Přejít na obsah

Pomoc: Zblaznil som sa objednal som "upravene" Rolexky z chrono24?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vcera v noci som sa trochu zblaznil a objednal som si z Chrono24 Rolexky ktore sa mi pacili.

Ide o Datejust 36, ref. 16234. https://www.chrono24.sk/rolex/full-set-1995-datejust-36-ref-16234-jubilee-white--id36031845.htm?checkoutId=10252153

Povedal som si ze maju Certifikat, doklad o kupe, su od profi predajcu s dobrymi recenziami tak hura do toho. Ale potom som trochu patral a zistil som ze by mali mat namiesto SWISS MADE dole napisate T SWISS MADE T ako vsetky tieto datejusty do roku 1998.

Zrejme bol teda meneny cifernik a rucicky.

Pytal som sa na to predajcu tak povedal ze asi ale ze o tom nema ziadny zaznam.

Co si o tom myslite?

Mam objednavku zrusit a najst nieco ine alebo nepanikarit a vymeneny rucicky a cifernik nie su az taky problem?

Rovnake biele 16234 s originalnym cifernikom a rucickami som nasiel az za 8000 EUR za tieto som zaplatil 6400 EUR.

Vopred dik za rady.

Odesláno
2 minutes ago, bandicoot said:

Nejsem znalec, ale proč by tam mělo být T, když tam žádná luminiscence není. Téčkem je značený podobný model s indexy, kde na špičce je nanesená lumi.

Jinak tady je něco k timingu materiálu té lumi. https://beckertime.com/blog/review-of-the-rolex-datejust-ref-16234/

Ide o to ze prave ze do 1998 pouzivali na vsetkych 16234 datejustoch Tricium takze zrejme je vymeneny aj cifernik aj rucicky.

Odesláno (upraveno)

Pokud se nepletu, tak jde spíše o dobu ze které hodinky jsou než o to jestli skutečně tritium na číselníku a nebo ručkách měly. Mustery na tisk číselníků byly na každý model stejné. 

Upraveno uživatelem Monkey
Odesláno
7 minutes ago, Monkey said:

Pokud se nepletu, tak jde spíše o dobu ze které hodinky jsou než o to jestli skutečně tritium na číselníku a nebo ručkách měly. Mustery na tisk číselníků byly na každý model stejné. 

No veď práve a v roku 1995 z ktorého sú tam bolo vzdy T SWISS MADE T, takze to ze bol cifernik meneny je na 99,9% zrejme iste otazka je len ci je to taky problem pre ktore by som ich mal vratit.

Odesláno

Pekny djcka. Jsou prelesteny, ale korunka na spone jeste celkem cajk. Dal bych je urcite Rudovi z onyxu nebo jinemu spolehlivemu hodinari na check - tam se teprve ukaze, kvalita prodejce.

• Like 1
Odesláno
před 8 hodinami, Jarett napsal:

Hodinky jsou v pohodě, je to model bez luminiscence, takže žádné "T" tam nepatří ... 

To není tak jednoznačné. Rolexky do přelomu století, které používali tritium, byly většinou směřovány pro Japonský trh, kde platily přísné restrikce na dovoz radioaktivních látek. Označení tritia např. T SWISS MADE T a nebo T SWISS T však na číselníky (bez lumi) patří. Singer nejdříve číselníky natiskl a až potom přidává indexy. 

A k tématu. Já osobně jsem z výhodných nákupu od jižních státu na chrono24 vyléčen. Pokud si hodinky koupíš, rozhodně je zanes buď do Onyxu a nebo k Bechyněmu.

• Dát hlas 2
Odesláno

Podle mě jsou v pohodě. Nenašel jsem jiné se stejným ciferníkem bez lumi, které by měly ta Tčka. 

Odesláno
před 4 hodinami, Monkey napsal:

To není tak jednoznačné. Rolexky do přelomu století, které používali tritium, byly většinou směřovány pro Japonský trh, kde platily přísné restrikce na dovoz radioaktivních látek. Označení tritia např. T SWISS MADE T a nebo T SWISS T však na číselníky (bez lumi) patří. Singer nejdříve číselníky natiskl a až potom přidává indexy. 

A k tématu. Já osobně jsem z výhodných nákupu od jižních státu na chrono24 vyléčen. Pokud si hodinky koupíš, rozhodně je zanes buď do Onyxu a nebo k Bechyněmu.

To "T" platí jen v případě, že jde o varianty, které mají luminiscenci na ručkách a indexech, nebo jen na ručkách. Pokud na hodinkách není žádná aplikace luminiscence (tak jako na posuzovaném kusu), nebylo natištěno žádné "T".

před 2 hodinami, Fade napsal:

Podle mě jsou v pohodě. Nenašel jsem jiné se stejným ciferníkem bez lumi, které by měly ta Tčka. 

👍 přesně tak

Odesláno
před 4 minutami, Jarett napsal:

To "T" platí jen v případě, že jde o varianty, které mají luminiscenci na ručkách a indexech, nebo jen na ručkách. Pokud na hodinkách není žádná aplikace luminiscence (tak jako na posuzovaném kusu), nebylo natištěno žádné "T".

Dovolím si nesouhlasit. Zde je například článek potvrzující mé tvrzení https://www.luxurybazaar.com/grey-market/rolex-t-swiss-made-t/ 

Jsou o tom i vlákna na rolexforums a nebo WUS s prakticky stejným závěrem. 

O značení (konkrétně u Day Date) mluví i Jasper Lijfering ve svých videích. 

Je ale dost možné, že tomu je tak, jak tomu často u vintage Rolex bývá a sice, že je více možných variant.

• Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno

Taky si myslím, že to klasicky sekali jak jim to přišlo pod ruky než nad hodinkami začali onanovat lidi jako my a řešit hovadiny :D 

• Dát hlas 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...