dknespl Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Učinil jsem pro sebe nový objev, tak se chci o něj podělit. Fabrication De Montres Normandes (FDMN) framcouzská firma, pravda založená Němcem Karstenem Frässdorfem. Původní strojky (nádherné). Na trh by měly jít letos. Cenovou hladinu se mi nepodařilo zjistit (asi nebude nejnižší). Firma existuje od roku 2005 a dělali hodinky pro soukromý brand Marca Brogsittera. Bohužel jejich stránky na http://www.fdmn.fr/ momentálně nic neukazují. Více zde, zde a zde.
dknespl Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Nový Caliber 774 od Karstena Fräßdorfa bude uvedene na Baselu. Jedná se o stroje s konstatní silou (constatn force movement)
Návštěvník SukHoi Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 tohle mi nějak uteklo - je to moc pěkný - jen houšť a víc v "nezávislé" hodinařině
cortes1990 Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 To budú mať asi krásne pomalý chod zotrvacky vdaka tomu rozmeru... pekné pekné
cigi Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 (upraveno) No nádhera! Jen si nejsem jist tím hranatým tvarem nožek zespodu. To přišroubování dýnka jen na nožky pouzdra je bezva nápad (možná je šroubovací a ty šroubky "jen" aretují - no to je frajeřina !!) , pečlivě vybraný font, to ukončení 5 a 7 přesně ve vodorovné ose subciferníku, pozice 30, to je prostě vzorné, nekompromisně technicistní provedení a přitom (právě proto, jak si dovolím tvrdit) to má šarm, ducha a tajemno a dělá dojem tradice z doby, kdy hodinářství byla ještě technická disciplína - je vidět, že hodinky promyslel od začátku do konce, jak to má být v nejlepších domech. Krásné logo a bohužel zbytečně dlouhé jméno, které tam nemuselo být - ještě šetřit s nápisy a šetřil bych. Jsem fakt unešen, ani si nepamutuju, kdy jsem měl tu příležitost, napsat tady něco tak pozitivního. Upraveno 1. března 2010 uživatelem cigi
mechano Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Nový Caliber 774 od Karstena Fräßdorfa bude uvedene na Baselu. Jedná se o stroje s konstatní silou (constatn force movement) Bledá závist.
dknespl Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2010 Tak ještě pár obrázků, i když to nejsou žadné žhavé novinky. Jak to ten člověk dělá, že jsou tak pěkné ty strojky. Cal. 70 od FDMN pro Chronoswiss. Říkají mu Grasshopper, i když nevím, to nemá nic společného s Harissonovým grasshopperem. Jsou tam v těch hodinkách ty kroky dva. Ten horní je remontoire, tj zařízení pro pohon setrvačky konstantní silou, a plní se energií ze soukolí jednou za vteřinu, čehož se používá i k pohonu mrtvé vteřinové ručičky, tj.skáče po vteřinách jako na kvarckách. Setrvačka je na 18 000. Navíc mezi jedím můstkem a základnou je "kapsička" na náhradní díly - kameny, setrvační hřídel. To je péče o servisovatelnost! Ďábelské. Počítačová grafika Živý obrázek Dále kalibr 777, taky remontoire, nyní jiné konstrukce Všiměte si těch dvou krokových kol nad sebou a kotev s paletami vedle sebe. Jedno je od toho remontoiru, druhé je normální švýcarského kroku. A na závěr jeden tourbillon, pěkně schovaný vzadu, žádné blbé díry do ciferníku.
dknespl Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2010 A ještě odkaz na stránky, kde jsou obrázky dílny a hodinek http://fdmn.fr/galerie/ .
PhoeniX Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Krásná konstrukce. Nejvíc se mi potom líbí obří setrvačky a jejich uchycení v můstku.
Kairos Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 A ještě odkaz na stránky, kde jsou obrázky dílny a hodinek http://fdmn.fr/galerie/ . nejvíc se mi líbí fotky na ruce, běžné fotky vypadají jako by hodinky byly vhodné k obleku, ale díky pěkné tloušťce jsou klasicky sportovní.Už se ví přibližná cena?
mechano Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 (upraveno) A ještě odkaz na stránky, kde jsou obrázky dílny a hodinek http://fdmn.fr/galerie/ . Dobrý, a víš jaké z toho plyne pro tebe ponaučení? Bez Rolofixu a Schaublina ani rána. Upraveno 20. dubna 2010 uživatelem mechano
dknespl Odesláno 28. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2010 Tak konec, likvidace. Nechápu. Fräßdorf se prý přesunul do Neuchatel. Holt, všechny cesty vedou do Říma. No, uvidíme. Za mne slza v oku.
mechano Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 Z toho vidíme, že asi nestačí jen to umět.
dknespl Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 (upraveno) Tak dobrá zpráva. Fenix povstal z popela. Nová Fraessdorfova firma HERITAGE WATCH MANUFACTORY. Jak jsem psal výše, přesídlil do Neuchatelu. No co se dá dělat, Normandie zněla romantičtěji, ale asi to holt nejde. Zatím dva kousky, Tensus a Magnus, ale jenom jedna fotka (Tensus). Designer Eric Giroud, to je ten za hi-tek věcma jako MB&F, Rebelion, Opus 9 nebo Swarovski digitálkama si teď střihnul heritage kousek a myslím, že mu to jde i tak. No a strojek, paráda. Hromada patentů, setrvačka regulovaná změnou momentu setrvačnosti (ale jinak než gyromax), remontoire (konstantní síla popudu), vlastní krok s dvojitým kolem, 60 hodin rezerva chodu a prý nějaká ukrutná přesnost. 16.1. na GTE ofiko představení. Bohužel Chronoswiss Sauterelle se prý nějak nepovedlo, a Fraessdorfa nahradil v Chronoswiss Strehler. Viz článek na Worldtempus. Upraveno 12. ledna 2011 uživatelem dknespl
dknespl Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 (upraveno) A stránky, zatím nic na nich http://www.heritage-watch-manufactory.com/ EDIT: A záznam v obchodním rejstříku Upraveno 13. ledna 2011 uživatelem dknespl
sureshot Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 tak som presiel cele vlakno, zaujmave veci, zial ako laik k tomu nemozem nic moc povedat ale som rad ze si tu mozem pozriet taketo informacie. diky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se