Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zvazuju tu 10g cihlicku, druha varianta je PCP vzduchovka s kterou bude aspon sranda 🙂

Odesláno
před 17 minutami, Prochy68 napsal:

Zvazuju tu 10g cihlicku, druha varianta je PCP vzduchovka s kterou bude aspon sranda 🙂

Upřímně,

je sice vidět, že vše poroste dál, ale třeba to stříbro ze současné ceny další stovky procent neudělá. 

Startovní pozice 15, 18, 25 kč/ gram dávala smysl.

Vzduchovka je fajn nápad, osobně se "investorsky" rozhlížím po  historických Gew.88, nebo něčem podobném.

• Like 1
Odesláno

CSG IPO:

Společnost také informovala, že výše dividend by podle aktuálních plánů CSG měla dosahovat 30 až 40 procent čistého zisku CSG B.V., přičemž vyplácet by se měly od roku 2027.

Získat akcie budou mít možnost i drobní akcionáři z Česka, a to i přesto, že firma oznámila prodej akcií jen na burze v Amsterdamu. Původně se přitom spekulovalo, že firma počítá s tzv. duálním listingem svých akcií i v Praze. Burza cenných papírů nicméně oznámila, že akcie CSG nabídne na svém volném trhu, tedy free marketu. Podle mezinárodních pravidel na něm může nabízet jakékoliv obchodované akcie, a to i bez součinnosti emitenta. 

Rozhodnutí burzy vychází podle jejího mluvčího Jiřího Kovaříka z výrazného zájmu českých retailových investorů, který burza dlouhodobě eviduje prostřednictvím svých členů. 

„Podle informací od našich členů vzbudil záměr emise akcií společnosti Czechoslovak Group mezi drobnými investory značnou pozornost. Pražská burza považuje za svou odpovědnost zajistit, aby měli domácí investoři možnost podílet se na investici do významné české společnosti prostřednictvím lokálního trhu. Ignorování tohoto zájmu by bylo v rozporu s rolí burzy jako infrastruktury kapitálového trhu,“ uvedl. 

Odesláno
před 6 minutami, Jehlan napsal:

...ne....do toho nejdu. 

No mám z toho taky rozporuplné pocity, resp. ze Strnad family, nevím co si o nich myslet... Byznysový úspěch to je, o tom žádná, ale nemám z nich dobrý pocit. Stejně jako z Elona nebo Zuka. Asi to bude ušlý zisk jako u Tesly a Mety, ale co už.

Uvidíme, možná to přehodnotím časem. Zbrojaře mám rád a  mám jich v portfoliu hodně... 

• Like 2
Odesláno (upraveno)
před 11 minutami, Prochy68 napsal:

Tak do IPO se drobasove stejne nedostanou, az pak jedine na trhu.

Během IPO Doosan jsem nabídnul vyšší cenu, než (240kč), za kterou se upisovalo. Dostal jsem asi 40% poptávky = ti co nabídli nižší cenu mě (?) přeplatili.  Nedivím se že CSG nechtějí dělat IPO v Praze. 😆

Ale moje účast = viz. @Kotlick

(jen malá poznámka IPO = ostatní tituly se dostanou pod tlak, protože investoři začnou hromadit střelivo (hotovost) na nákup = zejména COLTCZ by to mohlo zabolet )

Upraveno uživatelem Jehlan
Odesláno
před 23 minutami, Kotlick napsal:

No mám z toho taky rozporuplné pocity, resp. ze Strnad family, nevím co si o nich myslet... Byznysový úspěch to je, o tom žádná, ale nemám z nich dobrý pocit. Stejně jako z Elona nebo Zuka. Asi to bude ušlý zisk jako u Tesly a Mety, ale co už.

Uvidíme, možná to přehodnotím časem. Zbrojaře mám rád a  mám jich v portfoliu hodně... 

mám to stejně, ale pro mě lákavá dividenda....uvidíme kam to po počáteční ceně po pár měsících klesne....snad🙂

• Like 1
Odesláno

Ja bych do toho sel, stal se z nej velkej hrac na trhu, myslim ze to nedopadne jako s Bakalou a NWR

• Sad 1
Odesláno

Obecně jsem rád vůbec za to, že další česká firma jde na akciový trh. Při každodenní masáži, aby lidi více investovali, je toto jedna z věcí, která pomůže. Druhý plus i pro BCPP, protože až se stáhne ČEZ bude velký propad obchodů, což by CSG mohlo z velké části sanovat.

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 18 minutami, Prochy68 napsal:

Ja bych do toho sel, stal se z nej velkej hrac na trhu, myslim ze to nedopadne jako s Bakalou a NWR

koukal jsem na jejich stránky a už 50 firem spadá pod CSG ( i když některý firmy s vícero divizemi)😮

Upraveno uživatelem Humanzero
Odesláno

Já bych se k IPO taky nedostal, jsem čučkař a obecně se nakupování firem těsně po IPO vyhýbám.  Radši to sleduju nějaký čas a pokud mě to zajímá tak to koupím v nějakém dipu.

Jak jsem psal, je to super byznysový úspěch, stejně tak COLT. To je bez debat. Stejně tak, že to přitáhne pozornost k investicím pro retail apod. 

Mám ale problém s některými osobami. Já chápu, že je to byznys pro velké kluky, stejně tak PPF apod. a musí občas dělat "nepěkné" věci, ale zrovna ze Strnadovic a Kellnerovic mám takový špatný pocit v bříšku 🙂 

Teď jsem se zbavil i InPostu, protože tam PPF vyjednává o koupení kontrolního balíku a stažení z burzy. Jsem vpoho, zisk nadprůměrný, ale zavřel jsem to.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...