Johny94 Odesláno 14. února 2025 Nahlásit Odesláno 14. února 2025 Zdravím, chtěl bych se zeptat na názor opravdového experta na záležitost bájných vintažních Tudorů Oyster prince / date s červeným nápisem "Ranger" a růží. Je pravda, že tehdá Tudor měl v referencích konkrétně u Rangerů bordel. Vedou se o tom boje na diskuzních světových fórech. Prý i oficiální retaileři Rolexu přísahaji, že ciferniky s červeným nápisem prodávali. Máte s tím zkušenost? Setkal se s nimi někdo?
steel Odesláno 28. února 2025 Nahlásit Odesláno 28. února 2025 Kdysi jsem to hledal, prevazne na forech a dosel jsem k zaveru, ze cerveny napis je zrejme aftrmarket cifernik nebo spis redial. Podivej se na ch24, rangery s cervenym napisem tam jsou a v mnoha pripadech je to v pouzdrech se spatnou referenci. Nove 74000n, ktere jsou dobre zdokumentovane to samozrejme namaji - na to by nikdo nenaletel. Ty se daji koupit za slusny penize, pokud ti nevadi 34mm pouzdro - za me naprosto ok. Tedy muj zaver, nijak prekvapivy - je to takovy stechovicky poklad - vsichni o nem slyseli, nekdo prisahal, ze ho videl, ale zrejme neexistuje.
Johny94 Odesláno 29. března 2025 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2025 Tyjo, koupil jsem před nedávnem tyto. Nechal jsem je rozebrat a udělal generálku a absoutně to nepůsobí jako redial. Popravdě, nahodil jsem je sem do prodejního vlákna a pak to v panice stáhl. Patina je původní, viděl jsem dost exemplářů, kdy zestárla podobně. Ciferník je signovaný jako Singer a že by ho někdo v 80 letech přetiskl? Je tu někdo, kdo by poskytl svou expertýzu a třeba v Praze mrknul osobně? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 29. března 2025 Nahlásit Odesláno 29. března 2025 (upraveno) Tohle jsou takový věci, kde se pravdu dozvíš obtížně. Kdysi mě někdo psal, že jsem mu prodal hodinky, který vlastně neexistují, protože tam chybělo písmeno a dvě čísla na číselníku. Po pátrání se zjistilo, že to výrobce posral a pustil do světa asi 1600ks s chybně natištěným číselníkem a kauza se uzavřela. Vlastně se z toho stala samospádem rarita. edit: soráč po letech si to už nepamatuju. Neměl tam být nápis MARINEMASTER a já ho tam měl x nebo naopak. Já už nevím Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. března 2025 uživatelem YPO
Johny94 Odesláno 29. března 2025 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2025 Na internetu se používají příměry, kde je hodně patrné, že se jedná o novou Lumi a dost možná přetisk ciferníku. I třeba s odsazením v nápis "Oyster date". Nicméně tenhle je ve vší počestnosti původní, dal bych ruku do ohně, že o žádný přetisk se nejedná.
Monkey Odesláno 30. března 2025 Nahlásit Odesláno 30. března 2025 Aby to nebyl podobný příběh jako třeba slavný Explorer Space Dweller
steel Odesláno 31. března 2025 Nahlásit Odesláno 31. března 2025 V 29. 3. 2025 v 22:48, Johny94 napsal: Na internetu se používají příměry, kde je hodně patrné, že se jedná o novou Lumi a dost možná přetisk ciferníku. I třeba s odsazením v nápis "Oyster date". Nicméně tenhle je ve vší počestnosti původní, dal bych ruku do ohně, že o žádný přetisk se nejedná. Prijde mi, ze je to jiny font a pismena jsou masivnejsi, myslim to tve cervene Ranger, treba je to povestny svaty gral
steel Odesláno 31. března 2025 Nahlásit Odesláno 31. března 2025 Zkusil jsem AI, zda lze nalezt ciselniky s ruzi, ktere dodaval Singer (dodavatel Rokexu) a zde je vystup - oficiálních pramenů, které by výslovně popisovaly všechny detailní dodavatele ciferníků pro Tudor (včetně loga růže), je velmi málo. Většina dostupných informací vychází ze sběratelských a aukčních databází nebo z publikací specializovaných autorů. Níže uvádím několik zdrojů, kde se téma Singer ciferníků pro Tudor řeší: 1. Tudor Collector (tudorcollector.com) • Neoficiální, avšak hojně využívaný sběratelský web se zaměřením na historii a detaily jednotlivých modelů Tudor. Najdeš zde články i fotky ciferníků (především chronografů „Monte Carlo“), které Singer vyráběl. 2. Fóra zaměřená na Rolex/Tudor • Např. The Rolex Forums – Vintage Section (anglicky) nebo Vintage Rolex Forum. V obou případech zde sběratelé rozebírají konkrétní kusy, sdílejí fotky, referenční čísla a detailní informace o původu ciferníků. • Při vyhledávání klíčových slov jako „Singer dial Tudor rose logo“ narazíš na diskuse, v nichž se sběratelé víceméně shodují, že Singer a starší „rose“ logo se nesetkávaly. 3. Katalogy a aukční domy (Phillips, Christie’s, Sotheby’s) • V popisech aukcí bývají detailně uvedeny informace o ciferníku (a případně zmíněn i jeho výrobce). Neexistuje však žádná známá (a aukčně ověřená) verze oficiálního Singer ciferníku s růží – u starších modelů s růží se výrobce typicky liší, Singer se objevuje hlavně až v době loga štítu. 4. Publikace o Tudor hodinkách • Např. kniha Tudor Anthology (Alberto Isnardi) nebo články od Rossy Povey (známého sběratele a autora o značce Tudor). Tyto zdroje popisují historii modelů, jejich reference a dostupné varianty. Ojedinělé či neobvyklé kombinace (např. rose logo + Singer) se v nich nenacházejí. Z dosavadních nálezů tedy vyplývá, že se žádná sériová produkce Singer ciferníků s logem Tudor rose („růže“) nikdy oficiálně neprokazuje. Singer ciferníky jsou prakticky vždy spojované s obdobím štítu, zejména s chronografy (tzv. „Monte Carlo“) nebo pozdějšími variantami potápek (Submariner) a modelu Ranger.
steel Odesláno 31. března 2025 Nahlásit Odesláno 31. března 2025 Tzn. ze Singer dodaval ciselniky Tudor po roce 1970
Johny94 Odesláno 31. března 2025 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2025 před 7 hodinami, steel napsal: Tzn. ze Singer dodaval ciselniky Tudor po roce 1970 Díky, to je cenná informace.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se