Daemonultimate Odesláno 24. září 2025 Nahlásit Odesláno 24. září 2025 (upraveno) Mido Commander Gradient Catrines Tak kdo z vás žije v Mexiku? Michal Tučný zpíval o tom, že už jsou tam všichni. Tak nevím, jestli produkce představovaných hodinek bude stačit. MIDO právě vzdává hold mexické kulturní tradici a to speciální edicí Commander Gradient Catrines , která je inspirována Día de Muertos. Ciferník hodinek zdobí ikonická kostra, obklopená květinami a zvýrazněná živými, fosforeskujícími tóny – bezchybná směs švýcarského hodinářství a mexické tradice. Día de Muertos (Den mrtvých) je tradiční mexický svátek, který se slaví hlavně 1. a 2. listopadu. Spojuje prvky původních indiánských vír (Aztéků, Mayů aj.) s křesťanskými Dušičkami a Svátkem všech svatých. Hlavní znaky: Smysl: Uctít a vzpomenout na zemřelé. V Mexiku se smrt nebere jen smutně, ale jako přirozená součást života – proto má svátek veselý a barevný charakter. Oltáře (ofrendas): V domech i na hřbitovech se staví oltáře se svíčkami, květinami (hlavně afrikány – cempasúchil), fotografiemi, jídlem, pitím a předměty, které měli zesnulí rádi. Věří se, že duše se v tyto dny vrací k živým. Lebky (calaveras): Typické jsou barevné cukrové lebky a veselé kostlivé postavičky, např. slavná „La Catrina“. Jídlo a pití: Připravuje se třeba pan de muerto (sladký „chléb mrtvých“) nebo oblíbená jídla zemřelých. Kultura a slavnosti: Patří sem průvody, hudba, tanec, divadlo i pestré výzdoby. UNESCO zařadilo Día de Muertos na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva, protože jde o unikátní tradici, která spojuje vzpomínku na smrt s oslavou života. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. září 2025 uživatelem Daemonultimate 1
Daemonultimate Odesláno 24. září 2025 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2025 (upraveno) Zdroj Mido watches Upraveno 24. září 2025 uživatelem Daemonultimate 1
vE13Lius Odesláno 25. září 2025 Nahlásit Odesláno 25. září 2025 To se mi moc líbí, zajimavá nevšednost. Cenovka ~30 000Kč s 80h rezervou nátahu. 1
Tenglis Odesláno 28. září 2025 Nahlásit Odesláno 28. září 2025 Diky za post. Uz par dni je sleduji. Podle me to jsou jedny z nejhezčích neobvyklych hodinek v současnosti kdybych ted neřešil jednu velkou akvizici, tak bych do nich šel... 2
Tenglis Odesláno 24. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2025 Hoši, pořídil si je tady někdo? dejte sem fotky. Já je před časem zkoušel v Ostravě, a na živo jsou úplně boží. Jen jsem trochu bojoval s velikostí. Jsem teď zvyklý na menší hodinky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vE13Lius Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 V 24. 11. 2025 v 10:30, Tenglis napsal: Hoši, pořídil si je tady někdo? dejte sem fotky. Já je před časem zkoušel v Ostravě, a na živo jsou úplně boží. Jen jsem trochu bojoval s velikostí. Jsem teď zvyklý na menší hodinky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Přijde mi, že ti sedí. Vypadaj parádně, zábavně. Pořid je a já je od tebe koupím až tě přestanou bavit.
Tenglis Odesláno 19. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2025 Před hodinou, vE13Lius napsal: Přijde mi, že ti sedí. Vypadaj parádně, zábavně. Pořid je a já je od tebe koupím až tě přestanou bavit. domluveno 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se