Locky Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @lukasb515, kterému děkuji za fajn pokec při předání. 1
Locky Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září před 9 hodinami, bosco napsal: @Locky Skvěle sepsané, díky Škoda, že zlobila překlápěčka, úplný souhlas, že člověk spíš potřebuje řemínek rychle a komfortně povolit... Doufáme, že sis hodinky užil a rádi Tě i letos uvidíme na Micro Praze Díky. Je možné, že to bylo rukami. Uvidíme, jak úspěšní budou (byli) ostatní. A na Micro Praha se opět moc těším! 1
Jirka19 Odesláno 17. září Autor Nahlásit Odesláno 17. září @Locky díky za super postřehy a info o předání, @lukasb515 pak přeji, ať si testování užije
lukasb515 Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @martigen 1
martigen Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září před 5 minutami, lukasb515 napsal: Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @martigen Ano potvrzuji a děkuji za předání 1
Jirka19 Odesláno 29. září Autor Nahlásit Odesláno 29. září Děkuji za info a přeji @martigen ať si testování užije
lukasb515 Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Se zpožděním přidávám svoje pocity z putovních hodinek Hodinky jsou opravdu příjemné na nošení. I když mají průměr 43 mm, tak se na mé poměrně malé ruce nosily velmi pohodlně a působily jako menší cca 41-42 mm. Přesnost strojku byla naprosto bezproblémová, ukázkový chronometer. Za nejsilnější stránku těchto hodinek považuji jednoznačně ciferník. Ten je nádherný a celkově fakt povedený. Některé značky i ve vyšších kategoriích by se od Formexu mohly učit, jak se dělá zábavný ciferník v ne úplně standardní barvě. Na různém světle působí pokaždé jinak, měl jsem pocit, že čím horší světlo, tím více tá skvělá vínová barva vynikne. Datumovka je moc hezky zapuštěná, vizuálně neruší. V dané cenovce za to patří formexu velká pochvala, ciferník je fakt hezky propracovaný a zajímavý, barevně úplně skvělý, málem mě přesvědčil, že ty hodinky potřebuji Co bych naopak zlepšil, je rotor strojku. Na hodinkách této cenovky působí hodně jednoduše, svým vzhledem připomíná spíše rotor z levnější Miyoty. Možná by stálo za to zlepšit finish rotoru, případně by mě vůbec neuráželo plné dýnko. Osobně mi nesedl systém suspension case. Při nošení mi fungování suspensionu připomínalo vibrace ze smartwatchů, a měl jsem tak tendenci zvedat ruku a číst notifikace. Když mám nechytré hodinky nechci pocit jako u notifikací - no to je můj osobní problém. Drobnost, kterou jsem při testování objevil, byla mírně vyosená datumovka v okénku. Některé čísla mi přišly nesymetrické, víc natlačené na levou stranu okénka. Jde však zřejmě jen o vadu konkrétního kusu nebo vadu mého oka Naopak musím pochválit zpracování tahu. Ten je vynikající a velmi pohodlný. Systém rychlé výměny řemínků fungoval absolutně bez problémů. Hodinky jsou díky zahnutým stěžejkám míň univerzální, no za design se platí a musí se s tím počítat. Mikroregulace na sponě mi, stejně jako Ondrovi, nefungovala, ale přisuzuji to asi svému menšímu zápěstí. Celkově jsou to však velmi dobře zpracované hodinky v dané cenové kategorii. Mají skvělou přesnost, nádherný vínový ciferník a některá netradiční řešení/inovace. Děkuji moc Helveti a Jirkovi za možnost hodinky Formex otestovat a těším se, s čím dalším tahle značka přijde 1
raduzn1 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října Druhé hodinky od spol. Formex na mojí ruce. Putování viz. deník v rámci fotek... A teď bodově k samotným hodinkám. Přednosti: - velikost pouzdra 43mm - nádherný ciferník - přesnost v rámci COSC - překlápěcí spona s přesnou mikroregulací - pohodlný tah s možností prodloužení - rychlá výměna tahu a řemínků - výška pouzdra - luminiscence Ke zlepšení: - šroubovací korunka - věřím, že bude vyřešeno jako u 41mm verze - regulace tahu - viditelná mezera, pouze jedno rozměrové přenastavení - doufám, že bude vyřešeno jako u 41mm verze Osobní představa dalšího upravení: - delší hodinová ručička na hranu indexu - delší minutová ručička na konec indexu - bez datumovky - bez horních šroubů a tím zřejmě bez odpružení CSS Děkuji spol. Helveti za možnost zapůjčení a těším se na případné další putovní hodinky. Chronomagu samozřejmě děkuji za prostor. R. 1
raduzn1 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října před 1 minutou, raduzn1 napsal: Druhé hodinky od spol. Formex na mojí ruce. Putování viz. deník v rámci fotek... A teď bodově k samotným hodinkám. Přednosti: - velikost pouzdra 43mm - nádherný ciferník - přesnost v rámci COSC - překlápěcí spona s přesnou mikroregulací - pohodlný tah s možností prodloužení - rychlá výměna tahu a řemínků - výška pouzdra - luminiscence Ke zlepšení: - šroubovací korunka - věřím, že bude vyřešeno jako u 41mm verze - regulace tahu - viditelná mezera, pouze jedno rozměrové přenastavení - doufám, že bude vyřešeno jako u 41mm verze Osobní představa dalšího upravení: - delší hodinová ručička na hranu indexu - delší minutová ručička na konec indexu - bez datumovky - bez horních šroubů a tím zřejmě bez odpružení CSS Děkuji spol. Helveti za možnost zapůjčení a těším se na případné další putovní hodinky. Chronomagu samozřejmě děkuji za prostor. R.
ctvrtek Odesláno 31. října Nahlásit Odesláno 31. října Hlásím, že hodinky doputovali na moje zápěstí. První dojem je naprosto super! 2
Jirka19 Odesláno 31. října Autor Nahlásit Odesláno 31. října Díky všem za hodnocení a dojmy z nošení, stejně jako fotky, testování jede dál
ctvrtek Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Dneska poslední větrání karbouše s Formexama a po víkendu bych je rád poslal dál. Kdopak se hlásí?
