pavča Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Tak jsem se po více než dvou týdnech vrátil z dovolené ve Vietnamu. Projezdili a prolezli jsme kde co a všude měli spoustu hodinek. Dlouho jsem odolával, ale nakonec jsem nevydržel a v tržnici v Saigonu, kde je mraky prodejců a každý má stovky hodinek a samé špičkové značky (BREITLING, OMEGA, IWC, PANERAI, ROLEX, atd.) a navíc za neuvěřitelné ceny, jsem si hodinky koupil. Po dlouhém vybírání a krátkém smlouvání jsem koupil BREITLING NAVITIMER, no a přišly mě v přepočtu asi na 300,- Kč. No špička !!! Prodavači se mohli přetrhnout, dělali divy, na důkaz kvality sklíčka (pochopitelně safírového) do něj několikrát praštil šroubovákem a začal do něj rýpat (na skle žádná stopa !!!), no prostě kvalita. Zaručená vodotěsnost 50 m, kožený pásek s označením "BREITLING 1884" a "GENUINE LEATHER", spona s logem BREITLING. Víčko se vším všudy, s logem, všemi nápisy, výrobní číslo 1111. Po krátkém testování musím říci, že hodinky jsou a dokonce značně přesně, za 24 hodin odchylka cca 3 sekundy. Dnes nastal okamžik, kvůli kterému jsem je koupil. Popadl jsem sikovky a začal otevírat víčko, no sikovky nebyly zapotřebí šlo to rukou. Uvnitř je v plastovém prstenci uložený strojek, na první pohled velmi lacině provedený, ale vše včetně tlačítek funkční, všude ale plno malinkých špon, prach a nějaké chloupky. A teď tedy to, co mě udivuje: 1. Jak si může někdo jen tak dovolit zneužívat takovéto značky beztrestně? 2. Jak to, že to někdo dokáže vyrobit odhaduji tak za polovinu prodejní ceny, to je cca za 150,- Kč? 3. Jak to, že to za tuto cenu docela dobře funguje (ale zřejmě asi ne dlouhodobě) a navíc velice hezky vypadá?
PhoeniX Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 No špička !!! 1. Jak si může někdo jen tak dovolit zneužívat takovéto značky beztrestně? 2. Jak to, že to někdo dokáže vyrobit odhaduji tak za polovinu prodejní ceny, to je cca za 150,- Kč? 3. Jak to, že to za tuto cenu docela dobře funguje (ale zřejmě asi ne dlouhodobě) a navíc velice hezky vypadá? Když Ti to stačí... Ale potom nechoď na chronomag, ale na tržnici. Tady fejky a jejich cenu/hodnotu nikdo obdivovat nebude.
Jerryl Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Fotky fejku zejmena strojku by nebyly?
gougy Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Když Ti to stačí... Ale potom nechoď na chronomag, ale na tržnici. Tady fejky a jejich cenu/hodnotu nikdo obdivovat nebude. Nosánek kapku dolů, pavča je koupil na rozebrání.. Jsem přesvědčen, že většina HodinkovýchMagorů by si na dovolené ve Vietnamu nějaké koupila;) (i to nakupování je zážitek)
Jerryl Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Někdo ty šmejdy přece zničit musí. Pavča s tím začal.
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 A všichni ve Vietnamu nosí BREITLING, OMEGA, IWC, PANERAI a ROLEX.... Ty se ale maj!
farářskej Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Nosánek kapku dolů, pavča je koupil na rozebrání.. Jsem přesvědčen, že většina HodinkovýchMagorů by si na dovolené ve Vietnamu nějaké koupila;) (i to nakupování je zážitek) Jak říkal už Jan Hus - Sancta Simplicitas!
PhoeniX Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Jsem přesvědčen, že většina HodinkovýchMagorů by si na dovolené ve Vietnamu nějaké koupila;) (i to nakupování je zážitek) Pro mě žádný argument.
