ! nevybalovat z tuby ! Zlato preferují opět 1oz , ale zatavený Heraeus. 1
abraka111 Odesláno před 12 hodinami Nahlásit Odesláno před 12 hodinami (upraveno) Před hodinou, Jehlan napsal: Předpokládám že Stonex je prodáván jako mince a DPH se zde vztahuje pouze na marži obchodníka. DPH se uplatňuje u stříbra. Zlato je osvobozeno. DPH - stříbro ČR 21%, Němci mají 19%, pak to jde koupit ve Švýcarsku 7,7% ale... Anebo právě mince, které jsou vydané jako zákonné platidlo ( ten Stonex je 30NZD) Hodně lidí dává přednost u stříbra 1oz mincím Australským kvůli čistotě a pak Wiener , Maple, Eagle, Britannia - kvůli likviditě. ! nevybalovat z tuby ! Zlato preferují opět 1oz , ale zatavený Heraeus. S cihlama, ingotama apod. se v čase krize špatně utíká. I když cena většinou bývá výhodnější než jednotlivé mince/malé slitky. Obecně ve světě se zlato/stříbro obchoduje v oz. V Asii, v Americe apod. prý gramy a kilogramy nejsou tak likvidní. Ale my žijeme v Evropě, předpokládám, že i gramy prodáš lehce. Pro případ opravdové krize, kdy nastoupí barterový obchod mezi lidmi (potraviny, střelivo, kuřivo, alkohol, ženský a jiné služby), je lepší mít i "drobnější" mince. Málokdo bude mít na vrácení zpátky ze slitku Pevně věřím, doufám, že se v Evropě do takové situace nikdy nedostaneme. edit: přeškrtl jsem slovo ženský. Ty nejsou předmětem pro obchod (no i to slovo předmět není vhodné. Pěkně se do toho zamotávám). Upraveno před 12 hodinami uživatelem abraka111 1 1
Jehlan Odesláno před 11 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 11 hodinami před 24 minutami, abraka111 napsal: Pevně věřím, doufám, že se v Evropě do takové situace nikdy nedostaneme. edit: přeškrtl jsem slovo ženský. Ty nejsou předmětem pro obchod (no i to slovo předmět není vhodné. Pěkně se do toho zamotávám). Ano - Oz a emise likvidní celosvětově ..."Neff - Tma" tam měnili za konzervy , ale kovy jsou víc zajištění proti státu a jeho úloze garanta i znehodnovatele měny. Spořit si dnešní důchodce v Au, Ag, má vyšší kupní sílu než střádajesi v 90.kách v CZK ¯\_(ツ)_/¯ kterému dnes říkají - měli jste si šetřit na důchod. 1 1
Prochy68 Odesláno před 11 hodinami Nahlásit Odesláno před 11 hodinami Na mě je třeba 1oz moc, beru po 10g 1
Jehlan Odesláno před 11 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 11 hodinami před 15 minutami, Prochy68 napsal: Na mě je třeba 1oz moc, beru po 10g Co je doma to se počítá , jako v té scénce v mém předchozím příspěvku Riggs (Mel Gibson) vyhraje sázku a dostane zaplaceno v zlaté minci Krugerrand. Murtaugh (Danny Glover) se naštve, protože mince pochází z hromady zabavených krugerrandů (součást případu proti jihoafrickým diplomatům). Vezme ji Riggsovi, hodí ji do zásuvky a prohlásí, že je to důkazní materiál. Zvuk mimo záběr – když mince dopadne, ozve se jasné „cinknutí“ mezi dalšími mincemi. To naznačuje, že Murtaugh má v šuplíku "nasyslenou" už pěknou hromádku těchto krugerrandů, i když to není přímo ukázáno. 1
Maro Odesláno před 9 hodinami Nahlásit Odesláno před 9 hodinami Je to sice nakladově debilní, ale ja se snažím se brát spis mensi (1, 2 max 5g) bo v armagedonu ti na větší ti nikdo "nevrátí" a dat 10g za kilo rýže bych se asi rozbrečel .
Prochy68 Odesláno před 9 hodinami Nahlásit Odesláno před 9 hodinami před 15 minutami, Maro napsal: Je to sice nakladově debilní, ale ja se snažím se brát spis mensi (1, 2 max 5g) bo v armagedonu ti na větší ti nikdo "nevrátí" a dat 10g za kilo rýže bych se asi rozbrečel . 10g bude za pytel
Humanzero Odesláno před 8 hodinami Nahlásit Odesláno před 8 hodinami https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/318104-netflix-prevezme-studia-a-streamovaci-platformu-warner-bros-za-27-75-usd-na-akcii
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se