Jirka19 Odesláno 10. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu @ctvrtek kontaktuj prosím dalšího v pořadí v seznamu, nebo koukni kdo ještě neměl a podle lokace by šlo předat osobně - to preferujeme před posíláním (aby se nám to neztratilo jako minule ). Díky
ctvrtek Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu před 2 hodinami, Jirka19 napsal: @ctvrtek kontaktuj prosím dalšího v pořadí v seznamu, nebo koukni kdo ještě neměl a podle lokace by šlo předat osobně - to preferujeme před posíláním (aby se nám to neztratilo jako minule ). Díky Už domlouváme detaily s dalším kolegou 1
ctvrtek Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu (upraveno) Tak jo! Hodinky zítra letí za dalším v pořadí a já na ruku konečně můžu hodit jiné. Hodinky jsem převzal od DPD, protože kvůli časovému presu jsem nebyl schopen skloubit práci a osobní předání s kolegou v Hradci. Hned po rozbalení jsem zkrátil náramek a nasadil je na ruku. Bohužel dovolená je už za námi, a tak se vynasnažím jim vymyslet zajímavý program, alespoň v okolí domova. Druhý den je beru do kanceláře, jdeme se podívat na představení studie Škoda Vision O a při té příležitosti neváhám hodinky ukázat kolegovi, který je také velký nadšenec. Formex sice neznal, ale hodinky udělaly skvělý dojem. Další dny je krásné počasí, a tak vyrážíme na procházky s našimi dalmatiny. V tomto podzimním počasí je ten červený ciferník úplně kouzelný. Následuje víkend, během kterého stíháme posvícení, bowling s rodinou a ještě pivo s kamarádem, který se už nemohl dočkat, až si Formex vyzkouší. Je také nadšený jako já, od hodinek za tu cenu nečekal až tak kvalitní provedení a COSC certifikaci. Abych je celou dobu nenosil jen na náramku, tak je přehazuji na kůži a vyrážím do FNHK darovat krev. Protože je krásné počasí, tak dokonce vytahuji cabrio a myslím, že hodinky zažily poslední letošní projížďku s nebem nad hlavou. Ciferník se opět krásně leskne a já jsem nadšený, že i kůže vypadá na hodinkách bezvadně! Jako poslední zážitek nebylo nic menšího než svatba kamarádky ve vile Dom Carli. Naprosto kouzelné místo a hodinky na náramku určitě ostudu v kombinaci se světlým sakem neudělaly. Zhodnocení: Musím říct, že hodinky jsou opravdu skvěle nositelné. Příjemná velikost v kombinaci s dokonalou čitelností z nich dělá naprosto univerzální hodinky. Líbí se mi, jak jsou všechny ručky dlouhé, což usnadňuje odečítání času. Na náramku často zafungovalo i odpružení, o kterém jsem si původně myslel, že bude spíše zajímavost, kterou člověk využije jen jako machrovinku v hospodě u piva. Náramek jako takový je velmi příjemný, líbí se mi integrované stěžejky, díky kterým je výměna náramku za řemen otázkou 30 sekund. Chybí mi na něm možnost mikroregulace přímo ve sponě — ta extenze, kterou je náramek vybaven, vnímám jako nouzovku, protože pokud je vytažená, tak to vypadá hrozně — jako kdyby chyběl dílek. Naopak spona na koženém řemínku je naprosto dokonalá. Líbí se mi lehké provedení z plastu a hliníku a k tomu jednoduchá mikroregulace. Jako mínus určitě nevnímám absenci šroubovací korunky, WR je na každodenní nošení dostačující a pokud není potřeba z tohoto důvodu, nevidím nutnost její implementace. Koukal sem, že 41mm jí už ale mají, stejně tak jako sponu na náramku dle mých představ Moc se mi líbí, že datumovka je ve stejném odstínu jako ciferník a proto není rušivá. Trochu mě překvapilo, že při pohledu z určitého úhlu prosvítá pod spodním okrajem datumovky strojek, jako kdyby byl datumový věnec menšího průměru, než by měl být viz foto. Celkově naprosto super hodinky se kterýma se mi jen těžko loučí Moc díky Helveti za možnost zúčastnit se tohoto projektu!! Mezera pod datumovkou Upraveno 10. listopadu uživatelem ctvrtek 3
Jirka19 Odesláno středa v 08:48 Autor Nahlásit Odesláno středa v 08:48 @ctvrtek děkuji za super hodnocení a jen se zeptám - hodinky jsou tedy předané? Jde mi o zorientování kdo je teď má
ctvrtek Odesláno středa v 10:52 Nahlásit Odesláno středa v 10:52 před 2 hodinami, Jirka19 napsal: @ctvrtek děkuji za super hodnocení a jen se zeptám - hodinky jsou tedy předané? Jde mi o zorientování kdo je teď má Ano, momentálně jsou hodinky u TomasOris 1
Jirka19 Odesláno středa v 11:20 Autor Nahlásit Odesláno středa v 11:20 před 27 minutami, ctvrtek napsal: Ano, momentálně jsou hodinky u TomasOris Super, díky za info
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se