Zach650csi Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 Steinhart má moc tlusté indexy,ta minutová ručka je zbytečně dlouhá-celkově na mě jejich návrh nepůsobí esteticky tak dobře jako onen původní v pravo-ten je dle mého laického názoru,řekněme,filigránštější a má daleko větší šmrnc-jen bych ztenčil vteřinovku,navíc při takové velikosti pouzdra bych se ty hodinky snažil odlehčit a nezatěžoval je např.tlustými indexy atd,Steinhart na mě působí lehce ´přeplněně´,ale je to laický a čistě esteticky zaměřený názor.Snažím si je představit na ruce a jak říkám,při té velikosti bych volil jemný přístup k věci Gegen Apetit keinen Atentat
elloco Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Jsem pro původní návrh, nanejvýše bych použil vteřinovku z návrhu Steinhart. I ta barva indexů se mi na původním návrhu líbí víc. Prostě mi návrh Steinhart přijde takový trochu humpolácký...
Friedrich Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Našel by se zde někdo zdatný v obrázkových editorech ? Včera jsem zkusil upravit Steinhart úpravu tak, aby jejich minutová ručka končila tam, kde má končit podle našeho návrhu a její nejširší místo bylo v místě kde je ůhlová kružnice. Vypadá to lépe a ručky se ''neztrácejí'', leč tyhle programy neumím ovládat tak jak bych si přál. Když ne, tak to sem večer až se vrátím k PC, dám. Font číslic je taky jiný, takový modernější, zdá se mi. Nejlépe je to vidět na číslech 3 a 5. Ale to by se možná dalo přežít. Každopádně jejich obří minutovku, je mi líto, neberu. Je to dost podstatný ''detail''.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Mně se naopak ta obří minutovka velmi líbí... Jak jsem už psal nahoře, ona dává dojem většího číselníku. Současně vzájemný poměr velikostí ruček je podobný originální předloze... Součsně ych rád upozornil, že máme před sebou problém s fontem a nikoliv ručkama. Tam se nadpoloviční většina usnesla že bere originální steinhartí návrh osobně se nedomnívám, že Steinhart je hloupější nebo bez vkusu a když dal do návrhu tyhle ručky tak to nebyla náhoda, ale umysl... a znovu připomenu, bylo již odsouhlaseno... pokud se budeme stále vracet k něčemu co jsme odsouhlasili, tak ... tak před sebou máme opět třeba debatu o korunce, a zkončíme zase u hlasování o velikosti :)
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Současně bych chtěl poprosit všechny kteří nemají jméno v seznamu účastníků limitky, aby kdyžtak pokračovali v debatě v jinném vlákně... Kdo si má těch 21 jmen účastníků zapamatovat a jak mám pak vědět, které názory jsou relevantní...
B.F.G. Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Onion napsal: Současně bych chtěl poprosit všechny kteří nemají jméno v seznamu účastníků limitky, aby kdyžtak pokračovali v debatě v jinném vlákně... Kdo si má těch 21 jmen účastníků zapamatovat a jak mám pak vědět, které názory jsou relevantní... Když sem napíšu "nechci vám do toho kecat", tak je to snad dost jasné. Btw. diskutovat v jiném vlákně sám se sebou je dost praštěný... Každý chce, aby ty hodinky byly nejlepší, ne jen Onion.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Já ani nevěděl, že mluví o tobě No, potrefená se ozve
Friedrich Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Žádám aby nebyla zavrhována diskuse a tvorba návrhů fontú číslic a tvaru či velikosti ruček. Ta úprava od Steinhartu tu visí 4 nebo 5 dní, zřejmě tu nejsme všichni denně a názory či návrhy se mohou vyvíjet. Nikdo tu netvrdil že jsou u Steinhartu takoví nebo makoví, jen jsme jim poslali jiný návrh než který nám poslali zpět. Jak font číslic tak ručky jsou dost podstatné, denně se na to budeme dívat, takže by bylo lépe, kdybychom dosáhli nějakého kompromisu než aby si 11 lidí něco odsouhlasilo a ostatní nechť ''utřou''. Osobně jejich současnou úpravu z výše uvedených důvodů neakceptuji a pokud se diskusí nedosáhne nějakého kompromisu se kterým by souhlasili všichni, je to pro mne důvod k odstoupení. Na tohle bych se denně dívat nemohl.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Kdyby si Friedrichu náhodou opravdu odstupoval, beru i tvoje hodinky Mám si vzít troje, nebo čtvery... Jestli budou vypadat jako na steinhartím návrhu, bude po nich hlad btw: mně se ta ručka co navrhl Steinhart líbí moc Ty hodinky s ní budou mít mnohem větší šmrnc než většina současné produkce a to včetně IWC BP Už dlouho se vracím ke Steinhartum a podivuji se nad tím, jak dokázala pod touhle značkou vzniknout taková paráda... Jejich pilotky patří opravdu k tomu nejlepšímu co se v téhle kategorii dá koupit... Dokonce i mnohem, mnohem, dražší hodinky jiných značek nevypadají tak dobře (nepoměřuji teď kalibry uvnitř) ... A tenhle návrh hodinek co nám sem Steinhart poslal se prostě povedl... Ano, font potřebuje mírně poladit (ale na rovinu, to už je naše onanie ) , ale jinak ty ručky, celkové proporce.... řeknu to takhle, asi budou na mojí ruce víc, než IWC BigPilot...
