Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 10 hodinami, petr_cha napsal:

Asi jsi to uspechal, ocekavane dno cca 60 kUSD....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Presne ako pises... Nakupil som prilis skoro - a to uz vtedy BTC spadol z 100k na cca 75k :( Teraz neostava nic ine, len cakat....

Odesláno
Před hodinou, Jehlan napsal:

hádej co se stane až prodáš .....

Obecně únor je měsíc pro akcie naprd a nálada ne zrovna skvělá…už moc nevěřím, že jsou schopni během 2,3let většího růstu…zatím jako společnost v pohodě….ale…

Odesláno
V 1. 2. 2026 v 12:48, aljoša napsal:

zkousel tam nekdo prodat nejake stribro? ty mince nechapu, ze maji (v tydnu meli) vykup snad o 700kc vic nez ruzne konkurence?

Tady přímo ne, ale nějaké stříbro jsem minulý týden prodal. Ten výkup byl všude -+ za aktuální spot cenu. O trochu lépe se dá prodat třeba na burze, která je přidružená k Silverum, ale trvá to déle. Na to nebyl čas :D

Odesláno

Ráno jsem četl na Twitteru, že stříbro táhnou Číňani. Snaží si pojistit úspory protože mají strach z války (generálské výměny v ČLA) a nemovitosti jsou taky průser. 

Ví vil sí..

Odesláno

To jsem si myslel taky, ze geopolitika je plne na strane zlata.. ale ten hype z minuleho tydne mi to trochu rozbil.. co vyhraje... spatna geopolitika vs hype chovani... that is the question :-)

Zatim to resim tak, ze posouvam stop pokyn k prodeji, zvysuju v nem pomalu cenu... nechci dalsi vetsi propad :-)

Odesláno

Ja chtel koupit zlato, ale jak to bylo nahore, tak jsem nakonec vzal radsi ty hodinky no 😀

• Like 3
Odesláno
před 33 minutami, petr_cha napsal:

To jsem si myslel taky, ze geopolitika je plne na strane zlata.. ale ten hype z minuleho tydne mi to trochu rozbil.. co vyhraje... spatna geopolitika vs hype chovani... that is the question 🙂

Zatim to resim tak, ze posouvam stop pokyn k prodeji, zvysuju v nem pomalu cenu... nechci dalsi vetsi propad 🙂

Taky jsem začal hlídat. Zejména platinu a palladium pošlu pryč úplně jen co to skočí do zelené. Zlato a stříbro hlídám cenu a dle situace.

Odesláno

Jelikož se mi uvolnilo pár desítek tis. za hodinky tak přemýšlím nahlas,kam nebo do čeho to ulít.Ty prachy nepotřebuju a na spořák za 3,2% je taky dávat nebudu.Chce to něco víc rizikového... poradí někdo?

Vzít nejaký ten BTC nebo altcoin a nebo to nacpat na Portu nebo vložit do DIPu?

Odesláno

Pánové poprosím o radu, jak postupovat v případě zisku několika USD (do 10ti) ze stakingu? Musím uvádět do DP? Děkuji

Odesláno

Myslim, ze to bude zaviset na tom, jestli mas jeste nejaky vedlejsi prijem vedle zamestnani (pokud si zamestnanec)

Odesláno

Zaměstnanec,vedlejší přijmy žádné. Trochu jsem po čtení tohoto vlákna najel na investice a zatím jen platím školné :)

Chci se pohybovat  v rovině že když prodám, tak do kila ročně ať nic nemusím řešit, a nyní mě to nabouralo to stakování krypta. Nějak se neorientuju v tom výdělku z něj. Snažil jsem se to načíst ale je to vesměs nejasné. Všude se píše, že se daní zisk, ten je však minimální jak jsem psal. Nikde jsem se nedočetl jak je to  přesně, jestli daním zisk i když ho nevyberu. 

Odesláno
Před hodinou, tmax napsal:

Zaměstnanec,vedlejší přijmy žádné. Trochu jsem po čtení tohoto vlákna najel na investice a zatím jen platím školné :)

Chci se pohybovat  v rovině že když prodám, tak do kila ročně ať nic nemusím řešit, a nyní mě to nabouralo to stakování krypta. Nějak se neorientuju v tom výdělku z něj. Snažil jsem se to načíst ale je to vesměs nejasné. Všude se píše, že se daní zisk, ten je však minimální jak jsem psal. Nikde jsem se nedočetl jak je to  přesně, jestli daním zisk i když ho nevyberu. 

Daní se zisk z obratu (prodeje) nad 100 000 Kč/rok, Časový test je pak 3 roky. Pokud jsi držel déle a tak se nedaní. Platí nově i pro crypto, ale nevím od kdy. Resp. pro jaké datum prodeje, jestli je to už loni, nebo až od 1/1/2026.

Odesláno

Nevim jestli se bere nejaky casovy test u stakingu, kazdopadne do toho kila se to vejde 🙂

Odesláno

Jde nastavit stop cena i podle marketu ?

Napriklad:
* aktualni cena je 100
* premarket je 150
* ja chci nastavit stop cenu 135

Pokud ji nastavim nyni, nevyhodnoti mi to automat, ze aktualni cena (100) je uz pod moji stop cenou (135) a rovnou mi to nehodi do prodeje?

Odesláno
před 52 minutami, Kotlick napsal:

Daní se zisk z obratu (prodeje) nad 100 000 Kč/rok, Časový test je pak 3 roky. Pokud jsi držel déle a tak se nedaní. Platí nově i pro crypto, ale nevím od kdy. Resp. pro jaké datum prodeje, jestli je to už loni, nebo až od 1/1/2026.

Počkej, takže pokud vydělám celkově z prodejů méně než 100k, tak to vůbec do DP nepíšu nebo to tam napíšu a do daně z těchto příjmů (paragrafy 8 a 10 tím myslím) dám natvrdo nula?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...