NIGHTinGALE Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 (upraveno) Me taky na prvni pohled tyto AS pripomnely UN, ale UN MM se mi nikdy nelibily, prisly mi zbytecne komplikovany a prezdobeny (koukal jsem na ne u Dusaka pro jistotu vickrat aby to nebylo jen zavrhnuti na prvni pohled), ale AS WE mi prijdou designove mnohem cistsi a jednodussi a libi se mi mnohem vic.. To je zajímavé, ony vážně ty UN evokují, ale nechápu proč. Liší se všechno - pouzdro, ochrana korunky, struktura číselníku, ručky, indexy, ... prostě všechno. Jen ta datumovka je umístěna stejně. Upraveno 4. března 2009 uživatelem NIGHTinGALE
spiderer Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 To je zajímavé, ony vážně ty UN evokují, ale nechápu proč. Liší se všechno - pouzdro, ochrana korunky, struktura číselníku, ručky, indexy, ... prostě všechno. Jen ta datumovka je umístěna stejně. Podle me to bude zakladnim vzhledem subciferniku - 12 rezerva chodu, 6 mimostredka s datumovkou a lupou.. ale jinak tam podobnyho neni asi nic
NIGHTinGALE Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Podle me to bude zakladnim vzhledem subciferniku - 12 rezerva chodu, 6 mimostredka s datumovkou a lupou.. ale jinak tam podobnyho neni asi nic To by si pak ale bylo podobných 90% hodinek s kalibrem 7750 No, však ono vlastně je Prostě mi tyhle Arnold & Son připadají svébytné, moc hezké a mají bomba kalibr. Rozhodně bych je volil raději, než ty UN.
Návštěvník Snow Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Prostě mi tyhle Arnold & Son připadají svébytné, moc hezké a mají bomba kalibr. Rozhodně bych je volil raději, než ty UN. Kalibr Jaquet J7060 je fantastický, hodinky a to se musím přiznat, se mi až tak nelíbí. Připadají mi a nevím proč takové ploché, nízké, ale strojek to vynahradí. Ještě by mě zajímalo, kolik vlastně stojí.
romulada Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 (upraveno) určitě víš, že jsem psal o modelu maxi marine IMHO: moc pěkné fotografie UN - to už je ve srovnání s AS kus hodinařiny Je to naprosto zbytečná debata, já vůbec nemám ambice přesvědčovat kohokoliv, aby se mu začala líbit značka, pro kterou jsem se rozhodl. Přijde mi jen hodně odvážné, že se pouštíš do srovnání věcí, kterým zřejmě moc nerozumíš. U obou firem - UN i Arnold & Son je naprosto zřejmé, že čerpali inspiraci pro design svých modelů ve své historii - ani jedna z firem v podstatě nepřišla s ničím novým a objevným! Vzhled Arnold & Son White Ensign i UN Maxi Marine, je zcela logicky inspirován vzhledem klasických námořních chronometrů, s jejichž výrobou měly v minulosti obě firmy bohaté zkušenosti. John Arnold(blízký přítel Abrahama Louise Bregueta) se narodil o více než století dřív než mladý Ulysse Nardin v LeLocle postavil svůj první chronometr, takže jestli ve skutečnosti někdo kopíroval - nemohl to být John Arnold. Tato fakta z hluboké historie jsou samozřejmě nesměrodatná, neboť obě firmy začaly svou novodobou historii psát teprve v nedávné době - tentokrát byla pro změnu zas dříve obnovena značka "Ulysse Nardin", kterou koupil v roce 1983 podnikatel Rolf Schnyder. The British Masters - firma, která vlastní značku Arnold & Son a také značku Graham, založil až v roce 1995 hodinářský nadšenec Eric Loth. Na fotce jsou stolní hodiny se sedmidenním nátahem a mimostřednou vteřinovkou od syna J.Arnolda - Johna Rogera Arnolda, které zkonstruoval cca 1810 pro anglického krále Jiřího III. Myslím, že inspirace pro AS White Ensign je docela znatelná. P.S.: V tom kuse hodinařiny, který sis vybral ke srovnání se sedmidenním kalibrem Jaqet tiká stroj ETA. Upraveno 4. března 2009 uživatelem romulada
yed69 Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 To by si pak ale bylo podobných 90% hodinek s kalibrem 7750 No, však ono vlastně je Prostě mi tyhle Arnold & Son připadají svébytné, moc hezké a mají bomba kalibr. Rozhodně bych je volil raději, než ty UN. Mám pocit, že skoro všechno má kalibr 7750:), viz odkaz, na stránce dole je přehled.... http://www.chronomaddox.com/valjoux_7750_engine.html
