robo Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Dobrý večer všetkým! Chcem sa Vás opýtať, aký máte názor na to, či cena hodiniek vzhľadom na celosvetovú krízu klesne, alebo nie. Keď porovnávam ceny u nás, konkrétne Košice - Maskaľ, tak Omegy zatiaľ nezlacneli vôbec, tak napr. Omegy Seamater Planet Ocean Big Size na kvovom ťahu,ktoré by som chcel, mi núka za 3.053? teda 92.000 našich bývalých Sk, a takú istú sumu mi dával aj pred pol rokom, s tým, že je k ním aj COSC certifikát. Keď som sa pozrel na Maďarsko tam boli o dosť lacnejšie. Forint spadol poriadne. Aj v Poľsku sú lacnejšie.To hovorím o cenách na nete. Počul som, že Maskaľ zlacnil nejaké big B. Čo vy na to. Vyčkať, či kupovať to je otázka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 (upraveno) Setkal jsem se s konkrétním případem (obchod), kdy museli přecenit, ale ceny šly nahoru. Upraveno 19. února 2009 uživatelem PhoeniX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 to jako predpokladas, ze to zlevni treba o 50% nebo jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 (upraveno) 911: Myslím, že se obracím na toho pravého. Kdyžtak mě oprav. Řekl bych, že u hodinek jako u luxusního zboží platí snad jiná pravidla než třeba u automobilů, kdy ceny vozů opravdu klesají. Díky. Upraveno 19. února 2009 uživatelem PhoeniX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 krize je jedna věc, druhá věc je kurz..koukněte, co udělal za posledních pár měsíců. nic se slevňovat nebude..naopak..třeba auta už zdražují.. druhá úplně jiná věc je, že samozřejmě luxusní zboží netrpí tolik výkyvy poptávky.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 19. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Jasné, že je to o kurze, keď sa pozrieš na stránku http://www.svajciora.com/, tak sú lacnejšie tie Omegy skoro o 40 000 Sk /stále ešte prepočítavam eurá na koruny/ a to už je dosť. Neviem však, čo je to za stránku a či je OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Omega šla určitě nahoru - záleží jaký model, ale prý zdražili přímo ve Švýcarsku (?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 19. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Je to maďarská stránka, teda okrem poštovného by si nemal už nič naviac platiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 V kameném obchodě Details na Václaváku Omegy taky zdražili. Mrchy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toci Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Pokud bude kurz okolo 28,- Kč za Euro , tak cena dle mého názoru dolu nepůjde. Jak se tu již psalo, jde to nahoru. Bohužel jsem to pocítil na vlastní peněžence, kdy jsem trochu váhal s investicí a hodinky mě zdražily. Nedá se nic dělat a jak psal PhoeniX, ceny u luxusního zboží se chovají jinak. Ještě jedna pozn. trochu mimo mísu, včera jsem byl v prodejně Ducati Prag a tam např. 16.2. zdražili vše o 15%. Co se týče cen motorek, tak je to letos druhé zdražení od doby, kdy na základě pozitivního kurzu vůčí euru, museli v druhé polovině minulého roku motocykly zlevnit. V přepočtu na německé ceny je to o něco levnější, tak bohužel kdo to bude potřebovat, tak bude muset trochu přitlačit. Jen tak pro zajímavost, cena mojí motorky,kterou jsem kupoval v lednu, tak narostla o 76 000,-Kč a to je hodně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 spousta z vas je tu obchodniku a tak sami vite jak se zachovate, kdyz prodavate vlastni zbozi. ono vsechno zalezi. treba za jake ceny nakupovali a tak ted na ty skladove modely muzou dat "slevu". samozrejme, ze u vetsiny produktu ted ,vsude jak u nas, tak v zahranici , pokud nejste liny huby, vysmlouvate slusne ceny. staci se ted podivat na lyze u luxusniho zbozi je to trosku jina. tam zalezi na povaze zbozi. a nektere se muzou chovat jako "investcni" takze cena naopak muze posilit. takze urcite nejakou slevu na hodinky dostanete, ale necekal bych nejaky vyprodeje. nasi stejne nakupuji za aktualni kurz a to se jim ted hodne prodrazuje. muze byt zajimavy nakup v US, kde dolar vuci euru posiluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amigator Odesláno 19. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2009 Přesně tak. Je to luxusní zboží a to znamená, že je možné se bez něj obejít. Pokud je cena vysoká, tak si ho prostě nekoupím. Pokud ti je 3000 euro za ty hodinky moc, tak si je nekupuj, hlady z toho neumřeš. Mně se to každopádně moc zdá, protože na seriózních webech je jde sehnat za zhruba 2300 euro. Jinak si myslím, že i u luxusního zboží je cena otázkou nabídky a poptávky. Pokud klesne poptávka, tak prodejci buď oželí obrat nebo marži. Chvilku zkusí první, a když to nepůjde, tak holt zlevní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Ja si teda vsimnul, ze i na ebayi, coz je prostredi kde se kurzove vlnobiti prilis neprojevuje, sly ceny hodinek spise nahoru, resp. castky, na kterych konci. Zajimavé, cekal bych vzhledem ke krizi opacny jev...ale ekonom nejsem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mengelis Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 já sem četl, že díky krizi dochází k návartu BLING-BLING faktoru, tzn. že luxusní zboží zdražuje a tím jeho kupci a vlastnící dávají najevo BLING-BLING, já na to opravdu mám a ty ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 já sem četl, že díky krizi dochází k návartu BLING-BLING faktoru, tzn. že luxusní zboží zdražuje a tím jeho kupci a vlastnící dávají najevo BLING-BLING, já na to opravdu mám a ty ne... To je zajímavá teorie. Rozepiš se o tom. Jak dlouho to má fungovat, nějaké prognózy atd... Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amigator Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 já sem četl, že díky krizi dochází k návartu BLING-BLING faktoru, tzn. že luxusní zboží zdražuje a tím jeho kupci a vlastnící dávají najevo BLING-BLING, já na to opravdu mám a ty ne... Může být, ale je to jen velmi dočasný jev. To se může týkat jen velmi úzké skupiny lidí, která ten krok (nákup luxusního zbožení za účelem oslnění) nebude opakovat, alespoň ne v takové míře. Když se podíváš, jaká odvětví jsou nejvíce zasažena, tak jsou to přesně cílové skupiny pro výrobce luxusních hodinek. Ve finanční sféře se propouští, těm, co nepropustí, omezí či nedají bonusy. Z peněz, co jim zbyde radši splatí část hypotéky než koupí nové hodinky. Tím, jak finanční instituce neinvestují do rozvoje softwaru, padají tržby i v IT, což mám pocit je největší skupina návštěvníků na tomhle webu. Celkově mi tedy vychází, že výrobci hodinek krizi pocítí velmi silně a zlevňovat začnou velmi brzy. Jelikož si u luxusního zboží nemůžou dovolit oficiální pokles ceny a riskovat ztrátu dojmu luxusnosti, tak to bude mít formu různých časově omezených akcí apod. Rozhodně to ale přijde. Momentální zdražení, když odmyslíme kurzové vlivy, může být právě předstupeň. Nabídnou vyšší slevu, ale z vyšší ceny, a ztráta na marži nebude taková. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 (upraveno) Ten problém je, že luxusní zboží musí být drahé, aby bylo luxusní, takže slevy asi nebudou, to spíš převzetí firem konkurencí, omezení výroby, propuštění..... Upraveno 20. února 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 (upraveno) Luxusní hodinky jsou určeny hlavně pro velmi majetnou klientelu a jen okrajově pro malou skupinu nás pitomců, kteří to myslím z valné části / nemají li bohaté tatínky/ušetří jinde a hodinky svých snů si koupí.Jestli přijde člověk mající jednu miliardu o 50 procent majetku poklesem na burze klidně si ty hodinky koupí, přijde li o 50 procent majetku člověk který měl 100000 razantně omezí výdaje a hodinky nebudou na 1 místě v buy listu.Můj tip -rozhodně nezlevní. Upraveno 20. února 2009 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mik@ Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Na druhej strane, ked klesne dopyt tak to musi urobit nieco aj s cenou, teda by mala klesnut... To sice pochybujem, ze sa stane, kedze sa jedna o luxunsny tovar, no u vas ta cena minimalne novych hodiniek porastie kvoli korune. btw. som zvedavy kedy tu bude kur 1 byvala sk a czk 1:1... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Na druhej strane, ked klesne dopyt tak to musi urobit nieco aj s cenou, teda by mala klesnut... To sice pochybujem, ze sa stane, kedze sa jedna o luxunsny tovar, no u vas ta cena minimalne novych hodiniek porastie kvoli korune. btw. som zvedavy kedy tu bude kur 1 byvala sk a czk 1:1... Od toho ty kurzy jsou, aby klesaly a rostly. Nechapu cemu se lidi porad divi, asi je pro ne dulezite, aby se nic nemenilo a vsechno bylo porad stejne ... A ceny zavisi na postaveni vyrobcu: levnejsi zlevnovat a ty nejprestiznejsi spis zdrazovat ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se