Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Učinil jsem pro sebe nový objev, tak se chci o něj podělit. Fabrication De Montres Normandes (FDMN) framcouzská firma, pravda založená Němcem Karstenem Frässdorfem. Původní strojky (nádherné). Na trh by měly jít letos. Cenovou hladinu se mi nepodařilo zjistit (asi nebude nejnižší). Firma existuje od roku 2005 a dělali hodinky pro soukromý brand Marca Brogsittera. Bohužel jejich stránky na http://www.fdmn.fr/ momentálně nic neukazují. Více zde, zde a zde.

post-3262-1237409922.jpg

post-3262-1237409941.jpg

• po měsících...
Odesláno

Nový Caliber 774 od Karstena Fräßdorfa bude uvedene na Baselu.

13838_1178336454449_1109272121_30430423_3863324_n.jpg

Jedná se o stroje s konstatní silou (constatn force movement)

Návštěvník SukHoi
Odesláno

tohle mi nějak uteklo - je to moc pěkný - jen houšť a víc v "nezávislé" hodinařině

Odesláno (upraveno)

No nádhera! Jen si nejsem jist tím hranatým tvarem nožek zespodu. To přišroubování dýnka jen na nožky pouzdra je bezva nápad (možná je šroubovací a ty šroubky "jen" aretují - no to je frajeřina !!) , pečlivě vybraný font, to ukončení 5 a 7 přesně ve vodorovné ose subciferníku, pozice 30, to je prostě vzorné, nekompromisně technicistní provedení a přitom (právě proto, jak si dovolím tvrdit) to má šarm, ducha a tajemno a dělá dojem tradice z doby, kdy hodinářství byla ještě technická disciplína - je vidět, že hodinky promyslel od začátku do konce, jak to má být v nejlepších domech. Krásné logo a bohužel zbytečně dlouhé jméno, které tam nemuselo být - ještě šetřit s nápisy a šetřil bych. Jsem fakt unešen, ani si nepamutuju, kdy jsem měl tu příležitost, napsat tady něco tak pozitivního. :D

Upraveno uživatelem cigi
  • po měsíci...
Odesláno

Tak ještě pár obrázků, i když to nejsou žadné žhavé novinky. Jak to ten člověk dělá, že jsou tak pěkné ty strojky.

Cal. 70 od FDMN pro Chronoswiss. Říkají mu Grasshopper, i když nevím, to nemá nic společného s Harissonovým grasshopperem. Jsou tam v těch hodinkách ty kroky dva. Ten horní je remontoire, tj zařízení pro pohon setrvačky konstantní silou, a plní se energií ze soukolí jednou za vteřinu, čehož se používá i k pohonu mrtvé vteřinové ručičky, tj.skáče po vteřinách jako na kvarckách. Setrvačka je na 18 000. Navíc mezi jedím můstkem a základnou je "kapsička" na náhradní díly - kameny, setrvační hřídel. To je péče o servisovatelnost! Ďábelské.

Počítačová grafika

post-3262-1271714411.jpg

Živý obrázek

post-3262-1271714446.jpg

Dále kalibr 777, taky remontoire, nyní jiné konstrukce

post-3262-1271714431.jpg

Všiměte si těch dvou krokových kol nad sebou a kotev s paletami vedle sebe. Jedno je od toho remontoiru, druhé je normální švýcarského kroku.

post-3262-1271714420.jpg

A na závěr jeden tourbillon, pěkně schovaný vzadu, žádné blbé díry do ciferníku.

post-3262-1271714439.jpg

Odesláno
A ještě odkaz na stránky, kde jsou obrázky dílny a hodinek http://fdmn.fr/galerie/ .

nejvíc se mi líbí fotky na ruce, běžné fotky vypadají jako by hodinky byly vhodné k obleku, ale díky pěkné tloušťce

jsou klasicky sportovní.Už se ví přibližná cena?

• po měsících...
Odesláno

Tak konec, likvidace. Nechápu. Fräßdorf se prý přesunul do Neuchatel. Holt, všechny cesty vedou do Říma. No, uvidíme. Za mne slza v oku.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Tak dobrá zpráva. Fenix povstal z popela. Nová Fraessdorfova firma HERITAGE WATCH MANUFACTORY. Jak jsem psal výše, přesídlil do Neuchatelu. No co se dá dělat, Normandie zněla romantičtěji, ale asi to holt nejde. Zatím dva kousky, Tensus a Magnus, ale jenom jedna fotka (Tensus). Designer Eric Giroud, to je ten za hi-tek věcma jako MB&F, Rebelion, Opus 9 nebo Swarovski digitálkama si teď střihnul heritage kousek a myslím, že mu to jde i tak. No a strojek, paráda. Hromada patentů, setrvačka regulovaná změnou momentu setrvačnosti (ale jinak než gyromax), remontoire (konstantní síla popudu), vlastní krok s dvojitým kolem, 60 hodin rezerva chodu a prý nějaká ukrutná přesnost.

16.1. na GTE ofiko představení.

Bohužel Chronoswiss Sauterelle se prý nějak nepovedlo, a Fraessdorfa nahradil v Chronoswiss Strehler.

Posted ImagePosted Image

Viz článek na Worldtempus.

Upraveno uživatelem dknespl

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...