Vlastimil Talanda Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 mně osobně se nárh líbí velmi. Můžeme skutečně ladit font, ale ty proporce ruček jsou pro mě na pohled výborné
Friedrich Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 No, Onione, jak jsi zatím viděl, nejsem sám komu se jejich úpravy ruček nelíbí. A až ty úpravy uvidí všichni, může se stát že jich budeš asi kupovat třeba 8. Proto chci diskutovat o kompromisu který přijmou všichni kteří mají o limitku zájem. Těžko by si někdo koupil hodinky na které by se nechtěl dívat jen proto, že mu to ostatní ''odhlasovali''.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 No, ono asi tak.... Já zase musel ustoupit ve spoustě jiných věci.... Jinak, pokud jich budu muset koupit 8 kusů? hmm, tak jo.... nemám s tím problém.... Už te´d , když si beru 3 kusy, mám za zády další dva kamarády co je také chtějí... a chtějí je protože se jim hroooozně líbí ten steinhartí návrh... Takže znovu opakuji, pokud tvá nabídka platí, zapíšu si namísto Friedrich svoje Onion Tvorba hodinek v tomhle množství je vždycky problém... v podstatě nemůže být vyhověno nikomu.... ale steinhartí návrh, předpokládám díky své originalitě a celkovému působení, si holt získal větší část zdejšího poblika... že to te´d chceš křikem překlopit.... Fajn, mohl bych takhle začít křičet, že diameter 55 is better?
B.F.G. Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Onione hodinky jsou prakticky přesně podle tvého zadání. Není liž pravda? Pokud je chtějí další dva lidi, není přeci problém limitku rozšířit na vyšší počet lidí. A 55 myslím Steinhart neudělá.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Pro Friendricha to vyjde nastejno... Pokud říká, že kvůli podobě steinhartího návrhu odstoupí, je to to samé jako když rozšíříme limitku o další dva... stejně by prostě friedricha přehlasovali s jeho nápady Prostě by jen přibyli další dva hlasy které by hlasovali pro již schválený steinhartí návrh.... Taakže pokud své ultimatum myslel Friedrich vážně, jeho místo v limitce beru Podle mého návrhu, zadání to bohužel přesně také není... Já bych volil ještě hranatější font písmen a zásedne bych trval na schwarzeblau ciferníku... a jak to vypadá tak od něj většina lidí je ochotno odstoupit... Stejně tak já bych třeba absolutně nechtěl antireflex... ale prosadit tady něco bez antireflexu je nesmysl Takže se snažím prosazovat jenom rozumné návrhy a těm druhým bránit logickými argumenty viz. mé předchozí píspěvky...
Friedrich Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Pokud bych se, Onione, snížil k nějakému křiku, tak bych použil velká písmena nebo vykřičníky. To, co jsme si odsouhlasili bylo to, co bylo námi odesláno Steinhartu nikoliv to co poslali jako návrh zpět. Jen se tu snažím rozpoutat dialog o kompromisu pro všechny, který se ty snažíš v zárodku zadusit. Nechtěl by sis, se svými X přáteli objednat raději svou limitku než abys to znechucoval několika zde přihlášeným zájemcům ? P.S: není konec, zatím je ještě č.09 mé.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Friedrich napsal: Pokud bych se, Onione, snížil k nějakému křiku, tak bych použil velká písmena nebo vykřičníky. To, co jsme si odsouhlasili bylo to, co bylo námi odesláno Steinhartu nikoliv to co poslali jako návrh zpět. Jen se tu snažím rozpoutat dialog o kompromisu pro všechny, který se ty snažíš v zárodku zadusit. Nechtěl by sis, se svými X přáteli objednat raději svou limitku než abys to znechucoval několika zde přihlášeným zájemcům ? P.S: není konec, zatím je ještě č.09 mé. nechci Proč? Zatím jedinou emoci do toho vnášíš ty Ty si první začl kvůli ručičce dávat ultimata že odstoupíš a já jen říkám: Pokud chceš odstupovat kvůli ručičce která tomu, jak píše kibi, dává koule, tak super, já beru tvoje číslo.... Pokud to udělat nechceš, tak to neříkej.... kibi napsal: chapu, jak to myslis a rozdhodne te nechci ukecavat - muj prvni dojem z pohledu byl taky, ze minutova je "moc" (viz vyse)... ale zkusil jsem jeste druhy a treti pohled a predstavit si hodinky v realne velikosti, kdy veci ted "cnici" budou trochu vic soucasti celku... proste minutova mi pripada porad "moc", ale svym zpusobem me to provokuje... ty hodinky budou mit koule... snad i nazivo... Přesně tak... Já měl na začátku ten samý dojem... Ale je potřeba si uvědomit, že hodinky nejsou dvojrozměrné... ale ručky jsou utopeny v bazénu kterému se říká ciferník Ona ani tahle ručka která je jen o trošičku větší než u standardního modelu, nebude ani náhodou tak výrazná jako naa té dvojplošné vizualizaci kde ta minutová ručka strhává 90% pozornosti....
