Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Máme tady vlákna na knihy, filmy, hudbu, různé sporty a jiné. Napadlo mě tedy vytvořit vlákno týkající se primárně divadla a divadelních her, ale samozřejme je možné přidávat tipy na koncerty a další kulturní akce, která stojí za to vidět, nebo naopak kterým se vyvarovat. Kulturních lidí je tu hodně, tak doufám, že se to setká s úspěchem. Osobně mě zajímají primárně divadla v Praze a okolí, ale samozřejmě netřeba se omezovat jen na tuto lokalitu.

Motivací pro založení tohoto vlákna pro mě je to, že sice bydlím u Prahy už několik let, ale reálně do centra za kulturou se dostanu málokdy. Rád bych to změnil a více se tomu věnoval. Přeci jen "stará herecká garda" buď odchází do důchodu, nebo k pánu a já bych rád ještě osobně viděl v akci zkušené matadory nebo naopak nějaké zajímavé nové tváře. Zároveň ale čas jsou peníze a já nechci zkoušet představení jen tak naslepo. 

Sám to rovnou vykopnu.

Před vánocemi jsme byli se ženou v divadle Studio Dva na hře Lež. V hlavních rolích Ivana Chýlková a Ady Hajdu. Dále se tam vyskytl Martin Pechlát a mihla Jana Stryková. Stánky ke hře zde: https://www.studiodva.cz/repertoar/lez/st/osoby_a_obsazeni/

I když se jedná o komedii, tak z daného tématu manželské nevěry mi extra do smíchu nebylo. Asi se obecně na ty vztahové komedie člověk musí trošku povznést a nebrat si to doslova. Pokud už máte něco za sebou, tak se vám může stát, že jsou ve hře pasáže, kdy sál se hlasitě směje a vám běhá mráz po zádech, protože jste "to už někde viděli." Asi bych na to nešel s čerstvou partnerkou a nebo s manželkou po 20 letech v unaveném manželství.

Něco podobného se nám se ženou stalo pár let zpět, kdy jsme šli v Plzni na představení Jaroslava Duška, tuším se to jmenovalo Manželské vraždění. Taky hra o vztazích. Když vyšel Dušek na jeviště, tak lidi se hned začali smát, protože viděli toho ňoumu z Pelíšků. Jenomže to, co se dělo na jevišti mi moc vtipné nepřišlo a taky mi z toho mrazilo v zádech. A lidi se smáli jak pominutí. Dokonce se mi občas zdálo, že i Duška ten smích obtěžuje.

Tolik tedy na úvod a těším se na další tipy na zajímavá představení.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 minutami, ragu napsal:

Super nápad! Můžu dávat tipy na výstavy a galerie, dělám si pro sebe seznam, kdyby to někoho zajímalo.

Určitě, žijeme v rychlé době a tak se snadno něco přehlédne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...