Návštěvník Snow Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 (upraveno) Je to naprosto zbytečná debata, já vůbec nemám ambice přesvědčovat kohokoliv, aby se mu začala líbit značka, pro kterou jsem se rozhodl. Přijde mi jen hodně odvážné, že se pouštíš do srovnání věcí, kterým zřejmě moc nerozumíš. U obou firem - UN i Arnold & Son je naprosto zřejmé, že čerpali inspiraci pro design svých modelů ve své historii - ani jedna z firem v podstatě nepřišla s ničím novým a objevným! Vzhled Arnold & Son White Ensign i UN Maxi Marine, je zcela logicky inspirován vzhledem klasických námořních chronometrů, s jejichž výrobou měly v minulosti obě firmy bohaté zkušenosti. John Arnold(blízký přítel Abrahama Louise Bregueta) se narodil o více než století dřív než mladý Ulysse Nardin v LeLocle postavil svůj první chronometr, takže jestli ve skutečnosti někdo kopíroval - nemohl to být John Arnold. Tato fakta z hluboké historie jsou samozřejmě nesměrodatná, neboť obě firmy začaly svou novodobou historii psát teprve v nedávné době - tentokrát byla pro změnu zas dříve obnovena značka "Ulysse Nardin", kterou koupil v roce 1983 podnikatel Rolf Schnyder. The British Masters - firma, která vlastní značku Arnold & Son a také značku Graham, založil až v roce 1995 hodinářský nadšenec Eric Loth. Na fotce jsou kapesní hodinky se sedmidenním nátahem a mimostřednou vteřinovkou od syna J.Arnolda - Johna Rogera Arnolda, které zkonstruoval cca 1810 pro anglického krále Jiřího III. Myslím, že inspirace pro AS White Ensign je docela znatelná. P.S.: V tom kuse hodinařiny, který sis vybral ke srovnání se sedmidenním kalibrem Jaqet tiká stroj ETA. Jo kamarádi, máme mezi sebou těžký kalibr, který nás roztřílí kdykoliv jen bude chtít. Romulada je pro chronomag obrovským přínosem a jen doufám, že se nám ho podobnými diskusemi nepodaří otrávit tak, aby nás opustil. Upraveno 4. března 2009 uživatelem Snow
spiderer Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 To by si pak ale bylo podobných 90% hodinek s kalibrem 7750 Prave ze moc asi ne, ja jsem to zatim jinde nevidel, nebo si na to nepamatuju (coz muze byt dost pravdepodobne), ale treba ani na tehle strance s prehledem 7750 - http://www.chronomaddox.com/valjoux_7750_engine.html ktera se tu objevila nejsou zadne, pokud jsem se dobre koukal, ktere by mely subciferniky na 6 a 12 a datum na 6, jsou tam bud bez data, nebo s datem na 3
romulada Odesláno 4. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Jo kamarádi, máme mezi sebou těžký kalibr, který nás roztřílí kdykoliv jen bude chtít. Romulada je pro chronomag obrovským přínosem a jen doufám, že se nám ho podobnými diskusemi nepodaří otrávit tak, aby nás opustil. Omlouvám se- fakt nechci bejt za "chytráka", nechal jsem se prostě vtáhnout do nesmyslné diskuze - a přitom tady mám docela dost práce, tak šup do toho!
spiderer Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Omlouvám se- fakt nechci bejt za "chytráka", nechal jsem se prostě vtáhnout do nesmyslné diskuze - a přitom tady mám docela dost práce, tak šup do toho! To je fakt, recenze na Daytony nepocka Naopak je videt, ze z jakekoliv diskuze muzou vypadnout zajimavy myslenky/fakta
NIGHTinGALE Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Prave ze moc asi ne, ja jsem to zatim jinde nevidel, nebo si na to nepamatuju (coz muze byt dost pravdepodobne), ale treba ani na tehle strance s prehledem 7750 - http://www.chronomaddox.com/valjoux_7750_engine.html ktera se tu objevila nejsou zadne, pokud jsem se dobre koukal, ktere by mely subciferniky na 6 a 12 a datum na 6, jsou tam bud bez data, nebo s datem na 3 Podobné mezi sebou. Jako že hodinky se stejně rozvrženými subdialy si budou vždy trošku podobné. Tedy hodinky se 7750 a stejně rozvrženými subdialy si budou navzájem podobné.