Friedrich Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 To, že nechci kupovat hodinky, které by se mi, stejně jako jiným zde nelíbily, je myslím naprosto normální a s emocema to nemá nic společného. Jediný důvod, proč se zase dohadujeme téměř jen my dva je zřejmě ten, že X dalších se sem momentálně nedívá a část to možná nechává na nás. Prohlásit o nejakých hodinkách že mají šmrnc nebo koule je docela k ničemu když se to o různých kouscích dočtete v kdejakém topicu zde na fóru o kdejakých výstředních, s prominutím, hrůzách. Věř mi, Kibi, že jsem jim zatím věnoval tisíce pohledů, zmenšoval jsem jejich obrázek a dal jsem je vedle naší verze aby se daly relevantněji porovnat atd. a stále se mi, připomínám že ne jedinému, nelíbí víc než ten náš původní návrh. Zase je nás tu plno Onione, názory jsme si řekli, dejme prostor ostatním ůčastníkům. Třeba někdo navrhne něco, co se bude líbit všem, co ty na to ?
bandicoot Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Tohle "když nebude po mém, tak odstupuju" jsem trochu předpokládal (a jednomu členu avizoval). Tohle v limitce nemá cenu, každá kapitola se uzavírá až pokud nadpoloviční počet zahlasuje pro jednu variantu. Ostatní se podřizují. S tím do limitky vstupovali. Nikdo nemá právo veta - to byl nepsaný závazek na začátku. Přišlo mi zbytečné to formalizovat, ale život ukazuje jinak... Znovu tedy za sebe: návrh praktika Günthera je pro mě OK vyjma minutového fontu, ktrerý bych zesubtilnil edit: Friedrichu, že nebudeš kupovat hodinky, které se ti nelíbí, do limitky nepatří. Vstupem do limitky respektuješ určené vstupní parametry, jako výrobce, typ a cenu. Dále se vstupem do limitky zavazuješ respektovat názor vetšiny. Pokud se nemění jeden ze vstupních parametrů, z výsledného produktu bys cuknout neměl, není to gentlemanské.
Onisan Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 14 hodinek se už vyjádřilo.... Co se takhle vrhnout na ty číslíčka u kterých se výsledku nedosáhlo? Pokud budeš spochybňovat každé proběhlé hlasování tak se nikam nedostaneme... pokud tady každý bude po prohrání nějakého hlasování zkoušet rozpoutávat nové o tom samém tak to můžeme rovnou zabalit... ps: bandi byl ychlejší než já Jen zopakuji, pokud by Friedrich cuknout chtěl, není to problém, protože rád jeho hodinky převezmu. Díky tomu, že jsem ukázal steinhartí návrh několika lidem je o zájemce za uvolněné hodinky postaráno
spiderer Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Odesláno 22. února 2009 Hugo14 napsal: - ciferník změna barvy na černou - ANO (pauje všeobecná shoda) - antireflex aby byl výrazně modrý jako na sériových NavB 47 - ANO (pauje všeobecná shoda) - co s tím fontem? - nerozhodnuto řekl bych - minutová ručka jako je v návrhu + hodinová dotýkající se stupnice s úhly? - ANO (14 z 25 hodinek je preferováno takto) Friedrich - ac nejsem ucastnikem, tak myslim, ze tady Hugo14 shrnul hlasovani o navrhu pane Steinharta - tudiz nevim o cem porad polemizujes.. Presne jak pise bandicoot, pokud by mel nekdo odstupovat kvuli ruckam, korunce, barve atp, tak ve finale k nicemu nedojde, je to alespon podle me, celkem nefer jednani vuci ostatnim ucastnikum limitky, ktere se mi nelibi ani kdyz se ji neucastnim.. Abych se k tomu i jako neucastnik vyjadril, jen tak mimochodem (protoze je to tady samozrejme OT) - navrh GS se mi krome fontu libi jeste mnohem vice nez ten nas puvodni a ta minutova rucka tomu fakt napomaha.. kazdopadne v realu ten rozdil tak patrny nebude, takze nejake tahanice jsou kvuli tomu naprosto zbytecne.. Takze bud to u podobne akce chce respektovat vetsinu a nebo zavcasu rici, ze nemas zajem, jinak to bude vuci ostatnim skutecne nefer.. alespon tak to vidim jako nezainteresovany..
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.