Jakubisko Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Pro mě žádný argument. Asi tak. Za ty penize bych si radeji nasel nekde podstivou ceskou Plzen...
pavča Odesláno 18. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Když Ti to stačí... Ale potom nechoď na chronomag, ale na tržnici. Tady fejky a jejich cenu/hodnotu nikdo obdivovat nebude. No měl jsem opravdu velkou snahu, aby to, co napíši, vyznělo dosti okatě jako sranda a ironie a aby to musel pochopit každý, ale ještě to asi bylo málo. Hodinky jsou skutečně koupené jen pro možnost podívat se dovnitř a rozhodně je nosit nehodlám. Ale poslat mě za trochu legrace do tržnice, to jsi tedy nemusel.
Joshua007 Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Jen z právního hlediska: Koupě jakéhokoliv padělku či fejku světové značky (důvody, zde nehrají žádnou roli) = skrytá vědomá podpora PADĚLÁNÍ !!!
Pajac Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 No měl jsem opravdu velkou snahu, aby to, co napíši, vyznělo dosti okatě jako sranda a ironie a aby to musel pochopit každý, ale ještě to asi bylo málo. Hodinky jsou skutečně koupené jen pro možnost podívat se dovnitř a rozhodně je nosit nehodlám. Ale poslat mě za trochu legrace do tržnice, to jsi tedy nemusel. Tak nestát, nekoukat, rozebírat a fotit!
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Jen z právního hlediska: Koupě jakéhokoliv padělku či fejku světové značky (důvody, zde nehrají žádnou roli) = skrytá vědomá podpora PADĚLÁNÍ !!! OT: Jak je to s replikama? Ty nejsou považovány za fejky?
tyfo Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 No je tady vlakno o fejcich a nebylo by spatne udelat fotky a dat to tam protoze pokud jsou udelany "dobre" tak je potreba aby se sirila osveta a reklo se tak tohle si nekupujte je to smejd a ukazat nejlepe rozdily proti originalu.
ricous Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 OT: Jak je to s replikama? Ty nejsou považovány za fejky? Co si představuješ pod pojmem "replika"? Pokud třeba Steinharty ala Rolex, nebo MM ala OP, tak to je zákonné...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Co si představuješ pod pojmem "replika"? Pokud třeba Steinharty ala Rolex, nebo MM ala OP, tak to je zákonné... Myslel jsem ty hodinky, co se prodávají v těchto obchodech Stačí zadat do googlu "replica watches" a vyjedou desítky odkazů na obchody. A vůbec se mi to nelíbí
Pajac Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 OT: Jak je to s replikama? Ty nejsou považovány za fejky? Záleží na tom, zda výroba konkrétní repliky hodinek je prováděna s vědomím a souhlasem firmy, která vyrábí (nebo vyráběla) originál...
ricous Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Myslel jsem ty hodinky, co se prodávají v těchto "SMAZÁNO" Stačí zadat do googlu "replica watches" a vyjedou desítky odkazů na obchody. A vůbec se mi to nelíbí A co je teda podle tebe fejk? Takováto replika (použití názvu světové značky na neoriginální výrobek) = fejk.
ricous Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Záleží na tom, zda výroba konkrétní repliky hodinek je prováděna s vědomím a souhlasem firmy, která vyrábí (nebo vyráběla) originál... Ještě jsem se nesetkal s tím, že by současná firma svolila jinému "subjektu" vyrábět její napodobeniny... Průmyslová výroba nehraje na "Revival Band"...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 A co je teda podle tebe fejk? Takováto replika (použití názvu světové značky na neoriginální výrobek) = fejk. Podle mě je fejk to, co tam oni prodávají. Ale asi to budou mít nějak ošetřené, že je to zákonem nedotknutelné... jinak by to takhle nemohli prodávat. Ale to je jedno, my chronomagoři máme jen originály! A vo tom to je!
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.