kubson Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 červené hodinky mě příliš neberou, nicméně spolu s dalšími kusy v podpisu je to impresivní kolekce. celkem zajímavá je informace, že arnoldy obnovil hodinářský nadšenec v r.1995 - to dává i místním nadšencům celkem naději, kam se dá za 10 let dopracovat, respect.. (žeby kubson & son? )
spiderer Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 Podobné mezi sebou. Jako že hodinky se stejně rozvrženými subdialy si budou vždy trošku podobné. Tedy hodinky se 7750 a stejně rozvrženými subdialy si budou navzájem podobné. Tak to potom jo červené hodinky mě příliš neberou, nicméně spolu s dalšími kusy v podpisu je to impresivní kolekce. celkem zajímavá je informace, že arnoldy obnovil hodinářský nadšenec v r.1995 - to dává i místním nadšencům celkem naději, kam se dá za 10 let dopracovat, respect.. (žeby kubson & son? ) Kubson & Son zni dobre, jsem zvedavej na chronoshop za 10 let --- Jeste se jenom zeptam, mate nekdo nejake fotky, odkazy atp k tomuto kalibru Jaquet 7060? Me se nic nepodarilo najit krome par fotek kde jej pouziva Harry Winston ve svych hodinkach.. diky
Návštěvník YPO? Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 (upraveno) Je to naprosto zbytečná debata, já vůbec nemám ambice přesvědčovat kohokoliv, aby se mu začala líbit značka, pro kterou jsem se rozhodl. Přijde mi jen hodně odvážné, že se pouštíš do srovnání věcí, kterým zřejmě moc nerozumíš. U obou firem - UN i Arnold & Son je naprosto zřejmé, že čerpali inspiraci pro design svých modelů ve své historii - ani jedna z firem v podstatě nepřišla s ničím novým a objevným! Vzhled Arnold & Son White Ensign i UN Maxi Marine, je zcela logicky inspirován vzhledem klasických námořních chronometrů, s jejichž výrobou měly v minulosti obě firmy bohaté zkušenosti. John Arnold(blízký přítel Abrahama Louise Bregueta) se narodil o více než století dřív než mladý Ulysse Nardin v LeLocle postavil svůj první chronometr, takže jestli ve skutečnosti někdo kopíroval - nemohl to být John Arnold. Tato fakta z hluboké historie jsou samozřejmě nesměrodatná, neboť obě firmy začaly svou novodobou historii psát teprve v nedávné době - tentokrát byla pro změnu zas dříve obnovena značka "Ulysse Nardin", kterou koupil v roce 1983 podnikatel Rolf Schnyder. The British Masters - firma, která vlastní značku Arnold & Son a také značku Graham, založil až v roce 1995 hodinářský nadšenec Eric Loth. Na fotce jsou stolní hodiny se sedmidenním nátahem a mimostřednou vteřinovkou od syna J.Arnolda - Johna Rogera Arnolda, které zkonstruoval cca 1810 pro anglického krále Jiřího III. Myslím, že inspirace pro AS White Ensign je docela znatelná. P.S.: V tom kuse hodinařiny, který sis vybral ke srovnání se sedmidenním kalibrem Jaqet tiká stroj ETA. díky za osvětu -AS ve mne prostě evokuje UN a s tím nic neudělám -další věc je, že červené hodinky bych si za kilo prostě nekoupil, ale to už jsme někde jinde - užívej si je Upraveno 4. března 2009 uživatelem YPO?
B.F.G. Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 červené hodinky mě příliš neberou, nicméně spolu s dalšími kusy v podpisu je to impresivní kolekce. celkem zajímavá je informace, že arnoldy obnovil hodinářský nadšenec v r.1995 - to dává i místním nadšencům celkem naději, kam se dá za 10 let dopracovat, respect.. (žeby kubson & son? ) Kub&Son
romulada Odesláno 10. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2009 Dočasně jsem "přezul" na černej řemen.
B.F.G. Odesláno 12. března 2009 Nahlásit Odesláno 12. března 2009 Lehké OT: Nevíte někdo jak tato značka funguje? Stránky neaktualizují, psal jsem už před pár měsící o katalog a žádná reakce. Přijde mi to nějaké zvláštní.
PhoeniX Odesláno 12. března 2009 Nahlásit Odesláno 12. března 2009 Já si toho všiml až teď. Ty vole, to je nářez!!! Padám z nich na prdel. Za tu cenu jsou to nejvíc hodnotný hodinky, co jsem za poslední dobu - a možná vůbec - viděl. Mám z nich takový vintážně nadčasový pocit. Romulado, jsou drsný a krásný.
Krupkic Odesláno 12. března 2009 Nahlásit Odesláno 12. března 2009 Má je můj kamarád v oranžové barvě a musím říct, že žádná fotka nevyjádří to jak jsou ve skutečnosti nádherné. Gratuluju k parádnímu přírustku...
Messiah Odesláno 25. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2009 I ja se musim priznat ze jsem si je pripsal na dvuj wish list :-) jen co videlam svuj prvni milion hned je prikoupim :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se